Tepsiben sült csirkecomb recept

Tepsiben sült csirkecomb
Tepsiben sült csirkecomb
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többször is használunk grillzacskós termékeket. Pillanatnyilag nem volt itthon, és nagyon kívántuk az így készült csirkecombokat. Így jöttem rá, hogy zacskó nélkül is lehet pompás ételt készíteni. Amikor csirkecombot készítek, nagyon vigyázok arra, hogy ne maradjon véres a csont mentén, mert azt sokan nem szeretik. Többek között én sem. Ezért párolom először, majd utána sütöm le ropogósra.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Párolt mexikói körettel tálaltam.

receptjellemzők

konyha: erdélyi
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tepsiben sült csirkecomb pecsenyeléből készült mártással, sült csirkecomb finom mártással

elkészítés

  1. A csirkecombokat jól lemossuk, és leitatjuk róla a vizet. Jól bedörzsöljük a fűszerrel. A tepsibe olajat öntünk, beletesszük a négybe vágott hagymát és a fokhagymacikkeket.
  2. A combokat a tepsibe helyezzük, és jól megkenjük az olajjal.
  3. A tepsibe még öntünk egy kevés vizet, majd alufóliával letakarjuk.
  4. Jó szorosan zárjuk le az alufóliával, hogy a sütéskor keletkezett pára/gőz maradjon a fólia alatt, és jól puhítsa meg a combokat. 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30-40 perc után eltávolítjuk a fóliát, majd visszatesszük, és kb. 10 percig hagyjuk, hogy jól piruljanak meg. Lehetőleg fordítsuk át mindkét oldalára.
  5. Miután kivesszük a combokat, a tepsit visszatesszük a gázra, és 1 ek lisztet megpirítunk a megmaradt zsiradékon.
  6. Felöntjük 2 dl húslevessel vagy vízzel, és egy igen finom mártás lesz belőle. Ezzel öntjük le a köretet és a csirkehúst is.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30x6 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 184 768
elküldve: 26
receptkönyben: 1 048
elkészítve: 28/64
Facebookon megjelent: -

szakács

Boti

Mióta szakács: 2010.03.08.
24 recept

Hozzászólások (11)

Escudete
Escudetep, 2012-03-23 15:56

Egyszerű, nagyszerű recept! 1,5 éves kislányom is úgy ette, hogy öröm volt nézni! :)
Köszönjük!

gregoreva
gregorevav, 2011-05-29 22:50

Köszönöm szépen, a finom ünnepi,gyereknapi főételünket:-))
Nagyon szerették, de úgy készítettem, hogy maradjon holnapra is:-))
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

Agika21
Agika21v, 2011-02-27 22:55

Én is kipróbáltam és tényleg isteni, főleg a mártás!

m.gaby
m.gabyk, 2010-12-28 19:27

Kipróbáltam a receptet és isteni finom lett! Köszönöm :)

meglepett
meglepetth, 2010-05-03 09:14

Nem kötekedni akarok,de elég későn jöttél rá,hogy zacsi nélkül is van sült hús.
A nagyanyáink is a anélkül készítették a vasárnapi ebédet!

nyuszuli
nyuszulisze, 2012-10-03 14:06

engem is elszomorít, hogy nincs jobb dolgod, mint "nem kötekedni"...

hinta6
hinta6k, 2011-11-29 22:41

Neked ezt muszáj volt leírnod,ráadásul 2-szer is!!!Pffff!!!

meglepett
meglepetth, 2010-05-03 09:13

Nem kötekedni akarok,de elég későn jöttél rá,hogy zacsi nélkül is van sült hús.
A nagyanyáink is a anélkül készítették a vasárnapi ebédet!

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
Az akadálymentes kalácssütésért
Az akadálymentes kalácssütésért
A jó ünnepi kalács ismérve, hogy légiesen puha és könnyed. Ennek megvalósítása azonban nem egy magától értetődő folyamat, segítségünkkel azonban minden akadály leküzdhető!
Így készítsd a nem hímes tojást!
Így készítsd a nem hímes tojást!
Ha nem akarsz kicsúszni az időből, lassan neki kellene állnod a tojásfestésnek. Vagy ha annak még nem is, legalább találd ki a technikát, amit alkalmazol majd. Segítünk!
414