r
Nosalty Logó

Tepsis csirkecomb keleties bulgurral

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Tepsis csirkecomb keleties bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csirkecombok

Bulgur

Összesen 758 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csirkecombok

Bulgur

Összesen 1517 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csirkecombok

Bulgur

Összesen 63 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    929.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 758 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    91.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1923.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1859.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    612 micro
Összesen 1517 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    73 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 63 Kcal

Hozzávalók

Csirkecombok

Bulgur

Elkészítés

Csirkecombok

  1. Vegyünk két szép csirkecombot. Jellemzően a fagyasztóban vannak egy korábbi piacozás eredményeképp. Fontos: igyekezzünk szabad tartású csirke combjait felhasználni, egyrészről sokkal trendibb, másrészről sokkal finomabb is. Szóval ha kivettük a futóműveket, akkor miután megmostuk őket, finom beirdaljuk őket.
  2. Mosás után a leszárogatott csirkecombokat sózzuk, borsozzuk.
  3. Elkészítjük az ízesítést. A halálom a vegetás vagy egyéb fűszerkeverékes csirkecomb. Készítünk egy szép pasztát, amivel legletteljük az alapanyagot: olívaolajat, worcestershire-szószt, a medvehagymát, fűszereket, fokhagymát összekeverjük, én még egy kis mustárt is tettem bele a sűrítés kedvéért.
  4. Alaposan felvisszük a kapott krémet a csirkére, betömködjük a bőr alá, a beirdalt részekre is teszünk bőven, majd egy olívaolajjal kikent tepsibe rakjuk.
  5. Miután szépen fénylik a csirke a páctól, a sonkahagymát félbevágva, félkörökre aprítunk, és utána részeire szedjük. Ezzel fedjük be a combokat, a paradicsomokat pedig negyedekre vágva rárakjuk. Alufólia alá rejtjük, majd 190 fokos sütőbe rakjuk 75 percig. Utána majd 15 percet kap még fólia nélkül.

Bulgur

  1. A bulgurral egyszerűsítsünk: mivel nem vagyunk mesterszakácsok, a főzőzacskós bulgur tökéletesen megfelelő. Egy nagy tálba rakjuk, és leöntjük 1,5 liter forrásban lévő vízzel. Én egy fémedénybe szoktam, amit egy kicsit előmelegítek a villanytűzhelyen. 22-25 percig áll majd a bulgur.
  2. Amikor a bulgur elkészült, még melegen ráfacsarjuk egy fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a garam masalát. Amikor a csirke kész, a hagymahalmot és a paradicsomot a bulgurhoz keverjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2606
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tipikus vasárnapi estebéd. Nem kell sokat dolgozni vele, minden megy a maga útján, tévézve lehet másnaposságot kipihenni és várni, hogy a megmentő táplálék kész legyen, nem mellesleg ráfoghatjuk, hogy tulajdonképpen annyira nem is vagyunk messze az egészséges életmódtól - az előző estétől eltekintve. Nekem legalábbis valami ilyesmi ez a recept, az előző este lebénított ízlelőbimbókat pedig a markáns fűszerek újraindítják. 

Hozzávalók

Csirkecombok

Bulgur

Címlapról ajánljuk

További cikkek