r
Nosalty Logó

Tilápia csőben sült cikóriával, pagoda karfiollal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lea
Tilápia csőben sült cikóriával, pagoda karfiollal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 582 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1164 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1697.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    695 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    678.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 582 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    112.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3394.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1390 mg
  • Nátrium
    763 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1357.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    511 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    832 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 1164 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    188 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tilápia halfilét kiolvasztjuk - majd leöblítjük, letörölgetjük.
  2. A cikóriák kerek végét levágjuk,kétszer Valakban kivágjuk a torzsáját, félbevágjuk, majd olivaolajon megpirítjuk pár perc alatt. Vízzel felengedjük, fűszersót szórunk bele, kb. 5 perc alatt megpároljuk.
  3. Jénaiba tesszük a cikóriákat. A tejszínt a lereszelt sajttal, tejföllel összekeverjük, majdráöntjük a krémes mártást acikóriára - sütőbe tesszük,kb. 20 percig sütjük 200°C-on.
  4. A pagoda karfiolt rózsáira szedjük, sósvízben 3/4-ig puhára főzzük.
  5. Paradicsomot megszúrkáljuk villával,majd sütőbe tesszük a pagodakarfiollal együtt, kis olivaolajon, kb. 10-12 percig sütjük, hogy a paradicsom kicsit összessen, a karfiol pedig egészen megpuhuljon, kicsit megsüljön.
  6. A tilápia halfilét citromlével, fűszersóvalbedörzsöljük, serpenyőben olívaolajon kb. 14-16 perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
  7. Tányérra halmozzuk mindenösszetevőjét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7108
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 28.

Ajánló

Mivel alig kell bármit is csinálni az összetevőkkel, ezért kezdőknek is ajánlom, különösen azok részére, akik ismerkednének az egészségesebb konyhával, de esetleg félnek a számukra szokatlan ízektől - ez esetben egy lágy, kevéssé intenzív, de annál egészségesebb ételt kapnak, ami ránézésre is igen kívánatos.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A számomra újdonságok felfedézése során a minap a Kaiser's-ban megpillantottam a gusztusos pagodakarfiolt, és a magyar konyhának csak a pótkávéból ismert cikóriát - hát hazahoztam mindkettőt. Kerestem a recepteket, hogy mit tehetnék új szerzeményeimmel, de főleg salátarecepteket találtam csak a cikóriára. Végül egy kicsit másként, Belga csőben sült cikóriaként találtam egy ehhez képest még baconba tekert főétel cikóriát - ami megtetszett. Mivel több húst kívántam, ezért levettem a bacont a receptből és elővettem a mélyhűtőből az ugyancsak Kaiser's-ban beszerzett tilápia halfilét - ami semleges ízével jó párosításnak tűnt az intenzívebb, kicsit kesernyés ízűnek feltüntetett cikóriához. A pagodakarfiollal végül nem variáltam, a paradicsom pedig nálam egy elég sűrűn használt alap/kísérő, így színe és kedveltsége miatt is került a képbe. Végül a cikória a kivágott torzsa (vagy zsengesége) miatt nem volt olyan intenzív, mint ígérték a leírások, ezért egy nagyon könnyű, egészséges, színes vacsit sikerült összehoznom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek