Tojáslepény recept

megosztás
0
Tojáslepény
Tojáslepény
10 perc / előkészület: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez egy nagyon közkedvelt étel, különösen így tavasszal, amikor a fejessaláta szezonja van.
Az is nagy előnye, hogy gyorsan elkészíthető és egy leves után ebédre, vagy csak magában vacsorára is kitűnő.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Bármilyen savanyúságot vagy befőttet adhatunk mellé.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos tojáslepény
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A tojásokat beleütjük egy tálba, hozzáadjuk a sót és villával egy kicsit felverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a sajt felét és apránként a tejet. Simára keverjük, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
  3. Az olajat felforrósítjuk és a massza 1/4-ét beletesszük, közepes lángon mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
  4. A kész lepényeket megszórjuk a maradék sajttal, melegen tálaljuk.

  • költség: 470 Ft
  • elkészítettem: 175 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 33 519
elküldve: 2
receptkönyben: 449
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: 1

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Klári
Klári / Klári p, 2010-05-21 17:25

Szia Irén!

Forró olajban kell sütni és akkor nem szívja meg magát, ha annyira félsz az olajostól papírtörlőre
tegyed mikor kiveszed.Mint a receptben is olvastad a tészta sűrübb , mint a palacsintáé. Nem áll meg az olajban hanem kb fél cm vastagon szétterül és akkora lesz mint a palacsinta sütő.
Üdvözlettel : Klári

Németh Irén
Németh Irén cs, 2010-05-20 22:37

Szia!
Csak két kérdésem lenne ezzel az étellel kapcsolatban.A palacsinta sűrűségű tészta,hogy "áll" meg az olajban,és hogy nem szív fel sok olajat?
Köszi a választ! :D
Egyébként nagyon guszta.Mintha lángos lenne!

Legfrissebb cikkek

Heti menü: könnyű ételek a forró nyárban
Heti menü: könnyű ételek a forró nyárban
A forró napokon általában az étvágyunk is csökken és jobban kívánjuk a könnyed fogásokat. Hogy mik is ezek? Ezekből állítottuk össze a heti menüdet!
A hét szakácsa: Allisc
A hét szakácsa: Allisc
E heti kiemelt szakácsunk Allisc, visszafelé olvasva: Csilla, nem tudja, mikor vált legkedvesebb foglalatosságává a sütés-főzés, de biztos benne, ezzel szeretne foglalkozni!
1352