r
Nosalty Logó

Tiramisu karamellás krémmel - Hamis tiramisu 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tiramisu karamellás krémmel - Hamis tiramisu 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 531 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2122 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 531 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1287.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.9 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 2122 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 5 evőkanál cukrot karamellizálunk, majd 2 dl tejjel felöntjük, és olvadásig főzzük. A 2 dl tejben föloldjuk a pudingport, és a forró tejhez keverjük. Készre főzzük a pudingot. Lehűtjük.
  2. A kihűlt pudingot összekeverjük a vajkrémmel, hűtőbe tesszük.
  3. Lefőzzük a kávét, és hozzáöntünk 1dl tejet.
  4. A babapiskótákat belemártjuk a kávéba, és sorban egymás mellé rakjuk. Meglocsoljuk egy kevés rummal. Rászórunk egy kevés cukrozott narancshéját.
  5. A krém felét elsimítjuk a piskótán.
  6. A piskótákat ismét belemártjuk a kávéba, és ráfektetjük a krémre. Meglocsoljuk rummal.
  7. A tetejére kakaóport szórunk.
  8. Hűtőben hűtjük fogyasztás előtt!
  • Tepsi mérete: 28x23
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13463
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredetit Receptművesnél láttam meg. Azt gondoltam, egy kicsit átvariálom. Azért, mert nem volt itthon karamellás pudingporom és mascarpone-m sem. Egyiket sem vettem még idáig. Egy nagy tiramisurajongó kóstolta egyszer a saját készítésű tiramisumat, és nem vette észre a különbséget. Gondolom, hogy azért lehet némi eltérés vajkrém és mascarpone között. A legjobb a Parmalat, szerintem. Amikor elkészültem, magam sem tudtam, milyen lesz a rögtönzött süteményem. Mindenesetre másnap sokkal finomabb volt, akkor lett az igazi. Tehát akár egy napot is ajánlatos hűteni, de 3 órát mindenképpen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek