Tepsis hús recept

1 adag
927
kcal
Tepsis hús
Tepsis hús
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósom előszeretettel vendégel meg minket evvel. Bár ő nem teljesen így készíti.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 kg burgonya
  • 70 dkg sertés rövidkaraj
  • 3 db vöröshagyma
  • 4 szelet bacon
  • 10 dkg füstölt szalonna (sós zsírszalonna)
  • 3.75 dkg tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg sajt
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • majoranna ízlés szerint

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis karaj, hagymás-szalonnás karaj tepsiben
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajt jó vékonyra kiklopfoljuk, és sóval-borssal ízesitjük.
  2. A burgonyát és a hagymát karikákra vágjuk.
  3. Egy hőálló tál aljára szalonnát kockázunk, majd rétegeket készítünk: burgonyakarikák, hagymakarikák, bacon, hús. Minden réteg közé szórunk fokhagymát, illetve sózzuk-borsozzuk és majorannával hintjük.
  4. A réteget burgonyával fejezzük be, majd a tetejét bevonjuk a tejfölben elkevert reszelt sajttal (ez tetszés szerint bármilyen lehet, én sima trappistát használtam).
  5. 180 fokos sütőbe rakjuk kb 35-40 percre.

statisztika

beküldve:
nézettség: 87 530
elküldve: 23
receptkönyben: 1 614
elkészítve: 20/64
Facebookon megjelent: -

szakács

Eri

Mióta szakács: 2009.08.04.
62 recept

Hozzászólások (19)

alonetoadvise
alonetoadvisep, 2014-11-21 22:20

ne haragudj, de ez a recept pocsek...a burgonya NYERS maradt 70 perc utan is, legkozelebb elobb probald ki a receptet, mielott feltoltod, hogy legalabb masnak ne szarmazzon kara. a husi megfott, a hagyma is pont jo, de elotte mindenfelekeppen MEG KELL FOZNI a krumplit, es ugy talan epp eleg lesz a 35- 40 perc...

Nunez
Nunezcs, 2013-11-21 14:42

Sajnos nekem nyers maradt a krumpli, pedig 2 órán keresztül sütöttem és direkt vékony karikákra vágtam...hát mit ne mondjak jobb lett volna egy jó rántott hús helyette!

tarrrka
tarrrkacs, 2012-11-29 18:00

Én kicsi változtattam a recepten, az eredmény isteni lett. Én megsütöttem pici olajon a húsokat, így nem száradtak ki, illetve rájuk tettem még szalonna darabkákat, az aljára csak keveset. Majd a sajtos tejfölt a visszamaradt kicsi olajba tettem és kevertem össze, majd öntöttem a tepsibe. Illetve volt itthon még maradék pritamin paprikánk, abból is szórtam közé.
Nagyon finom lett!

vickcsi
vickcsics, 2012-11-22 14:26

Hát én nem tudom, de azért nekem is elég kevésnek tűnik ez a 35-40 perc. 15 perc fólia alatt az pedig szerintem nem túl sok, ahogy azt írta valaki, hiszen nem is kell alá víz, akkor mitől párolódik? de lehet én gondolom rosszul. Aki megcsinálta, elosztathatná a kételyeimet :)

lang111
lang111v, 2012-04-29 10:26

Most készül, nyami nyami:)Nagyon jó az illata.Köszönöm szépen ezt a jó kis receptet:)Kicsit azért bajban vagyok.Honnan tudjam, hogy jó a husi, ha rajta van a tejföl meg a krumpli?Lehet, hogy most butát kérdeztem, de azért kiváncsi vagyok.Még kezdő vagyok szakácskodás téren.:)
A teljes elkészülés 2 óra volt, de megérte várni:)

krokodilo
krokodilosze, 2011-11-30 16:08

Most készül :) fiu létemre könnyű volt elkésziteni..remélem páromnak izleni fog. Én 190 c re raktam alsó-felső légkeverésre,és letakartam fóliával.

manna113
manna113h, 2011-11-07 09:36

Kedves Eri!
Tegnapi ebedünk volt ez finom husi. Igaz nekem az elökeszület tovabb tartott, de megerte.:)) Rakattintottam az "elkeszitve" linkre de ott csak azt jelzi rceptkönyvemben van. Tudnal esetleg segiteni hol kell beallitani az elkeszitest.....mert valoban megsütöttem ezt a finomsagot.
Köszönettel: Ildiko

mrsgrob
mrsgrobh, 2011-11-21 23:42

Kedves Ildikó,
most találtam ezt a szuper receptet, gondoltam segítek neked. Ha recept fotója alatt rákattinthatsz a 'receptkönyvbe' gombra, akkor a recept a te receptkönyvedbe kerül. Ha a recept fotója alatt az 'elkészítem' gombra kattintasz, a recept nem a receptkönyvedbe kerül, hanem a kedvenceid között az 'elkészítem receptek' közé. Ezeket a receptjeidet a következőképpen találod meg: a képernyő jobb felső sarkában válaszd a 'saját oldalam' linket. Ott kattints a 'kedvenceim'-re. Itt az első fülöre teheted a kedvenc szakácsaidat, a másodikra a kedvenc receptkönyveidet, a harmadik fülön pedig megtalálod azokat a recepteket, amikre rákattintottál, hogy majd valamikor elkészíted. Mindegyik ilyen recept mellett van egy piros 'nem' gombocska, amire ha rákattintasz, zöld 'igen'-re vált. Ha mindegyikre rákattintottál, amit már elkészítettél, menj le az oldal aljára, ahol találsz egy 'beküldés' gombot. Erre kattints rá, így fog frissülni az oldal és megjegyzi a változtatásokat.

manna113
manna113k, 2011-11-22 08:52

Meg is van )) Meg tudnad azt is mondani kedvenc szakacsot hogy tudok bejelölni?
Köszi: Ildiko

manna113
manna113k, 2011-11-22 08:42

Kedves mrsgrob!
Nagyon szepen köszönöm segitsegedet !! Mindjart meg is jelölöm amiket eddig elkeszitettem. :)))
Szep napot kivanok: Ildiko

mrsgrob
mrsgrobk, 2011-11-22 09:32

Kedves Ildikó,
örülök hogy segíthetek. :) Szakácsot a következőképpen tudsz a kedvenceid közé tenni: minden recept címével egy sorban (jobbra) ott a szakács neve képpel, aki feltöltötte (és megfőzte). A nevére ha rákattintasz, akkor az ő 'szakács oldal'-án találod magad, ahol az összes receptje szerepel, az oldal tetején egy nagy kép a szakácsról, mellette közvetlen a legfrissebb receptjei és közvetlen ezek alatt még mindig a kép mellett egy 'kedvencem' gomb. Erre rákattintva az adott szakács bekerül a te kedvenc szakácsaid közé.
Kedvenc receptgyűjteményt a következőképpen tudsz a kedvenceid közé tenni (erre most jöttem rá, azért írom meg): amikor már az illető 'szakács oldal'-át nézed, a képe fölött ott a neve nagybetükkel és mellette zárójelben is kisbetükkel. Ez utóbbira rá tudsz kattintani, így az ő 'saját oldal'-ára kerülsz (ahol egyébként megnézheted az ő kedvenceit is). Rákattintasz a 'receptkönyve' fülre és ott a 'kedvencem' gombra kattintasz, így bekerül a receptkönyve a te kedvenc receptkönyveid közé.
Kellemes napot és mégegyszer, örülök hogy segíthettem,
Monika

manna113
manna113sze, 2011-11-23 09:52

Kedves Monika!
Aranyos vagy segitesz nekem, nagyon szepen köszi!!! Latszik nem vagyok egy PC zseni :( Segitsegeddel lassan az leszek, de legalabbis eligazodok itt a Nosalty-n. :))) Megyek is kedvenceket felvenni .
Meg egyszer ezer hala es köszönet!!!
Szep napot! Ildiko

marcsi.61
marcsi.61k, 2011-05-24 11:30

Vasárnap készítettem el, karaj helyett csirkemellet használtam. Fantasztikus lett!
Köszönöm a receptet!!!

kágika78
kágika78cs, 2011-05-12 18:05

Most van bent a sütőben - hát mit mondja, az illata az valami fenséges. De a receptben leírt elkészítési idő (35-40 perc) az szerintem nem állja meg a helyét! 180 fokra előmelegített sütőbe ha berakom az ételt, ilyen rövid idő alatt maximum annyi történik, hogy átveszi a hőmérsékletet - de még messze nem sül meg!
Az enyém a sütőbe helyezéstől számítva már másfél órája készül - az első egy órában alufólia alatt volt, és még most kapott színt a teteje.
Remélem finom lesz!

Gery83
Gery83szo, 2011-01-08 11:46

Most készítettem el ebédre, és valami mennyei lett, egyszerűen elkészíthető és igazán finom, köszönöm a receptet.
Klarissz szerintem sem kell a húst elősütni, ha egy kicsit fólia alatt párolod tökéletes lesz a végeredmény. A tejföllel és a fokhagymával meg nem szabad spórolni... :)

Eri
Eriv, 2010-01-03 10:27

Szia,

1. Nem feltetlen, ha eleg vekonyra kloffolod
2. Eleg nyersen karikazni
3. En kicsit lefedtem (15 perc) aztan levettem a foliat
4. igen igen, hogy ott suljon ki a zsirja ugy nagyon finom lesz :)
Neked is BUEK

Klarissz
Klarisszv, 2010-01-03 07:51

Szia Eri!
Szeretném elkészíteni a receptet, de 4 kérdésem lenne:
1. A karajt nem kell egy kicsit elősütni, csak annyira, hogy vékony réteget kapjon?
2. A krumlit meg kell főzni, vagy elég nyersen felkarikázni?
3. Végül a hőálló tálat le kell fedni és úgy sütni?
4. A sós zsírszalonnát csak nyersen kell felkockázni, és úgy tenni a tál aljára?
BUÉK!

NoSalty
NoSaltyv, 2009-08-30 07:56

2009. augusztus 29-én erre a receptre voltak a legtöbben kiváncsiak.

Legfrissebb cikkek

Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj fontos hozzávalója ételeink nagy részének. Ezerféle színű és állagú olajjal találkoztunk már, de mikor melyiket használjuk?
Top 5 karácsonyi ital ajándékba!
Top 5 karácsonyi ital ajándékba!
Egy korty áldomás nem hogy engedélyezett, hanem szinte kötelező ünnepekkor. Ha ezt egy általunk készített üveg házi italból tölthetik a családtagok, akkor lesz a legjobb!
Az év utolsó Piqniq-jén neked is ott a helyed!
Az év utolsó Piqniq-jén neked is ott a helyed!
Rendhagyó piknikkel zárul az idei Wine Bike Piqniq szezon, ami akkora lendületre kapott, hogy mielőtt eldunsztolna télire, csütörtökön még begördül a Margitutcakilencbe.
927