Tepsis hús Renáta konyhájából recept

Tepsis hús Renáta konyhájából
Tepsis hús Renáta konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem azokat az ételeket, amikben a burgonya és a hagyma együtt van sütve, ezért gondoltam, hogy kitalálok valamilyen tepsis ételt. Miután elkészítettem, életem egyik nagy kedvence lett.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült csirke burgonyával, sajtos tejfölös csirkemell krumplival, tepsiben sült csirke burgonyával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük.
  2. A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd egy serpenyőben 1 fej kockára vágott hagymát pirítunk, ebbe beletesszük a csirkemellet, öntünk rá kb. 1 dl vizet.
  3. Hozzáadunk 4 gerezd apróra vágott fokhagymát, oregánót, sózzuk, borsozzuk. Miután elpárolgott a víz, utána egy kicsit megpirítjuk.
  4. Miután a krumpli megfőtt, egy kiolajozott tepsi aljára fektetjük.
  5. 3 fej vöröshagymát vékony karikákra szelünk, majd a krumpli tetejére terítjük. Ezután meglocsoljuk kevés olajjal, berakjuk a sütőbe, és addig sütjük, míg a hagyma megpirul.
  6. Miután a hús megsült, azt a hagyma tetejére rakjuk.
  7. A tejfölt összekeverjük 2 gerezd apróra vágott fokhagymával, és ezt a hús tetejére öntjük, majd sajtot reszelünk rá, és vissza a sütőbe. Addig sütjük, míg a sajt megpirul.
  • sütési hőfok: 190°C
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 705
elküldve: 7
receptkönyvben: 192
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

renée

Mióta szakács: 2013.03.16.
4 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

640