Tojásos gombapörkölt recept

megosztás
0
Tojásos gombapörkölt
Tojásos gombapörkölt
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors tartalmas étel.:)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szalonnás gombapörkölt, gombapaprikás főtt tojással, gombapörkölt orsó tésztával
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. Szalonnát felaprítjuk, és zsírjára sütjük.
  2. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, szalonnához adjuk, és együtt pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával.
  3. Beletesszük a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, felengedjük vízzel, hogy ellepje, majd fedő alatt pároljuk.
  4. Főtt tojásokat megpucoljuk, felkarikázzuk, és a gombához adjuk.
  5. Végül a tejfölt kikeverjük a liszttel, és ráöntjük a tojásos gombára.
  6. Tésztát sós vízbe kifőzzük, leszűrjük.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 679
elküldve: 5
receptkönyben: 130
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
890 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Salamon Csilla
Salamon Csilla / Salamon Csilla p, 2012-12-07 13:48

Bcsaba73!
Sok függ a pirospaprikától is.Sajnálom,hogy az enyém sáppatt színű.Ezek szerint a gombánk sem volt egyforma. Ettől függetlenül örülök,hogy elkészítette:)
Üdv:Csilla.

bcsaba73
Buktakukta / bcsaba73 p, 2012-12-07 13:01

Isteni finom,ma megcsináltam ebédre.
Kettő darab észrevételem lenne egy a receptre egy pedig a fotóra.
Sokkal kevesebb pirospaprikát tettem bele mint egy evőkanál,mégis sokkal pirosabb lett nekem a végeredmény. :)
A másik,mivel a gomba alapból nagyon sok levet ereszt párolás közben,felesleges felengedni annyi vízzel ami ellepi,mert akkor egy gombalevest fogunk kapni. Elég 1-2 deci,azután párolás közben picit még pótolhatunk ha szükséges. :)
Köszi a receptet.

Legfrissebb cikkek

Heti menü: könnyű ételek a forró nyárban
Heti menü: könnyű ételek a forró nyárban
A forró napokon általában az étvágyunk is csökken, és jobban kívánjuk a könnyed fogásokat. Hogy mik is ezek? Ezekből állítottuk össze a heti menüdet!
A hét szakácsa: Allisc
A hét szakácsa: Allisc
E heti kiemelt szakácsunk Allisc, visszafelé olvasva: Csilla, nem tudja, mikor vált legkedvesebb foglalatosságává a sütés-főzés, de biztos benne, ezzel szeretne foglalkozni!
1125