r
Nosalty Logó

Tepsis hús Attila konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tepsis hús Attila konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1755 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1241.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 439 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    160.8 g

Zsír

  • Összesen
    100.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    737 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4966.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1595 mg
  • Nátrium
    2466 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    842.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1085 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1024 micro
Összesen 1755 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    374 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük kiáztatjuk, majd egy kicsit megklopfoljuk.
  2. Olajon elősütjük, míg ki nem fehéredik.
  3. Lerakjuk a tepsibe, sóval, borssal ízesítjük.
  4. Ezután a karikára vágott lilahagymát, paradicsomot, paprikát és fokhagymát elosztjuk a húson, majd az ízlés szerinti mennyiségű kockára vágott sonkát is ráhelyezzük.
  5. 2-3 mm vastag karikára vágott burgonyával betekarjuk. A tepsit alufóliával lezárjuk, és 50 percre bedugjuk a sütőbe.
  6. A tojásokat felverjük a tejjel, a reszelt sajttal és a kakkukfűvel.
  7. Ha letelt az 50 perc, akkor alufólia le, és a felvert sajtos fűszeres tojást ráöntjük, majd vissza a sütőbe addig, míg meg nem pirul egy kicsit, ez kb. 15-20 perc.
  8. Hasábburgonyával körítjük. Rakhatunk mellé rántott karfiolt is, de ez elhagyható.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7648
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudtam, mi legyen az ebéd, körülnéztem, mi van itthon, és ezt improvizáltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek