r
Nosalty Logó

Tésztatakaró alatt sült csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
gicus
Tésztatakaró alatt sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 565 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3387 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 163 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    878 micro
Összesen 565 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    155.8 g

Zsír

  • Összesen
    233 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3929.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1422 mg
  • Nátrium
    1742 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    814.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    914 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2641 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5270 micro
Összesen 3387 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 163 Kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet kb. 1 cm-es csíkokra, az újhagymát 0,5 cm-es karikákra vágjuk, és a szalonnát is felkockázzuk.
  2. Lepirítjuk a szalonnát, majd a húst is.
  3. Közben hozzáadjuk a sót, borsot, az összemorzsolt babérlevelet és az őrölt szerecsendiót.
  4. Amikor szépen kifehéredett a hús, akkor adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát. Kicsit átforgatjuk, majd rányomjuk a tömlős sajtot (én natúrt használtam). Összekeverjük, és jöhet rá a két kanál liszt, végül felöntjük a húslével (én kockából csináltam). Egy tokánynál kissé sűrűbb masszát kell kapni.
  5. Átkanalazzuk egy tepsibe, majd a tepsi méretére kinyújtott leveles tésztát a tetejére rakjuk. Nem kell nagyon rányomkodni, hogy a gőznek legyen helye a széleken távozni.
  6. A felvert tojással megkenjük, majd a négyzetrácsosan beirdaljuk. Nem kell rányomni, elég a kés saját súlya.
  7. Előmelegített sütőben (gázsütőben 4-en) aranybarnára sütjük. Ez kb. 30 perc, de nézegetni kell.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7106
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 14.

Ajánló

Salátát vagy sült krumplit szoktunk hozzá csinálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig ki akartam próbálni a tésztás húsokat, de nem tetszett egyik sem igazán. Ezért összekombináltam magam. A családom felvette a rendszeresen készítendők listájára.

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek