r
Nosalty Logó

Tészta vöröslencse szósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tészta vöröslencse szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 933 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1864 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    681 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6001 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1417 micro
Összesen 933 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2722.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    553 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1254 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1022 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12002 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2834 micro
Összesen 1864 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    564 micro
  • β-karotin
    1367 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle répát meghámozzuk, megmossuk, és apró kockákra vágjuk. A cukkinit megmossuk, és szintén felkockázzuk.
  2. A hagymát megpucoljuk, és felaprítjuk. A felhevített olajon üvegesre pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a zöldségeket. Pár percig kis lángon pirítjuk, majd ételízesítővel, frissen őröltfekete borssal ízesítjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól (kb. 1-2 cm magasan)ellepje.
  4. Beleöntjük a lencsét, lefedjük, és kis lángon 20-25 perc alatt készre főzzük. Akkor jó, ha a zöldségek megpuhultak,a lencse pedig szétfőtt hatást kelt, és majdnem az összes levet felszívta. (Ha az összes levet beszívta, akkor még öntsük rá egy keveset, kb. 1 dl-nyit.) Ekkor levesszük a lángról, és kicsit hűlni hagyjuk.
  5. Közben a tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint:lobogó,sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  6. A zöldséges-lencsét turmixgépbe öntjük, és krémesre pürésítjük. Visszaöntjük a lábasba, és még egyszer átforraljuk.
  7. A tésztára kanalazva, kevés reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4287
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 29.

Ajánló

A sok zöldség és a lencse miatt rendkívül jó hatással van az emésztésre. Candida diétát követők is nyugodtan fogyaszthatják ezt az ételt, az első szigorú szakaszban is, a durum tésztát teljes kiőrlésű tésztára vagy barna rizsre cserélve. Nekem sokat segített azt az időszakot átvészelni. Volt, hogy csak úgy magában ettem ebédre, mint egy főzeléket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept még akkor született, amikor a férjemmel elkezdtünk makrobiotikusan étkezni. Igazán egyszerű, gyorsan elkészíthető és igen sokoldalúan felhasználható. Kínálhatjuk tészta vagy barna rizs mellé szószként, kis sajttal megszórva (ld. a receptben). Kíváló kiegészítője lehet egy szelet párolt csirkemellnek kevés zöld salátával. De önmagában is fogyaszható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek