r
Nosalty Logó

Tofus-gombás rakott kel maradékból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tofus-gombás rakott kel maradékból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 999 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    932.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    867 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1918 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2798.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1091 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    943 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    741.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    2601 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    961 micro
Összesen 999 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    534 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát laskára vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük kb.15 perc alatt.
  2. A gerslit is megfőzzük enyhén sós vízben.
  3. A joghurtba belekeverjük a 2 tojást, kevés sót és szerecsendiót.
  4. A gombapörköltet kissé felturbózzuk a paradicsompürével, a borral, az oregánóval és a kakukkfűvel. Amikor összeforrt, beletesszük az apróra vágott tofut is, hagyjuk pár percig együtt főni.
  5. Egy hőálló tálat vagy tepsit kikenünk olajjal.
  6. A lecsepegtetett kelkáposzta felét elterítjük az aljára. Erre jön a puha gersli, majd a tojásos joghurt felét is rákanalazzuk.
  7. Aztán jöhet a tofus gombapörkölt, amelyet a maradék káposztalevelekkel befedünk.
  8. Erre már csak a joghurt kerül, és mehet a sütőbe. Addig sütjük, amíg megpirul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 25*13*6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5490
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 26.

Ajánló

A gombapörkölt bátran helyettesíthető más pörkölttel, a tofu elhagyható. De ez így nagyon vitte a pálmát!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Összeszedtem a maradékot: a fagyasztóból előkerült a gombapörkölt, a tofut a hűtőben találtam. A káposztát pedig nem bírtam otthagyni a hétvégi piacon. Így született meg ez az étel, nagyon finom lett, felülmúlta a várakozásomat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek