A karajt jó vékonyra kiklopfoljuk, és sóval-borssal ízesitjük.
A burgonyát és a hagymát karikákra vágjuk.
Egy hőálló tál aljára szalonnát kockázunk, majd rétegeket készítünk: burgonyakarikák, hagymakarikák, bacon, hús. Minden réteg közé szórunk fokhagymát, illetve sózzuk-borsozzuk és majorannával hintjük.
A réteget burgonyával fejezzük be, majd a tetejét bevonjuk a tejfölben elkevert reszelt sajttal (ez tetszés szerint bármilyen lehet, én sima trappistát használtam).
180 fokos sütőbe rakjuk kb 35-40 percre.
elkészítés
A karajt jó vékonyra kiklopfoljuk, és sóval-borssal ízesitjük.
A burgonyát és a hagymát karikákra vágjuk.
Egy hőálló tál aljára szalonnát kockázunk, majd rétegeket készítünk: burgonyakarikák, hagymakarikák, bacon, hús. Minden réteg közé szórunk fokhagymát, illetve sózzuk-borsozzuk és majorannával hintjük.
A réteget burgonyával fejezzük be, majd a tetejét bevonjuk a tejfölben elkevert reszelt sajttal (ez tetszés szerint bármilyen lehet, én sima trappistát használtam).
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
ne haragudj, de ez a recept pocsek...a burgonya NYERS maradt 70 perc utan is, legkozelebb elobb probald ki a receptet, mielott feltoltod, hogy legalabb masnak ne szarmazzon kara. a husi megfott, a hagyma is pont jo, de elotte mindenfelekeppen MEG KELL FOZNI a krumplit, es ugy talan epp eleg lesz a 35- 40 perc...
Az, hogy neked nem sikerült, nem jelenti azt, hogy pocsék. Én is elkészítettem már és igen, kicsit tovább kellett hagyni a sütőben, na bumm. Sikerült és finom is lett. Amúgy az sem mindegy, milyen a burgonya, mert abból is van ezer féle.
Sajnos nekem nyers maradt a krumpli, pedig 2 órán keresztül sütöttem és direkt vékony karikákra vágtam...hát mit ne mondjak jobb lett volna egy jó rántott hús helyette!
Én kicsi változtattam a recepten, az eredmény isteni lett. Én megsütöttem pici olajon a húsokat, így nem száradtak ki, illetve rájuk tettem még szalonna darabkákat, az aljára csak keveset. Majd a sajtos tejfölt a visszamaradt kicsi olajba tettem és kevertem össze, majd öntöttem a tepsibe. Illetve volt itthon még maradék pritamin paprikánk, abból is szórtam közé.
Nagyon finom lett!
Hát én nem tudom, de azért nekem is elég kevésnek tűnik ez a 35-40 perc. 15 perc fólia alatt az pedig szerintem nem túl sok, ahogy azt írta valaki, hiszen nem is kell alá víz, akkor mitől párolódik? de lehet én gondolom rosszul. Aki megcsinálta, elosztathatná a kételyeimet :)
Most készül, nyami nyami:)Nagyon jó az illata.Köszönöm szépen ezt a jó kis receptet:)Kicsit azért bajban vagyok.Honnan tudjam, hogy jó a husi, ha rajta van a tejföl meg a krumpli?Lehet, hogy most butát kérdeztem, de azért kiváncsi vagyok.Még kezdő vagyok szakácskodás téren.:)
A teljes elkészülés 2 óra volt, de megérte várni:)
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Eri!
Tegnapi ebedünk volt ez finom husi. Igaz nekem az elökeszület tovabb tartott, de megerte.:)) Rakattintottam az "elkeszitve" linkre de ott csak azt jelzi rceptkönyvemben van. Tudnal esetleg segiteni hol kell beallitani az elkeszitest.....mert valoban megsütöttem ezt a finomsagot.
