r
Nosalty Logó

Tojáslikőrös szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tojáslikőrös szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 891 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3558 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 376 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 891 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    191.6 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3246.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    753 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1385 mg
  • Nátrium
    733 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.7 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1440 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1414 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 3558 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport.
  2. A cukrot a tojással és a vaníliás cukorral jó habosra verjük. A puha vajat is hozzákeverjük, majd hozzáöntjük a tojáslikőrt, végül a sütőporos lisztet is beleforgatjuk.
  3. Egy kis tepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A krémhez a tejszínt egy kisebb lábasba öntjük. Hozzáadjuk a csokit, a cukrot, a kakaóport és a vajat, majd összemelegítjük alacsony hőfokon. Ne főzzük, csak addig melegítsük, míg a cukor és a csoki is felolvad, és sima, egynemű massza nem lesz.
  5. Kihűtjük és betesszük a hűtőbe. (Legjobb előző este elkészíteni, de ha nem gondolkodtunk előre, akkor egy fél órára tegyük a mélyhűtőbe.)
  6. Ha a tészta megsült és kihűlt, kettévágjuk.
  7. A krémet egy elektromos habverővel, alacsony fokozaton kicsit krémesre keverjük, de csak módjával, nehogy csomós legyen.
  8. A tetejére tojáslikőrből és porcukorból máz készül. A tojáslikőrhöz annyi porcukrot keverünk, hogy cukormáz sűrűségű legyen. Ezzel bevonjuk a tortát, és díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8815
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 20.

Ajánló

Fázisfotók itt láthatók az elkészítésről.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a sütit húsvét környékén készítettem, és volt egy zacskó zselétojásom, így azzal díszítettem a tetejét, mivel csak kevés időm maradt valami szebbre. A tésztájában nem éreztem az alkoholt, de a mázban igen. Nem gyerekeknek való, de nekünk, felnőtteknek nagyon ízlett. Idén locsolóváró süti lesz belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?