r
Nosalty Logó

Tojásos lencsekrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Tojásos lencsekrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 322 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1286 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 166 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    969.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 322 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3877.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1145 mg
  • Nátrium
    2116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    914 micro
  • Kolin:
    1225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1295 micro
Összesen 1286 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 166 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy fazékba feltesszük főni a lencsét, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, hozzáadjuk a kétféle finomra vágott hagymát, ízesítjük a leveskockával, sóval és babérlevéllel, és puhára főzzük.
  2. Közben a tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízbe áztatjuk, és kiszedjük a sárgáját.
  3. A puhára főtt lencsét egy szitába szűrjük, jól lecsepegtetjük, eltávolítjuk a babérlevelet, majd egy tálba téve pürésítjük egy botmixer segítségével, ezután hűlni hagyjuk.
  4. A kihűlt lencséhez adjuk a reszelt tojássárgákat, a finomra vágott petrezselymet, mustárt, tejfölt, sót, borsot, citromlevet, egy fakanállal összeforgatjuk, beállítjuk az ízeket.
  5. Ezután hidegre tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalásnál felhasználhatjuk a tojások megmaradt fehérjét, megtölthetjük a krémmel, vagy pirítóssal is fogyaszthatjuk.
  6. Tipp: a lencsétől függően, ha szükséges, áztassuk be, nekem most nem volt rá szükségem, pillanatok alatt puha lett a lencsém.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4574
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásos lencsekrém
Katharosz 498 recept

Húsmentes tápláló, finom kence, változatossá tehetjük vele az étkezést. Mindenképpen érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek