Tepsiben sült almás palacsinta recept

Kalória?
Tepsiben sült almás palacsinta
Tepsiben sült almás palacsinta
receptkönyvben hozzászólások (48)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, de egyszerűbb, mint a sima palacsinta, mert nem kell a sütögetéssel bajlódni.
Más gyümölccsel is el lehet készíteni, itt találhatsz többféle variációt is: florakonyha.blogspot.com/2011/02/tepsiben-sult-almas-palacsinta-es.html

hozzávalók / 4 adag

A palacsintatésztához

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

egyben sült palacsinta, almás palacsinta tepsiben, tepsis almás palacsinta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből, a tojásból, a sóból, a tejből és a vízből palacsinta tésztát készítünk.
  2. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
  3. A cukrot és a fahéjat egy külön tálban összekeverjük.
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát egyenletesen elkenjük a tepsin, majd eloszlatjuk rajta az almákat, és meghintjük a fahéjas cukorral.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 250 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 52 043
elküldve: 5
receptkönyben: 1 026
elkészítve: 30/45
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
317 recept

Hozzászólások (48)

merlegel
merlegel v, 2012-04-15 09:23

Szia!
Szeretném kipróbálni a receptedet. A többi palacsintatésztát 1-2 órát pihentetni szoktam a hűtőben, ezt nem kell? Körülbelül milyen vastag tésztára számítsak?

Flóra
Flóra / Flóra v, 2012-04-15 15:13

Szia! Nem kell pihentetni. A tészta attól függ, hogy mekkora tepsiben csinálod, én egy kb. 33x22 cm-es tepsiben szoktam így kb. 1 cm vékony a tészta.

sarabell
sarabell k, 2011-11-08 16:48

már többször megcsináltam ,csak egy kis sütőport is teszek hozzá.nagyon incsi-fincsi.köszönet érte.

tompem01
tompem01 v, 2011-10-23 12:03

Sziasztok! Mekkora tepsiben kell sütni ezt a mennyiséget, én egy kisebb kb. 20 x 30-as ba tettem már sül, isteni az illata , a család alig bírja kiváni még elkészül...!:)

Flóra
Flóra / Flóra v, 2011-10-23 14:31

Kb. Akkorában kell sütni, kicsit lehet nagyobb, attól függ, milyen vastag tésztát szeretnél.

Lucaaa
Lucaaa szo, 2011-05-14 13:28

Kedves Flóra.
Elkészült :) Az íze nagyon-nagyon finom! Viszont nekem nagyon odaégett :( Igaz, h jóval tovább sütöttem, mint írtad, de nézegettem, és még ragadós volt. Így most elég kiszedni a tepsiből, de az íze azért kárpótol!
Én is tettem a tésztájába reszelt almát, így extra almás volt :)
Köszönöm a receptet, és tuti addig próbálkozom vele, amíg nem fog odaégni!
Üdv: Luca.

Flóra
Flóra / Flóra szo, 2011-05-14 18:30

Kedves Luca!
Örülök, hogy ízlett! Remélem akkor sikerül kikísérletezni, hogy ne égjen oda, mert megéri :)
Üdv: Flóra

Lucaaa
Lucaaa szo, 2011-05-14 12:35

Most sül. Hú, de várom már, hogy kész legyen! :)

Szigetköziné Kovács Ilona
Bloemcake / Szigetköziné Kovács Ilona sze, 2010-10-27 14:33

Én a tv-ben láttam először, hogy sütőben készül a palacsinta. Nekem 3 gyerekem van, és elég sokszor kell palacsintát sütnöm. Amint befejeztem az irást, kipróbálom sütőben. Majd megirom, hogy hogyan sikerült.

abbs
lique / abbs cs, 2010-10-21 20:34

Köszönöm ezt a fantasztikus receptet. Az előbb készült el a sütemény, de alig pár perccel a sütés megkezdése után már az egész lakást elborította a fahéj illata. Gyorsan meg is kóstoltuk, isteni finom és semmi olyan probléma nem akadt vele, mint amiket említettek az előttem szólók (leragadás, összeesés). Szóval megszületett a legújabb kedvenc változat palacsintára. :)

lumika
lumika cs, 2010-09-30 18:41

Szia Flóra!
Most teszteltem ezt a sütit. Nagyon tuti!!! :-) Én tettem a tésztájába sütőport, így egyáltalán nem esett össze, meg egy kis vaníliás cukrot is. Leragadni nem ragadt le egyáltalán, bár én pár csepp olajjal bekentem a sütőpapírt, mielőtt beleöntöttem volna a masszát a tepsibe.
Köszi a receptet! Mentve lett. ;-)

Flóra
Flóra / Flóra szo, 2010-10-02 16:59

Szia lumika!
Köszönöm az ötletet, legközelebb én is megpróbálom, hogy teszek bele sütőport, és akkor talán kevésbé fog összeesni. Örülök, hogy ízlett! :)
Üdv Flóra

Csilli
Csilli h, 2010-07-05 21:32

Ja és segítsetek! Vettünk egy szilikonos sütőformát, ebben úgyanannyi ideig kell sütni a dolgokat, vagy hamarabb megsülnek a sütik?
Köszi: Csilli

Flóra
Flóra / Flóra sze, 2010-07-07 14:15

Szia! Lemértem, és 1,5-1,6 dl vizet teszek hozzá. Szerintem a sütési idején nem változtat, hogy szilikonos sütőformában sütöd.

Csilli
Csilli h, 2010-07-05 21:29

Jó lenne megcsinálni, de nekem mindig problémám van a palacsintával. Soha nem tudom, hogy mennyire legyen sűrű, állandóan öntök hozzá még tejet, vagy vizet. Aztán vagy jó lesz vagy nem. Kb. mennyi ásványviíz kell hozzá?
Köszi: Csilli

Totoro
Totoro sze, 2010-06-23 14:51

Ez nagyon nagy ötlet: tepsis palacsinta. Mindig is utáltam, hogy palacsintasütéskor ott kell mellette állni, plusz olajszag lesz az egész lakásban, amitől én úgy eltelek, hogy avégén már nem is tudok enni belőle. Kipróbáltam, és nagyon ízlett páromnak és nekem is. Igaz elsőre nem mertem annyi almát belerakni, és kiolajozott tepsibe sütöttem. Szép dagadt tésztám lett. :) Másodszorra a tésztába reszeltem almát, párom kérésére banánt is beleszeltem, a tetejére pedig almaszeletek kerültek. Na, ez nem lett magas, de legalább finom gyümölcsös. :) Köszönöm még egyszer, most már nem csak évi egyszer eszünk palacsintát!

Flóra
Flóra / Flóra sze, 2010-06-23 16:53

Nagyon szívesen :) Örülök, hogy a recept miatt többször is elkészítitek a palacsintát :)

Hanadeka
Hanadeka cs, 2010-05-27 13:30

Köszönöm szépen a receptet, tegnap elkészítettem, nagyon finom volt, hamar elfogyott. Annyit változtattam, hogy pár darab epret is dobtam bele, valamint egy kevés cukrot tettem a tésztájába is, így vegyítettem a két receptedet. :)

husika
husika k, 2010-05-25 18:20

 Egy otlet,ha bekenjuk vekonyan a sutopapirt olajjal mielott a tesztat belesimitjuk,vagy a tesztaba teszunk keves olajat,biztos nem ragad bele!

tündibündi
tündibündi sze, 2010-05-19 16:12

Sajnos nekem is menthetetlenül beleragadt a papírba.Pedig az íze finom volt.

Flóra
Flóra / Flóra p, 2010-05-21 15:23

Velem még nem fordult ilyen elő. Sajnos nincs ötletem, hogy mitől lehet :( (a sütőpapíron kívül-én szilikonos alufixet használok)

Flóra
Flóra / Flóra v, 2010-04-18 15:08

Szia!
Nekem nem szokott összeesni, lehet hogy az olaj miatt volt, majd valamikor kipróbálom, hogy milyen, ha teszek bele.

fourmi
fourmi h, 2010-03-15 18:39

Szevasztok, megsütöttem tepsiben az almáspalacsintát. Finom lett, csak megtréfált egy kicsikét. Mikor kész lett gyönyörűen feljött.....Kivettem a sütőből, felére esett össze. Igy van rendjén, nektek is ilyen?
Aztán: próbálta már valaki hogy egy kanálka olajat tesz a tésztába? akkor milyen?, vagy nem azért esett össze?

Felcsi
Bloemcake / Felcsi h, 2010-02-08 23:51

Szia

elkészítettem a receptet, de beleragadt a papírba :\ mit csinálhattam rosszul?
[sütés után az ablakhoz tettem hűlni]

Amúgy nagyon fini lett :))

edehugom
edehugom v, 2010-01-24 15:08

Jaj, hát én ezt megcsináltam! S valami hihetetlen finom lett! Ettük mi ezt melegen-hidegen, ahogy esett! :-)
Ez a süti kedvenc lett, bizony. Köszönjük!

Andika
Andika k, 2009-12-29 03:35

Szia,
En is kiprobaltam ma ezt a sutit nagyon finom volt, mar a szomszednak is vittem belole.

animoni
animoni / animoni k, 2009-11-17 19:52

Szia!
Ma megcsináltam vacsorára! Valami fantasztikusan finom! Mondjuk én jó sok fahéjás cukrot tettem rá!

383