Tepsis hús recept

1 adag
927
kcal
Tepsis hús
Tepsis hús
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósom előszeretettel vendégel meg minket evvel. Bár ő nem teljesen így készíti.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis karaj, hagymás-szalonnás karaj tepsiben
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajt jó vékonyra kiklopfoljuk, és sóval-borssal ízesitjük.
  2. A burgonyát és a hagymát karikákra vágjuk.
  3. Egy hőálló tál aljára szalonnát kockázunk, majd rétegeket készítünk: burgonyakarikák, hagymakarikák, bacon, hús. Minden réteg közé szórunk fokhagymát, illetve sózzuk-borsozzuk és majorannával hintjük.
  4. A réteget burgonyával fejezzük be, majd a tetejét bevonjuk a tejfölben elkevert reszelt sajttal (ez tetszés szerint bármilyen lehet, én sima trappistát használtam).
  5. 180 fokos sütőbe rakjuk kb 35-40 percre.

statisztika

beküldve:
nézettség: 87 855
elküldve: 23
receptkönyben: 1 618
elkészítve: 20/64
Facebookon megjelent: -

szakács

Eri

Mióta szakács: 2009.08.04.
62 recept

Hozzászólások (19)

alonetoadvise
alonetoadvisep, 2014-11-21 22:20

ne haragudj, de ez a recept pocsek...a burgonya NYERS maradt 70 perc utan is, legkozelebb elobb probald ki a receptet, mielott feltoltod, hogy legalabb masnak ne szarmazzon kara. a husi megfott, a hagyma is pont jo, de elotte mindenfelekeppen MEG KELL FOZNI a krumplit, es ugy talan epp eleg lesz a 35- 40 perc...

Nunez
Nunezcs, 2013-11-21 14:42

Sajnos nekem nyers maradt a krumpli, pedig 2 órán keresztül sütöttem és direkt vékony karikákra vágtam...hát mit ne mondjak jobb lett volna egy jó rántott hús helyette!

tarrrka
tarrrkacs, 2012-11-29 18:00

Én kicsi változtattam a recepten, az eredmény isteni lett. Én megsütöttem pici olajon a húsokat, így nem száradtak ki, illetve rájuk tettem még szalonna darabkákat, az aljára csak keveset. Majd a sajtos tejfölt a visszamaradt kicsi olajba tettem és kevertem össze, majd öntöttem a tepsibe. Illetve volt itthon még maradék pritamin paprikánk, abból is szórtam közé.
Nagyon finom lett!

vickcsi
vickcsics, 2012-11-22 14:26

Hát én nem tudom, de azért nekem is elég kevésnek tűnik ez a 35-40 perc. 15 perc fólia alatt az pedig szerintem nem túl sok, ahogy azt írta valaki, hiszen nem is kell alá víz, akkor mitől párolódik? de lehet én gondolom rosszul. Aki megcsinálta, elosztathatná a kételyeimet :)

lang111
lang111v, 2012-04-29 10:26

Most készül, nyami nyami:)Nagyon jó az illata.Köszönöm szépen ezt a jó kis receptet:)Kicsit azért bajban vagyok.Honnan tudjam, hogy jó a husi, ha rajta van a tejföl meg a krumpli?Lehet, hogy most butát kérdeztem, de azért kiváncsi vagyok.Még kezdő vagyok szakácskodás téren.:)
A teljes elkészülés 2 óra volt, de megérte várni:)

krokodilo
krokodilosze, 2011-11-30 16:08

Most készül :) fiu létemre könnyű volt elkésziteni..remélem páromnak izleni fog. Én 190 c re raktam alsó-felső légkeverésre,és letakartam fóliával.

manna113
manna113h, 2011-11-07 09:36

Kedves Eri!
Tegnapi ebedünk volt ez finom husi. Igaz nekem az elökeszület tovabb tartott, de megerte.:)) Rakattintottam az "elkeszitve" linkre de ott csak azt jelzi rceptkönyvemben van. Tudnal esetleg segiteni hol kell beallitani az elkeszitest.....mert valoban megsütöttem ezt a finomsagot.
Köszönettel: Ildiko

mrsgrob
mrsgrobh, 2011-11-21 23:42

Kedves Ildikó,
most találtam ezt a szuper receptet, gondoltam segítek neked. Ha recept fotója alatt rákattinthatsz a 'receptkönyvbe' gombra, akkor a recept a te receptkönyvedbe kerül. Ha a recept fotója alatt az 'elkészítem' gombra kattintasz, a recept nem a receptkönyvedbe kerül, hanem a kedvenceid között az 'elkészítem receptek' közé. Ezeket a receptjeidet a következőképpen találod meg: a képernyő jobb felső sarkában válaszd a 'saját oldalam' linket. Ott kattints a 'kedvenceim'-re. Itt az első fülöre teheted a kedvenc szakácsaidat, a másodikra a kedvenc receptkönyveidet, a harmadik fülön pedig megtalálod azokat a recepteket, amikre rákattintottál, hogy majd valamikor elkészíted. Mindegyik ilyen recept mellett van egy piros 'nem' gombocska, amire ha rákattintasz, zöld 'igen'-re vált. Ha mindegyikre rákattintottál, amit már elkészítettél, menj le az oldal aljára, ahol találsz egy 'beküldés' gombot. Erre kattints rá, így fog frissülni az oldal és megjegyzi a változtatásokat.