Köszönettel: Ildiko
Kedves Ildikó,
most találtam ezt a szuper receptet, gondoltam segítek neked. Ha recept fotója alatt rákattinthatsz a 'receptkönyvbe' gombra, akkor a recept a te receptkönyvedbe kerül. Ha a recept fotója alatt az 'elkészítem' gombra kattintasz, a recept nem a receptkönyvedbe kerül, hanem a kedvenceid között az 'elkészítem receptek' közé. Ezeket a receptjeidet a következőképpen találod meg: a képernyő jobb felső sarkában válaszd a 'saját oldalam' linket. Ott kattints a 'kedvenceim'-re. Itt az első fülöre teheted a kedvenc szakácsaidat, a másodikra a kedvenc receptkönyveidet, a harmadik fülön pedig megtalálod azokat a recepteket, amikre rákattintottál, hogy majd valamikor elkészíted. Mindegyik ilyen recept mellett van egy piros 'nem' gombocska, amire ha rákattintasz, zöld 'igen'-re vált. Ha mindegyikre rákattintottál, amit már elkészítettél, menj le az oldal aljára, ahol találsz egy 'beküldés' gombot. Erre kattints rá, így fog frissülni az oldal és megjegyzi a változtatásokat.
Kedves Ildikó,
örülök hogy segíthetek. :) Szakácsot a következőképpen tudsz a kedvenceid közé tenni: minden recept címével egy sorban (jobbra) ott a szakács neve képpel, aki feltöltötte (és megfőzte). A nevére ha rákattintasz, akkor az ő 'szakács oldal'-án találod magad, ahol az összes receptje szerepel, az oldal tetején egy nagy kép a szakácsról, mellette közvetlen a legfrissebb receptjei és közvetlen ezek alatt még mindig a kép mellett egy 'kedvencem' gomb. Erre rákattintva az adott szakács bekerül a te kedvenc szakácsaid közé.
Kedvenc receptgyűjteményt a következőképpen tudsz a kedvenceid közé tenni (erre most jöttem rá, azért írom meg): amikor már az illető 'szakács oldal'-át nézed, a képe fölött ott a neve nagybetükkel és mellette zárójelben is kisbetükkel. Ez utóbbira rá tudsz kattintani, így az ő 'saját oldal'-ára kerülsz (ahol egyébként megnézheted az ő kedvenceit is). Rákattintasz a 'receptkönyve' fülre és ott a 'kedvencem' gombra kattintasz, így bekerül a receptkönyve a te kedvenc receptkönyveid közé.
Kellemes napot és mégegyszer, örülök hogy segíthettem,
Monika
Kedves Monika!
Aranyos vagy segitesz nekem, nagyon szepen köszi!!! Latszik nem vagyok egy PC zseni :( Segitsegeddel lassan az leszek, de legalabbis eligazodok itt a Nosalty-n. :))) Megyek is kedvenceket felvenni .
Meg egyszer ezer hala es köszönet!!!
Szep napot! Ildiko
Most van bent a sütőben - hát mit mondja, az illata az valami fenséges. De a receptben leírt elkészítési idő (35-40 perc) az szerintem nem állja meg a helyét! 180 fokra előmelegített sütőbe ha berakom az ételt, ilyen rövid idő alatt maximum annyi történik, hogy átveszi a hőmérsékletet - de még messze nem sül meg!
Az enyém a sütőbe helyezéstől számítva már másfél órája készül - az első egy órában alufólia alatt volt, és még most kapott színt a teteje.
Remélem finom lesz!
Most készítettem el ebédre, és valami mennyei lett, egyszerűen elkészíthető és igazán finom, köszönöm a receptet.
Klarissz szerintem sem kell a húst elősütni, ha egy kicsit fólia alatt párolod tökéletes lesz a végeredmény. A tejföllel és a fokhagymával meg nem szabad spórolni... :)
1. Nem feltetlen, ha eleg vekonyra kloffolod
2. Eleg nyersen karikazni
3. En kicsit lefedtem (15 perc) aztan levettem a foliat
4. igen igen, hogy ott suljon ki a zsirja ugy nagyon finom lesz :)
Neked is BUEK
Szia Eri!
