Egy tojásos kakaós piskóta recept

Egy tojásos kakaós piskóta
Egy tojásos kakaós piskóta
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Unokatestvérem kedvence kicsit felturbózva. :)

hozzávalók / 6 adag

Tésztához:

  • 1 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 4 dkg kakaópor
  • 2,5 dl tej
  • 1 cs  sütőpor
  • 5 dkg zsír

Tetejére:

  • 8 dl szénsavas narancs (én szörp-vízből csináltam, 1:7)
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 3-4 ek cukor

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós piskóta narancstetővel, narancsos kakaós szelet

elkészítés


  1. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.

  2. A cukrot a tojással habosra keverjük.

  3. Belekeverjük a kakaót.

  4. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a zsírt megolvasztjuk, és felváltva adogatjuk hozzá a tejes-zsírral a csokis-tojásos-cukros masszához (én összeöntöttem a tejet és a zsírt).

  5. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, és 20-25 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

  6. A tetejéhez:  pudinport kevés narancslében csomómentesen elkeverjük egy lábosban, hozzáadjuk a cukrot és a maradék narancslevet, és folyamatos kevergetés mellett sűrű zselévé főzzük.

  7. Még melegen a piskótára kenjük, és megvárjuk, míg megdermed. (Én a zselé alá szeletelt barackot is tettem.)


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25×30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 11 102
elküldve: 6
receptkönyben: 106
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

sandraa

Mióta szakács: 2012.08.29.
4 recept

Hozzászólások (1)

Csibaba13
Csibaba13sze, 2013-10-30 16:39

Szép napot!
Szuper ez a recept... :) Köszönöm szépen!!! Én a cukor mennyiségét csökkentettem...
Üdv: Csibaba 13

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)