Teriyaki szószos csirke recept

Teriyaki szószos csirke
Teriyaki szószos csirke
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik legismertebb japán étel.

A teriyaki szósz csak 3 alapanyagból áll: mirin (magas cukortartalmú, sűrű rizsbor), japán szójaszósz (sötétebb mint a kínai és nem olyan sós), szaké/sake (japán rizsbor).

Akkor van jól elkészítve a teriyaki csirke, ha a mirinben található (és a hozzáadott) cukor már karamelizálódott a húson, de még nem égett oda. Ügyeljünk a hőmérséklet szabályozásra!

hozzávalók / 2 adag

  • opcionális hozzávalók: cukor/méz, gyömbér, szezámmag, bors

receptjellemzők

konyha: japán
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogyókúra: AB0 diéta – A vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

japán csirke, szójaszószos csirkecomb, sült csirke teriyaki szósszal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat mossuk meg, szárítsuk le papírtörlővel, filézzük ki. (Aki nem szereti a bőrét, leszedheti.)
  2. Tegyünk egy serpenyőbe olajat, és közepes lángon, bőrös felével lefelé kezdjük el sütni a csirkét. Süssük, amíg aranybarna nem lesz, majd jöhet a másik oldala.
  3. Adjunk hozzá egy evőkanál szakét, és lefedve pároljuk kb. 5 percig.
  4. Közben készítsük el a teriyaki szószt: keverjük össze a mirint, szójaszószt és a szakét.
  5. Szedjük le a fedőt, és papírtörlővel itassuk fel a kisült zsírt és folyadékokat.
  6. Öntsük a csirke mellé a teriyaki szószt, és nagy lángon süssük, amíg be nem sűrűsödik a szószunk. Közben fordítsuk meg a combokat néhányszor, hogy bejárja őket a mártás. Vigyázzunk, hogy a mirin magas cukortartalma miatt oda ne égjen.
  7. Találajuk rizzsel.

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 891
elküldve: 1
receptkönyben: 30
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

dnbsoldiers

Mióta szakács: 2013.01.27.
26 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Ősz gombamódra
Ősz gombamódra
Ha ősz, akkor gombaszezon. Ilyenkor nem telhet el egy hét, hogy valamilyen formában ne kerülne asztalunkra a kalapos vendég.
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Volt már gyümölcscentrifugád? Túl drágának találod, azért nem vásároltál idáig? Miért nem veszel használtan? Mi megmondjuk, mire figyelj. (x)
A hét szakácsa: DoGGma
A hét szakácsa: DoGGma
Ezen a héten egy fiatalemberrel, DoGGmával ismerkedhettek meg, aki szenvedélyből, szívvel-lélekkel készíti ételeit. Főzőtudományát salátákkal kezdte, mára tortacsodákat süt.