Tojásos gombapörkölt recept

Tojásos gombapörkölt
Tojásos gombapörkölt
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors tartalmas étel.:)

hozzávalók / 4 adag

  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg szalonna
  • 40 dkg gomba
  • 4 db főtt tojás
  • 1 nagy (375 g) pohár tejföl
  • 50 dkg orsó tészta
  • só, bors
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 2 ek liszt

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szalonnás gombapörkölt, gombapaprikás főtt tojással, gombapörkölt orsó tésztával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szalonnát felaprítjuk, és zsírjára sütjük.
  2. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, szalonnához adjuk, és együtt pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával.
  3. Beletesszük a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, felengedjük vízzel, hogy ellepje, majd fedő alatt pároljuk.
  4. Főtt tojásokat megpucoljuk, felkarikázzuk, és a gombához adjuk.
  5. Végül a tejfölt kikeverjük a liszttel, és ráöntjük a tojásos gombára.
  6. Tésztát sós vízbe kifőzzük, leszűrjük.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 620
elküldve: 4
receptkönyben: 95
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
635 recept

Hozzászólások (3)

Salamon Csilla
Salamon Csillap, 2012-12-07 13:48

Bcsaba73!
Sok függ a pirospaprikától is.Sajnálom,hogy az enyém sáppatt színű.Ezek szerint a gombánk sem volt egyforma. Ettől függetlenül örülök,hogy elkészítette:)
Üdv:Csilla.

bcsaba73
bcsaba73p, 2012-12-07 13:01

Isteni finom,ma megcsináltam ebédre.
Kettő darab észrevételem lenne egy a receptre egy pedig a fotóra.
Sokkal kevesebb pirospaprikát tettem bele mint egy evőkanál,mégis sokkal pirosabb lett nekem a végeredmény. :)
A másik,mivel a gomba alapból nagyon sok levet ereszt párolás közben,felesleges felengedni annyi vízzel ami ellepi,mert akkor egy gombalevest fogunk kapni. Elég 1-2 deci,azután párolás közben picit még pótolhatunk ha szükséges. :)
Köszi a receptet.

Legfrissebb cikkek