Tojáslepény recept

1 adag
1352
kcal
Tojáslepény
Tojáslepény
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez egy nagyon közkedvelt étel, különösen így tavasszal, amikor a fejessaláta szezonja van.
Az is nagy előnye, hogy gyorsan elkészíthető és egy leves után ebédre, vagy csak magában vacsorára is kitűnő.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Bármilyen savanyúságot vagy befőttet adhatunk mellé.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos tojáslepény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat beleütjük egy tálba, hozzáadjuk a sót és villával egy kicsit felverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a sajt felét és apránként a tejet. Simára keverjük, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
  3. Az olajat felforrósítjuk és a massza 1/4-ét beletesszük, közepes lángon mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
  4. A kész lepényeket megszórjuk a maradék sajttal, melegen tálaljuk.

  • költség: 470 Ft
  • elkészítettem: 175 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 28 361
elküldve: 2
receptkönyben: 391
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

Hozzászólások (4)

Klári
Klárip, 2010-05-21 16:25

Szia Irén!

Forró olajban kell sütni és akkor nem szívja meg magát, ha annyira félsz az olajostól papírtörlőre
tegyed mikor kiveszed.Mint a receptben is olvastad a tészta sűrübb , mint a palacsintáé. Nem áll meg az olajban hanem kb fél cm vastagon szétterül és akkora lesz mint a palacsinta sütő.
Üdvözlettel : Klári

Németh Irén
Németh Iréncs, 2010-05-20 21:37

Szia!
Csak két kérdésem lenne ezzel az étellel kapcsolatban.A palacsinta sűrűségű tészta,hogy "áll" meg az olajban,és hogy nem szív fel sok olajat?
Köszi a választ! :D
Egyébként nagyon guszta.Mintha lángos lenne!

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
1352