Tojáslepény recept

1 adag
1353
kcal
Tojáslepény
Tojáslepény
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez egy nagyon közkedvelt étel, különösen így tavasszal, amikor a fejessaláta szezonja van.
Az is nagy előnye, hogy gyorsan elkészíthető és egy leves után ebédre, vagy csak magában vacsorára is kitűnő.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Bármilyen savanyúságot vagy befőttet adhatunk mellé.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos tojáslepény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat beleütjük egy tálba, hozzáadjuk a sót és villával egy kicsit felverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a sajt felét és apránként a tejet. Simára keverjük, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
  3. Az olajat felforrósítjuk és a massza 1/4-ét beletesszük, közepes lángon mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
  4. A kész lepényeket megszórjuk a maradék sajttal, melegen tálaljuk.

  • költség: 470 Ft
  • elkészítettem: 175 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 28 048
elküldve: 2
receptkönyben: 389
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

Hozzászólások (4)

Klári
Klárip, 2010-05-21 17:25

Szia Irén!

Forró olajban kell sütni és akkor nem szívja meg magát, ha annyira félsz az olajostól papírtörlőre
tegyed mikor kiveszed.Mint a receptben is olvastad a tészta sűrübb , mint a palacsintáé. Nem áll meg az olajban hanem kb fél cm vastagon szétterül és akkora lesz mint a palacsinta sütő.
Üdvözlettel : Klári

Németh Irén
Németh Iréncs, 2010-05-20 22:37

Szia!
Csak két kérdésem lenne ezzel az étellel kapcsolatban.A palacsinta sűrűségű tészta,hogy "áll" meg az olajban,és hogy nem szív fel sok olajat?
Köszi a választ! :D
Egyébként nagyon guszta.Mintha lángos lenne!

Legfrissebb cikkek

Tuti zsírégetők?
Tuti zsírégetők?
Időről-időre előbukkan 1-1 alapanyag, amelynek zsírégető hatásáról ódákat olvashatunk. De vajon valóban léteznek ilyen alapanyagok?
Így készíts gyrost házilag!
Így készíts gyrost házilag!
Görögnek véljük, pedig igazából a törököktől nyúlták. Mivel azonban a hazai büfék minősége még mindig nem a legjobb, ha nem akarunk csalódni, az a biztos, ha mi készítjük el!
A vasárnapi húsleves nyomában
A vasárnapi húsleves nyomában
Vajon mi a nagymama húslevesének a titka? Megkíséreljük a lehetetlent: rekonstruálni a tökéletes vasárnapi levest.
Az étterem, ahol mindenben bacon van
Az étterem, ahol mindenben bacon van
A kanadai baconimádók élete áldásos fordulatot vesz nemsokára, amikor Montrealban megnyílik a világ első olyan étterme, ahol minden fogásban van egy kis bacon.
1352