Szeretném elkészíteni a receptet, de 4 kérdésem lenne:
1. A karajt nem kell egy kicsit elősütni, csak annyira, hogy vékony réteget kapjon?
2. A krumlit meg kell főzni, vagy elég nyersen felkarikázni?
3. Végül a hőálló tálat le kell fedni és úgy sütni?
4. A sós zsírszalonnát csak nyersen kell felkockázni, és úgy tenni a tál aljára?
BUÉK!
Hozzászólások (21)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
ne haragudj, de ez a recept pocsek...a burgonya NYERS maradt 70 perc utan is, legkozelebb elobb probald ki a receptet, mielott feltoltod, hogy legalabb masnak ne szarmazzon kara. a husi megfott, a hagyma is pont jo, de elotte mindenfelekeppen MEG KELL FOZNI a krumplit, es ugy talan epp eleg lesz a 35- 40 perc...
Az, hogy neked nem sikerült, nem jelenti azt, hogy pocsék. Én is elkészítettem már és igen, kicsit tovább kellett hagyni a sütőben, na bumm. Sikerült és finom is lett. Amúgy az sem mindegy, milyen a burgonya, mert abból is van ezer féle.
Sajnos nekem nyers maradt a krumpli, pedig 2 órán keresztül sütöttem és direkt vékony karikákra vágtam...hát mit ne mondjak jobb lett volna egy jó rántott hús helyette!
Én kicsi változtattam a recepten, az eredmény isteni lett. Én megsütöttem pici olajon a húsokat, így nem száradtak ki, illetve rájuk tettem még szalonna darabkákat, az aljára csak keveset. Majd a sajtos tejfölt a visszamaradt kicsi olajba tettem és kevertem össze, majd öntöttem a tepsibe. Illetve volt itthon még maradék pritamin paprikánk, abból is szórtam közé.
Nagyon finom lett!
Hát én nem tudom, de azért nekem is elég kevésnek tűnik ez a 35-40 perc. 15 perc fólia alatt az pedig szerintem nem túl sok, ahogy azt írta valaki, hiszen nem is kell alá víz, akkor mitől párolódik? de lehet én gondolom rosszul. Aki megcsinálta, elosztathatná a kételyeimet :)
Most készül, nyami nyami:)Nagyon jó az illata.Köszönöm szépen ezt a jó kis receptet:)Kicsit azért bajban vagyok.Honnan tudjam, hogy jó a husi, ha rajta van a tejföl meg a krumpli?Lehet, hogy most butát kérdeztem, de azért kiváncsi vagyok.Még kezdő vagyok szakácskodás téren.:)
A teljes elkészülés 2 óra volt, de megérte várni:)
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Most készül :) fiu létemre könnyű volt elkésziteni..remélem páromnak izleni fog. Én 190 c re raktam alsó-felső légkeverésre,és letakartam fóliával.
Kedves Eri!
Tegnapi ebedünk volt ez finom husi. Igaz nekem az elökeszület tovabb tartott, de megerte.:)) Rakattintottam az "elkeszitve" linkre de ott csak azt jelzi rceptkönyvemben van. Tudnal esetleg segiteni hol kell beallitani az elkeszitest.....mert valoban megsütöttem ezt a finomsagot.
Köszönettel: Ildiko
Kedves Ildikó,
most találtam ezt a szuper receptet, gondoltam segítek neked. Ha recept fotója alatt rákattinthatsz a 'receptkönyvbe' gombra, akkor a recept a te receptkönyvedbe kerül. Ha a recept fotója alatt az 'elkészítem' gombra kattintasz, a recept nem a receptkönyvedbe kerül, hanem a kedvenceid között az 'elkészítem receptek' közé. Ezeket a receptjeidet a következőképpen találod meg: a képernyő jobb felső sarkában válaszd a 'saját oldalam' linket. Ott kattints a 'kedvenceim'-re. Itt az első fülöre teheted a kedvenc szakácsaidat, a másodikra a kedvenc receptkönyveidet, a harmadik fülön pedig megtalálod azokat a recepteket, amikre rákattintottál, hogy majd valamikor elkészíted. Mindegyik ilyen recept mellett van egy piros 'nem' gombocska, amire ha rákattintasz, zöld 'igen'-re vált. Ha mindegyikre rákattintottál, amit már elkészítettél, menj le az oldal aljára, ahol találsz egy 'beküldés' gombot. Erre kattints rá, így fog frissülni az oldal és megjegyzi a változtatásokat.
Meg is van )) Meg tudnad azt is mondani kedvenc szakacsot hogy tudok bejelölni?
Köszi: Ildiko
Kedves mrsgrob!
Nagyon szepen köszönöm segitsegedet !! Mindjart meg is jelölöm amiket eddig elkeszitettem. :)))
Szep napot kivanok: Ildiko
Kedves Ildikó,
örülök hogy segíthetek. :) Szakácsot a következőképpen tudsz a kedvenceid közé tenni: minden recept címével egy sorban (jobbra) ott a szakács neve képpel, aki feltöltötte (és megfőzte). A nevére ha rákattintasz, akkor az ő 'szakács oldal'-án találod magad, ahol az összes receptje szerepel, az oldal tetején egy nagy kép a szakácsról, mellette közvetlen a legfrissebb receptjei és közvetlen ezek alatt még mindig a kép mellett egy 'kedvencem' gomb. Erre rákattintva az adott szakács bekerül a te kedvenc szakácsaid közé.
Kedvenc receptgyűjteményt a következőképpen tudsz a kedvenceid közé tenni (erre most jöttem rá, azért írom meg): amikor már az illető 'szakács oldal'-át nézed, a képe fölött ott a neve nagybetükkel és mellette zárójelben is kisbetükkel. Ez utóbbira rá tudsz kattintani, így az ő 'saját oldal'-ára kerülsz (ahol egyébként megnézheted az ő kedvenceit is). Rákattintasz a 'receptkönyve' fülre és ott a 'kedvencem' gombra kattintasz, így bekerül a receptkönyve a te kedvenc receptkönyveid közé.
Kellemes napot és mégegyszer, örülök hogy segíthettem,
Monika
Kedves Monika!
Aranyos vagy segitesz nekem, nagyon szepen köszi!!! Latszik nem vagyok egy PC zseni :( Segitsegeddel lassan az leszek, de legalabbis eligazodok itt a Nosalty-n. :))) Megyek is kedvenceket felvenni .
Meg egyszer ezer hala es köszönet!!!
Szep napot! Ildiko
Vasárnap készítettem el, karaj helyett csirkemellet használtam. Fantasztikus lett!
Köszönöm a receptet!!!
Most van bent a sütőben - hát mit mondja, az illata az valami fenséges. De a receptben leírt elkészítési idő (35-40 perc) az szerintem nem állja meg a helyét! 180 fokra előmelegített sütőbe ha berakom az ételt, ilyen rövid idő alatt maximum annyi történik, hogy átveszi a hőmérsékletet - de még messze nem sül meg!
Az enyém a sütőbe helyezéstől számítva már másfél órája készül - az első egy órában alufólia alatt volt, és még most kapott színt a teteje.
Remélem finom lesz!
Most készítettem el ebédre, és valami mennyei lett, egyszerűen elkészíthető és igazán finom, köszönöm a receptet.
Klarissz szerintem sem kell a húst elősütni, ha egy kicsit fólia alatt párolod tökéletes lesz a végeredmény. A tejföllel és a fokhagymával meg nem szabad spórolni... :)
Szia,
1. Nem feltetlen, ha eleg vekonyra kloffolod
2. Eleg nyersen karikazni
3. En kicsit lefedtem (15 perc) aztan levettem a foliat
4. igen igen, hogy ott suljon ki a zsirja ugy nagyon finom lesz :)
Neked is BUEK
Szia Eri!
Szeretném elkészíteni a receptet, de 4 kérdésem lenne:
1. A karajt nem kell egy kicsit elősütni, csak annyira, hogy vékony réteget kapjon?
2. A krumlit meg kell főzni, vagy elég nyersen felkarikázni?
3. Végül a hőálló tálat le kell fedni és úgy sütni?
4. A sós zsírszalonnát csak nyersen kell felkockázni, és úgy tenni a tál aljára?
BUÉK!
2009. augusztus 29-én erre a receptre voltak a legtöbben kiváncsiak.