Tojásos-rizses lecsó recept

Tojásos-rizses lecsó
Tojásos-rizses lecsó
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi tavaszi étel, friss zöldségekkel. Ahogy én készítem egy picit csípős, de igény szerint a hegyes erőst el is hagyhatjuk. 

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kolbászos lecsó, rizses lecsó, tojásos lecsó, csípős lecsó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, és felvágjuk.
  2. A hagymát pici olajon üvegesre pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Majd levesszük a tűzről, és rászórjuk a pirospaprikát, összekeverjük, ezt követően újra visszatesszük a tűzre. 
  3. Amikor a hagyma üveges lett, a zöldségeket és a kolbászt beleszórjuk a hagymához.
  4. Vízzel ellepjük a készülő lecsót, hozzáteszünk egy leveskockát, és közepes lángon 40 percig főzzük.
  5. Eközben egy leveskockás vízen megfőzzük a rizst. 
  6. 40 perc elteltével a megfőtt rizst belekeverjük a lecsóba. Majd felverjük a 3 tojást, amit szintén beleöntünk a lecsóba.
  7. Összekeverjük, hogy a tojás belelepje az ételt. Már tálalható is.

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 877
elküldve: 1
receptkönyben: 18
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Polett

Mióta szakács: 2013.05.01.
10 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek