Tepsis csirkecomb keleties bulgurral recept

Tepsis csirkecomb keleties bulgurral
Tepsis csirkecomb keleties bulgurral
127 perc / előkészület: 15 perc főzés: 22 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tipikus vasárnapi estebéd. Nem kell sokat dolgozni vele, minden megy a maga útján, tévézve lehet másnaposságot kipihenni és várni, hogy a megmentő táplálék kész legyen, nem mellesleg ráfoghatjuk, hogy tulajdonképpen annyira nem is vagyunk messze az egészséges életmódtól - az előző estétől eltekintve. Nekem legalábbis valami ilyesmi ez a recept, az előző este lebénított ízlelőbimbókat pedig a markáns fűszerek újraindítják. 

hozzávalók / 2 adag

Csirkecombok

Bulgur

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis csirkecomb bulgurral, csirkecombok tepsiben, csirkecombok bulgurral
Szólj hozzá!

elkészítés

Csirkecombok

  1. Vegyünk két szép csirkecombot. Jellemzően a fagyasztóban vannak egy korábbi piacozás eredményeképp. Fontos: igyekezzünk szabad tartású csirke combjait felhasználni, egyrészről sokkal trendibb, másrészről sokkal finomabb is. Szóval ha kivettük a futóműveket, akkor miután megmostuk őket, finom beirdaljuk őket.
  2. Mosás után a leszárogatott csirkecombokat sózzuk, borsozzuk.
  3. Elkészítjük az ízesítést. A halálom a vegetás vagy egyéb fűszerkeverékes csirkecomb. Készítünk egy szép pasztát, amivel legletteljük az alapanyagot: olívaolajat, worcestershire-szószt, a medvehagymát, fűszereket, fokhagymát összekeverjük, én még egy kis mustárt is tettem bele a sűrítés kedvéért.
  4. Alaposan felvisszük a kapott krémet a csirkére, betömködjük a bőr alá, a beirdalt részekre is teszünk bőven, majd egy olívaolajjal kikent tepsibe rakjuk.
  5. Miután szépen fénylik a csirke a páctól, a sonkahagymát félbevágva, félkörökre aprítunk, és utána részeire szedjük. Ezzel fedjük be a combokat, a paradicsomokat pedig negyedekre vágva rárakjuk. Alufólia alá rejtjük, majd 190 fokos sütőbe rakjuk 75 percig. Utána majd 15 percet kap még fólia nélkül.

Bulgur

  1. A bulgurral egyszerűsítsünk: mivel nem vagyunk mesterszakácsok, a főzőzacskós bulgur tökéletesen megfelelő. Egy nagy tálba rakjuk, és leöntjük 1,5 liter forrásban lévő vízzel. Én egy fémedénybe szoktam, amit egy kicsit előmelegítek a villanytűzhelyen. 22-25 percig áll majd a bulgur.
  2. Amikor a bulgur elkészült, még melegen ráfacsarjuk egy fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a garam masalát. Amikor a csirke kész, a hagymahalmot és a paradicsomot a bulgurhoz keverjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 501
elküldve: 1
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

The Pantry Cook

Mióta szakács: 2015.11.29.
1 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

758