r
Nosalty Logó

A tesók csokis sütije

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
A tesók csokis sütije
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    707.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.8 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    838 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 1330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    77.2 g

Zsír

  • Összesen
    252.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2830.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    1266 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.2 g
  • Cukor
    424 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    783 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1923 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    3351 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1563 micro
Összesen 5316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fogunk két tálat, és szépen szétválasztjuk a tojások fehérjét a sárgájától. Az utóbbiba beleöntjük a cukrot, az olvasztott margarint, és habverővel jól kikeverjük.
  2. Ezután belereszeljük az egyik tábla csokit, majd az 1 dl megmelegített tejben feloldott forrócsokit és a lisztet. Ezt is jól összekeverjük. Nem kell megijedni, hogy ha sűrűnek tűnik, a következő hozzávaló szépen fellazítja a tésztát.
  3. A tojásfehérjéhez egy csipet sót adunk, és 1-2 púpos ek cukrot. A habverővel szép kemény habbá verjük.
  4. A habot nagyon óvatosan, fokozatosan a már meglévő tésztához keverjük. Csak nyugodtan, lassú körkörös mozdulatokkal bele lehet szépen forgatni, amíg össze nem keverednek.
  5. A kör alakú kapcsos tortaformát kivajazzuk és kilisztezzük, majd a tészta felét beleöntjük. Ha szükséges, kicsit eligazgatjuk.
  6. Erre reszeljük rá a másik tábla csokit, hogy teljesen elfedje a tésztát, majd ugyanezt eljátszuk a kevés morzsában megforgatott meggyel is. Fontos, hogy a meggyet nem kell megcukrozni.
  7. Erre aztán ráönjük a tészta másik felét úgy, hogy szépen ellepje az eddigi rétegeket, majd előmelegített sütőben takarékon tűpróbáig sütjük.
  8. Frissen is fogyasztható, de igazán finom egy hűtőben töltött éjszaka után lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14494
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 14.

Ajánló

Tejszínhab, meggy, fagyi vagy valamilyen más ízben harmonizáló öntet jó hozzá. A tálalással nagyon szépen tudunk variálni, főleg, hogy tudunk vele előre dolgozni, mert a hűtőben pihenés csak jót tesz ennek a sütinek.

Receptkategóriák

Nagyon szerettem volna már készíteni valami nagyon-nagyon csokisat. Nemrég hazajutottam a koliból, ahol azért jobbak az ilyen akciókhoz a körülmények. És remek kis kuktám van a 3 éves kistesóm Wiliam személyében. A tojásfehérjéből a habot egyedül készítette el :). Az inspiráció utolsó eleme pedig a fagyasztóban véletlenül megpillantott meggy volt, ami után mentünk is a boltba csokiért és sütőmargarinért. A sütőport elegánsan elfelejtettem, de milyen jól is tettem, mert így egészen különleges lett a tészta állaga. Anyum szerint a gesztenyepürére emlékeztet. Az ízvilága pedig teljesen harmonikusra sikerült, mivel a tészta maga édes, de ott vannak benne a kicsit kesernyésebb étcsoki darabok, és az étcsoki réteg, plusz a savanykás meggy, melyek így együtt nagyon jól összeillenek. Annyi baj van csak vele, hogy mivel nem telít el olyan hamar, pont a fent sorolt okok miatt nem lehet abbahagyni az evését.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek