Tésztabundás hal friss fokhagymás paradicsommártással és rukkolasalátával recept

Tésztabundás hal friss fokhagymás paradicsommártással és rukkolasalátával
Tésztabundás hal friss fokhagymás paradicsommártással és rukkolasalátával
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A roppanós, tésztabundás halat nagyszerűen kiegészíti a friss, fetás rukkolasaláta, valamint a selymes, fűszeres paradicsommártás, így akár vasárnapi ebédnek is jó választás lehet.

hozzávalók / 2 adag

hozzávalók a paradicsommártáshoz

hozzávalók a halhoz

hozzávalók a rukkolasalátához

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsommártásos hal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kis lábosban hevíteni kezdünk két evőkanál olívaolajat. Rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is.
  2. A paradicsomokat felkockázzuk, és a hagymákhoz adjuk, sózzuk-borsozzuk, és megszórjuk bazsalikommal és oregánóval. Ha már kicsit összeesett, ráöntünk egy evőkanál balzsamecetet, beleszórjuk a babérleveleket, végül hozzáadjuk a hámozott konzervparadicsomot. Összekeverjük, és fedő alatt nagyjából 10 percet főzzük.
  3. Amikor letelt a 10 perc, eltávolítjuk a babérleveleket. Botturmixszal pépestjük a paradicsomszószt, majd még szitán is áttörjük, hogy igazán sima legyen.
  4. A tésztabundás halakat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 220°C-ra előmelegített sütőben 14 perc alatt készre sütjük.
  5. Közben gyorsan összekeverjük a saláta alapanyagait, és már tálalhatunk is.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 61
össznézettség: 712
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 4

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
565 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

502