Teriyaki szószos csirke recept

Teriyaki szószos csirke
Teriyaki szószos csirke
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik legismertebb japán étel.

A teriyaki szósz csak 3 alapanyagból áll: mirin (magas cukortartalmú, sűrű rizsbor), japán szójaszósz (sötétebb mint a kínai és nem olyan sós), szaké/sake (japán rizsbor).

Akkor van jól elkészítve a teriyaki csirke, ha a mirinben található (és a hozzáadott) cukor már karamelizálódott a húson, de még nem égett oda. Ügyeljünk a hőmérséklet szabályozásra!

hozzávalók / 2 adag

  • opcionális hozzávalók: cukor/méz, gyömbér, szezámmag, bors

receptjellemzők

konyha: japán
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogyókúra: AB0 diéta – A vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

japán csirke, szójaszószos csirkecomb, sült csirke teriyaki szósszal

elkészítés

  1. A csirkecombokat mossuk meg, szárítsuk le papírtörlővel, filézzük ki. (Aki nem szereti a bőrét, leszedheti.)
  2. Tegyünk egy serpenyőbe olajat, és közepes lángon, bőrös felével lefelé kezdjük el sütni a csirkét. Süssük, amíg aranybarna nem lesz, majd jöhet a másik oldala.
  3. Adjunk hozzá egy evőkanál szakét, és lefedve pároljuk kb. 5 percig.
  4. Közben készítsük el a teriyaki szószt: keverjük össze a mirint, szójaszószt és a szakét.
  5. Szedjük le a fedőt, és papírtörlővel itassuk fel a kisült zsírt és folyadékokat.
  6. Öntsük a csirke mellé a teriyaki szószt, és nagy lángon süssük, amíg be nem sűrűsödik a szószunk. Közben fordítsuk meg a combokat néhányszor, hogy bejárja őket a mártás. Vigyázzunk, hogy a mirin magas cukortartalma miatt oda ne égjen.
  7. Találajuk rizzsel.

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 354
elküldve: 1
receptkönyben: 26
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

dnbsoldiers

Mióta szakács: 2013.01.27.
26 recept

Legfrissebb cikkek

Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
A főváros legizgalmasabb szabadtéri programja elé nézünk a budapesti italmérések gigászi főzőversenyén május elsején. A Kocsmajális hősies küzdelmet ígér bográcsok gyűrűjében.
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!