r
Nosalty Logó

Tíz kanalas sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tíz kanalas sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez ízlés szerint

Összesen 981 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez ízlés szerint

Összesen 3919 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez ízlés szerint

Összesen 408 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    979.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 981 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    236.6 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3919.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    847 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    507 mg
  • Foszfor
    1743 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.5 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 3919 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 408 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az ízesítéshez ízlés szerint

Elkészítés

A tésztához

  1. Az egész tojás(oka)t alaposan elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk fokozatosan a tejet, majd olajat és a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A kiválasztott gyümölcsöt, fűszert, magokat is elkeverjük a masszában.
  3. Kiadagoljuk a tésztát a muffinpapírokba. Kb. 12 db. lesz belőle. Előmelegített sütőben közepes fokozaton készre sütjók. (20 percnél korábban ne nyissuk ki a sütőt, mert összeeshet.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 21884
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 15.

Ajánló

Nagyon ajánlom süteményalapként elkészíteni (sokkal egyszerűbb, gyorsabb, olcsóbb, mint a hagyományos piskótatészta), mert jól eláll, puha, bármilyen alkalomnak megfelelően lehet ízesíteni. pl. karácsonykor őrölt szegfűszeggel, fahéjjal. Ha kör alakú tortaformában készítjük, sokkal tovább is tarthat a sütés, mert abban nehezen sül át. Tűpróbával tudjuk ellenőrizni. Egy ötlet: ha a masszát kikevertük, válasszuk ketté, és az egyik adagba keverjünk kakaóport. A formába adagoláskor kanalazzuk foltokban a fehér tésztára a kakaósat! Sülés közben foltos mintájú lesz a süti, így változatosabb, vidámabb, főleg gyerekek számára. Másik ajánlat: grahamliszttel is el lehet készíteni ezt a süteményt, de érdemes odafigyelni arra, hogy a 10 kanálnyi lisztből kb. 3 legyen graham és 7 sima, mivel a grahamliszttől nehezebben marad egyben a süti! Sokféle kombináció létezik, de lédús gyümölcsökből nem érdemes túl sokat tenni a sütibe, különben nem áll össze a tészta!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt mindig akkor sütöm, amikor valami finomra vágyom, és minél gyorsabban el szeretném készíteni. Pikk-pakk kikeverem a tésztát, és a kész sütit még melegen elkezdem enni, annyira szeretem. A kakaós változat a kedvencem, melybe annyi kakaóport keverek, hogy a massza jó sötét színű legyen (nem tagadom, csoki- és kakaómániás vagyok :) ). Az élvezeti értéke emelhető friss gyümölcskockák és csokidarabok belekeverésével ;). Kiskoromban a mákos variáció volt a kedvencem, Anyuval a tepsiben sült alapot mindig hold alakúra szaggattuk, és margarinnal megkenve, vacsorára ettük... nagyon szép emlék :).

Hozzávalók

A tésztához

Az ízesítéshez ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek