r
Nosalty Logó

Tojásos-libamájkrémes raguval töltött zöldségek

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Tojásos-libamájkrémes raguval töltött zöldségek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 988 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1976 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 116 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2491.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    1298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    591.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1304 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    306 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    876 micro
  • α-karotin
    220 micro
  • β-karotin
    4427 micro
  • β-crypt
    926 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    899 micro
Összesen 988 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    153 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4982.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1261 mg
  • Nátrium
    2596 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1183.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2609 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    613 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1752 micro
  • α-karotin
    439 micro
  • β-karotin
    8854 micro
  • β-crypt
    1853 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1798 micro
Összesen 1976 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    109 micro
  • Likopin
    547 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 116 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat előfőzzük, a tojást félkeményre főzzük.
  2. A paprikákat megskalpoljuk, a csumát eltávolítjuk. A két legnagyobb gomba törzsét kitörjük, a törzseket és a harmadik gombát aprítjuk, egy keverőtálba tesszük. A paradicsomot szintén lefejezzük, a belsejét kivájjuk, a kalapot és a belsejét aprítjuk. A hagymát és a chilit karikára vágjuk, a fokhagymát, petrezselymet aprítjuk. A tojást és egy szelet bacont kis kockára vágjuk. Mind megy a keverőtálba. Hozzáadjuk a libamájkrémet. Fűszerezzük, jól összekeverjük.
  3. A krumplikat félbevágjuk. A zöldségeket megtöltjük a raguval, mindegyiket betekerjük a baconszalonnával. Betesszük egy nagy serpenyőbe, sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá olajat. Rakunk rá rozmaring és kakukkfűszálakat, letakarjuk egy alumíniumfóliával, s betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
  4. 15 perc után levesszük a fóliát, és tovább sütjük.
  5. Lereszeljük a sajtot.
  6. 15 perc elteltével a zöldségekre szórjuk a sajtot. Várunk 10 percet, és átkapcsolunk grill fokozatra, s bő 10 percig, 200 C fokon még pirítjuk.
  7. Tálaláskor a felét egy tányérra szedjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 262
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Mert nem csak Márton-napkor lehet libás ételt enni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek