Tepsiben sült csirkecomb recept

Tepsiben sült csirkecomb
Tepsiben sült csirkecomb
120 perc / előkészület: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többször is használunk grillzacskós termékeket. Pillanatnyilag nem volt itthon, és nagyon kívántuk az így készült csirkecombokat. Így jöttem rá, hogy zacskó nélkül is lehet pompás ételt készíteni. Amikor csirkecombot készítek, nagyon vigyázok arra, hogy ne maradjon véres a csont mentén, mert azt sokan nem szeretik. Többek között én sem. Ezért párolom először, majd utána sütöm le ropogósra.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Párolt mexikói körettel tálaltam.

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tepsiben sült csirkecomb pecsenyeléből készült mártással, sült csirkecomb finom mártással
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat jól lemossuk, és leitatjuk róla a vizet. Jól bedörzsöljük a fűszerrel. A tepsibe olajat öntünk, beletesszük a négybe vágott hagymát és a fokhagymacikkeket.
  2. A combokat a tepsibe helyezzük, és jól megkenjük az olajjal.
  3. A tepsibe még öntünk egy kevés vizet, majd alufóliával letakarjuk.
  4. Jó szorosan zárjuk le az alufóliával, hogy a sütéskor keletkezett pára/gőz maradjon a fólia alatt, és jól puhítsa meg a combokat. 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30-40 perc után eltávolítjuk a fóliát, majd visszatesszük, és kb. 10 percig hagyjuk, hogy jól piruljanak meg. Lehetőleg fordítsuk át mindkét oldalára.
  5. Miután kivesszük a combokat, a tepsit visszatesszük a gázra, és 1 ek lisztet megpirítunk a megmaradt zsiradékon.
  6. Felöntjük 2 dl húslevessel vagy vízzel, és egy igen finom mártás lesz belőle. Ezzel öntjük le a köretet és a csirkehúst is.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 301
össznézettség: 442 111
elküldve: 39
receptkönyvben: 1 364
elkészítve: 80/113
Facebookon megjelent: 1

szakács

Boti

Mióta szakács: 2010.03.08.
24 recept

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Escudete
Escudete / Escudete Fri, 2012-03-23 14:56

Egyszerű, nagyszerű recept! 1,5 éves kislányom is úgy ette, hogy öröm volt nézni! :)
Köszönjük!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-05-29 21:50

Köszönöm szépen, a finom ünnepi,gyereknapi főételünket:-))
Nagyon szerették, de úgy készítettem, hogy maradjon holnapra is:-))
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-27 21:55

Én is kipróbáltam és tényleg isteni, főleg a mártás!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-05-03 08:14

Nem kötekedni akarok,de elég későn jöttél rá,hogy zacsi nélkül is van sült hús.
A nagyanyáink is a anélkül készítették a vasárnapi ebédet!

nyuszuli
nyuszuli Wed, 2012-10-03 13:06

engem is elszomorít, hogy nincs jobb dolgod, mint "nem kötekedni"...

hinta6
hinta6 Tue, 2011-11-29 21:41

Neked ezt muszáj volt leírnod,ráadásul 2-szer is!!!Pffff!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-05-03 08:13

Nem kötekedni akarok,de elég későn jöttél rá,hogy zacsi nélkül is van sült hús.
A nagyanyáink is a anélkül készítették a vasárnapi ebédet!

395