r
Nosalty Logó

Thai currys csirkeragu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Thai currys csirkeragu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
wok
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 403 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1612 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    957 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1271 micro
  • β-karotin
    10626 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3248 micro
Összesen 403 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3112.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    1558 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1617.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3827 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    950 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    539 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    544 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    5085 micro
  • β-karotin
    42504 micro
  • β-crypt
    937 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    12992 micro
Összesen 1612 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    227 micro
  • β-karotin
    1901 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 73 kcal

Elkészítés

  1. Az édesburgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsit lefújunk olajspray-vel, vagy kevés olajjal lekenjük, és 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük az édesburgonyát.
  2. A raguhoz a kaliforniai paprikát és a sárgarépát, a húst felcsíkozzuk. A húst sózzuk-borsozzuk. A fokhagymát és a gyömbért lereszeljük. Az újhagymát és a zöldpaprikát felkarikázzuk.
  3. Egy nagyobb wokban kevés olajat hevítünk, és a húst megpirítjuk. Ezután a húst kiszedjük a wokból és félretesszük. A wokba ismét néhány csepp olajat öntünk, majd beletesszük a lereszelt fokhagymát és gyömbért, és 1-2 percig pirítjuk őket. Ezután hozzáadjuk a currypasztát és a kókusztejet, valamint kb. 1 dl vizet, és néhány percig forraljuk. Ha nagyon besűrűsödne, adjunk hozzá kevés vizet. Ezután a szószhoz adjuk a vékonyra felcsíkozott sárgarépát, és a wokot lefedve kb. 5 percig pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a félretett húst, a kaliforniai paprikát, az újhagymát és a zöldpaprikát, majd néhány perc múlva a zöldborsót és végül a spenótot is. Ezután már kb. csak 1 percig főzzük a ragut, a lényeg, hogy a zöldségek ropogósak maradjanak, ne főzzük őket puhára.
  5. A currys ragura kevés limelét facsarunk, és a sült édesburgonyával és friss spenótlevelekkel tálaljuk. Tésztával vagy rizzsel is finom.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 9809
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csempésszetek egy kis izgalmat és melegséget a konyhába ezzel a pikáns thai kókusztejszínes, currys raguval. Csirkemell helyett sovány sertéshússal, pulykamellel vagy hús nélkül is elkészíthetitek, a lényeg, hogy curry, kókusztej és sok-sok színes zöldség legyen benne!

Címlapról ajánljuk

További cikkek