Teriyaki szószos csirke recept

Teriyaki szószos csirke
Teriyaki szószos csirke
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik legismertebb japán étel.

A teriyaki szósz csak 3 alapanyagból áll: mirin (magas cukortartalmú, sűrű rizsbor), japán szójaszósz (sötétebb mint a kínai és nem olyan sós), szaké/sake (japán rizsbor).

Akkor van jól elkészítve a teriyaki csirke, ha a mirinben található (és a hozzáadott) cukor már karamelizálódott a húson, de még nem égett oda. Ügyeljünk a hőmérséklet szabályozásra!

hozzávalók / 2 adag

  • opcionális hozzávalók: cukor/méz, gyömbér, szezámmag, bors

receptjellemzők

konyha: japán
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogyókúra: AB0 diéta – A vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

japán csirke, szójaszószos csirkecomb, sült csirke teriyaki szósszal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat mossuk meg, szárítsuk le papírtörlővel, filézzük ki. (Aki nem szereti a bőrét, leszedheti.)
  2. Tegyünk egy serpenyőbe olajat, és közepes lángon, bőrös felével lefelé kezdjük el sütni a csirkét. Süssük, amíg aranybarna nem lesz, majd jöhet a másik oldala.
  3. Adjunk hozzá egy evőkanál szakét, és lefedve pároljuk kb. 5 percig.
  4. Közben készítsük el a teriyaki szószt: keverjük össze a mirint, szójaszószt és a szakét.
  5. Szedjük le a fedőt, és papírtörlővel itassuk fel a kisült zsírt és folyadékokat.
  6. Öntsük a csirke mellé a teriyaki szószt, és nagy lángon süssük, amíg be nem sűrűsödik a szószunk. Közben fordítsuk meg a combokat néhányszor, hogy bejárja őket a mártás. Vigyázzunk, hogy a mirin magas cukortartalma miatt oda ne égjen.
  7. Találajuk rizzsel.

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 207
elküldve: 1
receptkönyben: 36
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

dnbsoldiers

Mióta szakács: 2013.01.27.
26 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

A zserbó 5 arca
A zserbó 5 arca
Magyar hagyomány, hogy zserbó nélkül nincs karácsony. Megpróbáltunk nektek 5 különlegesen finom receptet kiválogatni, hogy legyen miből szemezgetni!
Legjobb bejglikészítési praktikáink
Legjobb bejglikészítési praktikáink
Bejgli, a karácsonyi sütik királynője. Nélküle nincs ünnepi terített asztal. Ha idáig valakitől kaptad vagy készen vásároltad, most süsd meg magad! Segítünk a gyakorlásban.
5 ok a karácsonyi készülődésre
5 ok a karácsonyi készülődésre
Itt az ideje, hogy karácsonyi hangulatba hozd magad és a környezeted. Milyen érzés, ha mindenre jut elég időd? Idén próbáld ki! Hidd el, egész más lesz az ünnep hangulata! (x)