r
Nosalty Logó

Tojásos fokhagymaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Tojásos fokhagymaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A bouquet garni-hoz

A tálaláshoz

Összesen 201 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A bouquet garni-hoz

A tálaláshoz

Összesen 799 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A bouquet garni-hoz

A tálaláshoz

Összesen 157 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    748 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 201 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2992.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    784 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    1298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 799 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A bouquet garni-hoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A felhevített zsírt keverjük el a liszttel, adjuk hozzáa hagymákat, és kis lángon fonnyasszuk meg,gyakran kevergetve.
  2. Öntsük fel a levessel, fűszerezzük a tárkonnyal, dobjuk bele a bouquet garnit, forraljuk fel, majd kis lángon főzzük 20 percig. Pecázzuk ki a fűszercsokrot.
  3. A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét kicsit verjük fel, és lassan csurgassuk a levesbe. Vegyük le a tűzről, a sárgájához adjunk 1-2 merőkanálnyi forrólevet, és állandóan kevergetve a levest, ezt is öntsük bele.
  4. Tálaláskor a tányér aljára rakjunk a pirított kenyérből, szórjunk ráreszelt sajtot, merjük ráa forrólevest,végül szórjunk rásnidlinget. Jóétvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8428
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Ajánló

Fokhagyma kedvelőknek. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor a kínai tojáslevest keresgéltem, a wikipedia megemlítette ezt a levest, hogy ez ugyan fokhagymaleves, de hasonlóan tojást adnak hozzá. A hozzávalókat amikor elolvastam, gondoltam, ebből csak valami finomság lehet. A bouquet garni pedig mindig más fűszereket tartalmazhat, a gyakran használtak között szerepel a petrezselyem, kakukkfű és a babérlevél. Ezeket csak kössük össze, így a főzés végén könnyebb kipecázni. Viszont ha például szemes borsot is használunk, akkor ahhoz teatojás használatát ajánlom.

Hozzávalók

A leveshez

A bouquet garni-hoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek