Tojáslepény recept

1 adag
1353
kcal
Tojáslepény
Tojáslepény
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez egy nagyon közkedvelt étel, különösen így tavasszal, amikor a fejessaláta szezonja van.
Az is nagy előnye, hogy gyorsan elkészíthető és egy leves után ebédre, vagy csak magában vacsorára is kitűnő.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Bármilyen savanyúságot vagy befőttet adhatunk mellé.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos tojáslepény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat beleütjük egy tálba, hozzáadjuk a sót és villával egy kicsit felverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a sajt felét és apránként a tejet. Simára keverjük, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
  3. Az olajat felforrósítjuk és a massza 1/4-ét beletesszük, közepes lángon mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
  4. A kész lepényeket megszórjuk a maradék sajttal, melegen tálaljuk.

  • költség: 470 Ft
  • elkészítettem: 175 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 28 077
elküldve: 2
receptkönyben: 389
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

Hozzászólások (4)

Klári
Klárip, 2010-05-21 17:25

Szia Irén!

Forró olajban kell sütni és akkor nem szívja meg magát, ha annyira félsz az olajostól papírtörlőre
tegyed mikor kiveszed.Mint a receptben is olvastad a tészta sűrübb , mint a palacsintáé. Nem áll meg az olajban hanem kb fél cm vastagon szétterül és akkora lesz mint a palacsinta sütő.
Üdvözlettel : Klári

Németh Irén
Németh Iréncs, 2010-05-20 22:37

Szia!
Csak két kérdésem lenne ezzel az étellel kapcsolatban.A palacsinta sűrűségű tészta,hogy "áll" meg az olajban,és hogy nem szív fel sok olajat?
Köszi a választ! :D
Egyébként nagyon guszta.Mintha lángos lenne!

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.
1352