manna113
manna113k, 2011-11-22 08:52

Meg is van )) Meg tudnad azt is mondani kedvenc szakacsot hogy tudok bejelölni?
Köszi: Ildiko

manna113
manna113k, 2011-11-22 08:42

Kedves mrsgrob!
Nagyon szepen köszönöm segitsegedet !! Mindjart meg is jelölöm amiket eddig elkeszitettem. :)))
Szep napot kivanok: Ildiko

mrsgrob
mrsgrobk, 2011-11-22 09:32

Kedves Ildikó,
örülök hogy segíthetek. :) Szakácsot a következőképpen tudsz a kedvenceid közé tenni: minden recept címével egy sorban (jobbra) ott a szakács neve képpel, aki feltöltötte (és megfőzte). A nevére ha rákattintasz, akkor az ő 'szakács oldal'-án találod magad, ahol az összes receptje szerepel, az oldal tetején egy nagy kép a szakácsról, mellette közvetlen a legfrissebb receptjei és közvetlen ezek alatt még mindig a kép mellett egy 'kedvencem' gomb. Erre rákattintva az adott szakács bekerül a te kedvenc szakácsaid közé.
Kedvenc receptgyűjteményt a következőképpen tudsz a kedvenceid közé tenni (erre most jöttem rá, azért írom meg): amikor már az illető 'szakács oldal'-át nézed, a képe fölött ott a neve nagybetükkel és mellette zárójelben is kisbetükkel. Ez utóbbira rá tudsz kattintani, így az ő 'saját oldal'-ára kerülsz (ahol egyébként megnézheted az ő kedvenceit is). Rákattintasz a 'receptkönyve' fülre és ott a 'kedvencem' gombra kattintasz, így bekerül a receptkönyve a te kedvenc receptkönyveid közé.
Kellemes napot és mégegyszer, örülök hogy segíthettem,
Monika

manna113
manna113sze, 2011-11-23 09:52

Kedves Monika!
Aranyos vagy segitesz nekem, nagyon szepen köszi!!! Latszik nem vagyok egy PC zseni :( Segitsegeddel lassan az leszek, de legalabbis eligazodok itt a Nosalty-n. :))) Megyek is kedvenceket felvenni .
Meg egyszer ezer hala es köszönet!!!
Szep napot! Ildiko

marcsi.61
marcsi.61k, 2011-05-24 11:30

Vasárnap készítettem el, karaj helyett csirkemellet használtam. Fantasztikus lett!
Köszönöm a receptet!!!

kágika78
kágika78cs, 2011-05-12 18:05

Most van bent a sütőben - hát mit mondja, az illata az valami fenséges. De a receptben leírt elkészítési idő (35-40 perc) az szerintem nem állja meg a helyét! 180 fokra előmelegített sütőbe ha berakom az ételt, ilyen rövid idő alatt maximum annyi történik, hogy átveszi a hőmérsékletet - de még messze nem sül meg!
Az enyém a sütőbe helyezéstől számítva már másfél órája készül - az első egy órában alufólia alatt volt, és még most kapott színt a teteje.
Remélem finom lesz!

Gery83
Gery83szo, 2011-01-08 11:46

Most készítettem el ebédre, és valami mennyei lett, egyszerűen elkészíthető és igazán finom, köszönöm a receptet.
Klarissz szerintem sem kell a húst elősütni, ha egy kicsit fólia alatt párolod tökéletes lesz a végeredmény. A tejföllel és a fokhagymával meg nem szabad spórolni... :)

Eri
Eriv, 2010-01-03 10:27

Szia,

1. Nem feltetlen, ha eleg vekonyra kloffolod
2. Eleg nyersen karikazni
3. En kicsit lefedtem (15 perc) aztan levettem a foliat
4. igen igen, hogy ott suljon ki a zsirja ugy nagyon finom lesz :)
Neked is BUEK

Klarissz
Klarisszv, 2010-01-03 07:51

Szia Eri!
Szeretném elkészíteni a receptet, de 4 kérdésem lenne:
1. A karajt nem kell egy kicsit elősütni, csak annyira, hogy vékony réteget kapjon?
2. A krumlit meg kell főzni, vagy elég nyersen felkarikázni?
3. Végül a hőálló tálat le kell fedni és úgy sütni?
4. A sós zsírszalonnát csak nyersen kell felkockázni, és úgy tenni a tál aljára?
BUÉK!

NoSalty
NoSaltyv, 2009-08-30 07:56

2009. augusztus 29-én erre a receptre voltak a legtöbben kiváncsiak.

Legfrissebb cikkek

Tojáslikőr otthon
Tojáslikőr otthon
Karácsonyi ajándéknak sem utolsó, de házilag készített tojáslikőrt kortyolgatni a fa alatt igazi kényeztetés.
927