Tojáslepény recept

Kalória?
Tojáslepény
Tojáslepény
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez egy nagyon közkedvelt étel, különösen így tavasszal, amikor a fejessaláta szezonja van.
Az is nagy előnye, hogy gyorsan elkészíthető és egy leves után ebédre, vagy csak magában vacsorára is kitűnő.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Bármilyen savanyúságot vagy befőttet adhatunk mellé.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos tojáslepény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat beleütjük egy tálba, hozzáadjuk a sót és villával egy kicsit felverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a sajt felét és apránként a tejet. Simára keverjük, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
  3. Az olajat felforrósítjuk és a massza 1/4-ét beletesszük, közepes lángon mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
  4. A kész lepényeket megszórjuk a maradék sajttal, melegen tálaljuk.

  • költség: 470 Ft
  • elkészítettem: 175 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 29 241
elküldve: 2
receptkönyben: 394
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

Hozzászólások (4)

Klári
Klári / Klári p, 2010-05-21 17:25

Szia Irén!

Forró olajban kell sütni és akkor nem szívja meg magát, ha annyira félsz az olajostól papírtörlőre
tegyed mikor kiveszed.Mint a receptben is olvastad a tészta sűrübb , mint a palacsintáé. Nem áll meg az olajban hanem kb fél cm vastagon szétterül és akkora lesz mint a palacsinta sütő.
Üdvözlettel : Klári

Németh Irén
Németh Irén cs, 2010-05-20 22:37

Szia!
Csak két kérdésem lenne ezzel az étellel kapcsolatban.A palacsinta sűrűségű tészta,hogy "áll" meg az olajban,és hogy nem szív fel sok olajat?
Köszi a választ! :D
Egyébként nagyon guszta.Mintha lángos lenne!

Legfrissebb cikkek

21 nyári főzelék, amit most kell elkészítened!
21 nyári főzelék, amit most kell elkészítened!
A nyár a friss zöldségek szezonja, ilyenkor terem a legtöbb ropogós, zsenge finomság. Készíts belőlük könnyű és mennyei főzeléket, mutatjuk, miket ne hagyj ki most!
Okosan finomat!
Okosan finomat!
Gyermekeink egészségéért sokat tehetünk tudatos vásárlással, egészséges és változatos ételkészítéssel, helyes példamutatással, valamint megfelelő információátadással. (x)
1352