Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis karaj

Tepsis karaj
Tepsis karaj
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi receptes könyvben találtam ezt az ételt, csak kicsit átvariáltam a hozzávalókat a húson kívül. Nagyon finom füstölt sajttal is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, ha kihűlt, felkarikázzuk. A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, és a húsát csíkokra vágjuk. A lilahagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst gyengén kiveregetjük, és megsózzuk.
  2. A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával és kevés őrölt borssal, beleforgatjuk a hússzeleteket. Felhevítjük az olajat, és a a húsok mindkét oldalát 2-2 percig sütjük benne, de mivel ezzel még nem puha a hús, kevés vízzel felengedve fedő alatt megpuhítjuk, és zsírjára lesütjük. Tálra szedjük, melegen tartjuk. A visszamaradt szaftjához hozzáadjuk a paprikacsíkokat, és kevergetve addig sütjük, míg illatozni kezdenek.
  3. A sütőt előmelegítjük. A hagymát a vajban üvegesre pároljuk, összekeverjük a burgonyával. Az őrölt köménnyel, sóval, borssal ízesítjük, és tűzálló tálra tesszük. Tetejére helyezzük a húsokat, rá a paprikát, befedjük a  reszelt sajttal, és a sütőben szépen rápirítjuk 10-15 percig.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 103
össznézettség: 99 854
elküldve: 14
receptkönyvben: 578
elkészítve: 15/28
Facebookon megjelent: -

szakács

margóci

Mióta szakács: 2010.04.19.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paprikás karaj sajttal pirítva

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koni08
Koni08 Wed, 2015-01-28 16:29

finoman hangzik, de akkor ehhez kell ket serpenyo, ha jol ertem, egyikben olajban a hus majd a paprika,a masikban pedig a hagyna a vajon uvegesre, majd a tepsiben az egesz a sutobe. na most ez egy kerdes lenne :) koszi

agi100
agi100 Fri, 2012-06-22 08:55

Én is elkészítettem , köszönöm szépen a receptet , nagyon ízlett a családnak : Ágnes

K_ancsi
K_ancsi / K_ancsi Tue, 2010-06-01 07:55

Nagyon finom, köszi a receptet. A férjem nem szereti a zöldpaprikát, így én kolbászt raktam még bele dúsításnak, de így is nagyon jó lett! A hús paprikás lisztben forgatása pedig igazán ízletessé teszi a húst. Bekerült a kedvencek közé...:)

loncsi
loncsi Mon, 2010-04-19 09:28

Bocsánat, ezt az ételt ki főzte, mert a szakács neve nem jelenik meg?

535
burgonya 80 dkg
zöldpaprika 2 db
lila hagyma 1 nagy fej
sertés rövidkaraj 50 dkg
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 2 tk
napraforgó olaj 2 ek
vaj 2 ek
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
trappista sajt 10 dkg