Teriyaki szószos csirke recept

Teriyaki szószos csirke
Teriyaki szószos csirke
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik legismertebb japán étel.

A teriyaki szósz csak 3 alapanyagból áll: mirin (magas cukortartalmú, sűrű rizsbor), japán szójaszósz (sötétebb mint a kínai és nem olyan sós), szaké/sake (japán rizsbor).

Akkor van jól elkészítve a teriyaki csirke, ha a mirinben található (és a hozzáadott) cukor már karamelizálódott a húson, de még nem égett oda. Ügyeljünk a hőmérséklet szabályozásra!

hozzávalók / 2 adag

  • opcionális hozzávalók: cukor/méz, gyömbér, szezámmag, bors

receptjellemzők

konyha: japán
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogyókúra: AB0 diéta – A vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

japán csirke, szójaszószos csirkecomb, sült csirke teriyaki szósszal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat mossuk meg, szárítsuk le papírtörlővel, filézzük ki. (Aki nem szereti a bőrét, leszedheti.)
  2. Tegyünk egy serpenyőbe olajat, és közepes lángon, bőrös felével lefelé kezdjük el sütni a csirkét. Süssük, amíg aranybarna nem lesz, majd jöhet a másik oldala.
  3. Adjunk hozzá egy evőkanál szakét, és lefedve pároljuk kb. 5 percig.
  4. Közben készítsük el a teriyaki szószt: keverjük össze a mirint, szójaszószt és a szakét.
  5. Szedjük le a fedőt, és papírtörlővel itassuk fel a kisült zsírt és folyadékokat.
  6. Öntsük a csirke mellé a teriyaki szószt, és nagy lángon süssük, amíg be nem sűrűsödik a szószunk. Közben fordítsuk meg a combokat néhányszor, hogy bejárja őket a mártás. Vigyázzunk, hogy a mirin magas cukortartalma miatt oda ne égjen.
  7. Találajuk rizzsel.

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 005
elküldve: 1
receptkönyben: 33
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

dnbsoldiers

Mióta szakács: 2013.01.27.
26 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.
Avokádót csak sósan! Vagy édesen?
Avokádót csak sósan! Vagy édesen?
Ha azt mondjuk, avokádó, mi jut eszedbe először? Persze, hogy a guacamole! A fűszeres, sós mártogatós. Itt az ideje, hogy felfedezd az avokádó édes oldalát is! (x)
Jófogások használtkávéfőző-vásárláshoz
Jófogások használtkávéfőző-vásárláshoz
Kávéfőzőt használtan? Miért ne! A Jófogáson tucatnyi márkás termék közül válogathatsz. Hogy melyiket vedd meg, abban pedig segítünk mi. (x)
Heti menü: üdvözlettel Erdélyből
Heti menü: üdvözlettel Erdélyből
Csupa olyan étel, amik erdélyi, székely tulajdonságot magukban hordoznak, tehát mindent, ami Erdély maga. Hagyományőrző családi receptek, még is ahány ház, annyi szokás.