r
Nosalty Logó

Thai-fölös rakott karfiol

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Bendegúz
Thai-fölös rakott karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír

karfiol előfőzése

rakomány

szósz

Összesen 825 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír

karfiol előfőzése

rakomány

szósz

Összesen 2481 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír

karfiol előfőzése

rakomány

szósz

Összesen 139 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2171.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    1448 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 825 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.5 g

Zsír

  • Összesen
    225.3 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6514.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1432 mg
  • Nátrium
    4345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    913.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 2481 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

karfiol előfőzése

rakomány

szósz

Elkészítés

karfiol előfőzése

  1. A rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben előfőzzük. (Kb. 10-15 perc, nem szabad szétfőzni!)

rakomány

  1. A fokhagymát és a gyömbért kevés olajon megpirítjuk.
  2. Rákanalazzuk a curry paszta 1/3 részét, és alacsony hőfokon addig hevítjük, amíg felcsap az illata.
  3. Rádobjuk a darált húst, ráöntünk egy kis halszószt, és pár percig együtt hevítjük. (Kockákra vágott kaliforniai paprikával és/vagy julienne-re vágott répával színesíthetjük.)
  4. Rászórjuk a koriandert, és pici vizet engedve alá 15-20 percig pároljuk. Figyeljünk, hogy mindig legyen alatta egy kis folyadék.
  5. Lehúzzuk a tűzről, és félretesszük.

szósz

  1. Az első két lépés ugyanaz, mint a húsnál.
  2. Amint illatozik a serpenyő, rászórjuk a fűszereket, a halszósszal sózzuk, és felengedjük a kókusztejjel. Forrásig hevítjük, de forralni nem kell.
  3. Rákanalazzuk a tejfölt, együtt melegítjük, amíg egynemű lesz.
  4. Lime-lével ízesítjük, és a barna cukorral lágyítjuk az ízét.
  5. Jénai edényben elterítjük az előfőzött karfiolt, rákanalazzuk a mártás felét, és összekeverjük. Ráterítjük a húsos rakományt, és ráöntjük a maradék szószt.
  6. Előmelegített sütőben, alufóliával letakarva 175 fokon sütjük. 25 perc múlva levesszük a fóliát, és néhány percig pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3007
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 23.

Ajánló

Aki nem rajong a csípős ételekért, az kevesebb curry pasztát használjon, ill. párolt rizzsel tálalja!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Thai-fölös rakott karfiol
Bendegúz 1 recept

Mivel a rakott karfiolt és a thai konyhát is igen kedvelem, megpróbáltam ötvözni a kettőt. A végeredmény egy fűszeres, csípős csoda, szívből ajánlom kipróbálásra!

Hozzávalók

karfiol előfőzése

rakomány

szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!