Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tészta rókagombával

Tészta rókagombával
Tészta rókagombával
43 perc / előkészület: 30 perc főzés: 3 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan ráveszem magam egy kis házi tészta készítésére. Nincs szükségem nógatásra. Mivel a családban az én kedvelt ételem a gomba, így úgy döntöttem, azt teljes kiőrlésű tésztával tálalom. A tésztát magát is lehet ízesíteni a ragu ízeit kiemelve. Én ebbe a tésztába is kevertem egy evőkanálnyi szárított vargányát, amit összedaráltam. Esetleg egy kevéske szarvasgombás olaj a tésztához főzés után szintén emeli az ízélményt.

hozzávalók / 3 adag

Tészta

Gombás ragu

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit robotgépben összekeverjük (de kézzel is 2-3 perc alatt összegyúrhatjuk), majd fóliába csomagolva 20-30 percre hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Pihentetést követően kinyújtjuk vékonyra, és széles metéltnek felvágjuk.
  3. Lobogó sós vízben 3 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, kevés olajjal átkeverjük.

Gombás ragu

  1. Egy kanálka olajon a felaprított salottahagymát megdinszteljük.
  2. A gombákat ecsettel letisztogatjuk, és szélesebb szeletekre, vagy a kisebb gombákat négybe vágjuk (szeretem, ha látom/érzem, mit eszem), a hagymára dobjuk.
  3. Sózzuk, borsozzuk, a kakukkfű leveleit száráról lehúzva fűszerezzük vele a gombát, néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük egy pohár fehérborral.
  4. Addig forraljuk, míg a szaft besűrűsödik (nem sokáig, 5-6 perc elég).
  5. A tésztára szedve tálaljuk.
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 022
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1823 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombaszósz házi tésztával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

412
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 20 dkg
tojás 2 db
0.5 kávéskanál
szőlőmagolaj 1 teáskanál
szőlőmagolaj 1 ek
salottahagyma 1 közepes db
rókagomba 15 dkg
csiperkegomba 20 dkg
kakukkfű 6 szál
0.5 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
fehérbor 2 dl