r
Nosalty Logó

Tiramisu torta duszil konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
duszil
Tiramisu torta duszil konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

sárga piskóta elkészítése

kakaós piskóta elkészítése

krém

díszítés

Összesen 833 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

sárga piskóta elkészítése

kakaós piskóta elkészítése

krém

díszítés

Összesen 6656 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

sárga piskóta elkészítése

kakaós piskóta elkészítése

krém

díszítés

Összesen 287 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 833 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.4 g

Zsír

  • Összesen
    411.2 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6512.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1532 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    2588 mg
  • Nátrium
    1938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    591.7 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    769.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2092 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    472 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    1386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2067 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2225 micro
Összesen 6656 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 287 Kcal

Hozzávalók

sárga piskóta elkészítése

kakaós piskóta elkészítése

krém

díszítés

Elkészítés

sárga piskóta elkészítése

  1. A 6 tojást szétválasztjuk, külön a sárgáját, külön a fehérjét. A tojássárgájához adjuk a 6 evőkanál cukrot, azt habosra keverjük, majd belerakjuk a fél csomag sütőport és a 6 evőkanál lisztet, ezt csomómentesre keverjük.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a masszához. A piskóta lényege, hogy lassú, körkörös (nem körbe-körbe, hanem lentről felfelé) mozdulatokkal összekeverjük úgy, hogy levegő menjen a keverés közben a tésztába. Ha ügyesek vagyunk, hallani a légbuborékok pukkanását, ettől lesz omlós a piskóta.
  3. A kész tésztát 24 cm-es kivajazott tortaformába tesszük, és kb. 25 perc alatt 180 fokon megsütjük. Sütés után fejjel lefelé kiborítjuk, és majd ez a fele lesz felül. Kihűtjük.

kakaós piskóta elkészítése

  1. A 3 tojást szétválasztjuk külön a sárgáját, külön a fehérjét. A tojássárgájához adjuk a 3 evőkanál cukrot, azt habosra keverjük, majd belerakjuk a fél csomag sütőport és a 3 evőkanál lisztet, ezt csomómentesre keverjük. Ehhez adjuk a kakaót, és ezt is lágyan belekeverjük a masszába.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a masszához.
  3. A kész tésztát 24 cm-es kivajazott tortaformába tesszük, és kb. 20 perc alatt 180 fokon megsütjük. Sütés után fejjel lefelé kiborítjuk. Kihűtjük.

krém

  1. A fél liter tejszínt habbá verjük. A habverés közben egyenletesen adagoljuk bele a zselatinfixet.
  2. A felvert habhoz adjuk a fél kiló mascarponét, egyenletesen elkeverjük. Hűtőbe rakjuk 10 percre.

díszítés

  1. A sárga piskótát kettévágjuk. A sárga piskótát meglocsoljuk 2-3 evőkanál tejeskávéval. Fontos, hogy egy helyre ne löttyintsünk sokat, mert elázik a tészta. Rákenünk a krémből legalább 1 cm vastagságú réteget.
  2. Erre rakjuk a kakaós piskótát, amit szintén meglocsolunk 2-3 evőkanál tejeskávéval, majd újra krémet teszünk az előzőek szerint. Erre jön az utolsó sárga piskóta, mely szép vízszintes, mivel az alját raktuk felülre. Megkenjük krémmel a torta oldalát, tetejét.
  3. Az oldalára egyesével hozzáillesztjük a babapiskótákat (lehet cifrázni, hogy egy babapiskóta, egy csokis roló). A tetejét tetszés szerint díszítjük. A képen látható tortára pár szem mazsolát is tettem, de lehet csokireszelék, sima kakaópor is, mind jól mutat rajta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 21967
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tiramisu torta duszil konyhájából
duszil 6 recept

Könnyű elkészíteni, ajánlom kezdőknek is.

Hozzávalók

sárga piskóta elkészítése

kakaós piskóta elkészítése

krém

díszítés

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek