Tepsiben sült almás palacsinta recept

1 adag
383
kcal
Tepsiben sült almás palacsinta
Tepsiben sült almás palacsinta
receptkönyvben hozzászólások (48)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, de egyszerűbb, mint a sima palacsinta, mert nem kell a sütögetéssel bajlódni.
Más gyümölccsel is el lehet készíteni, itt találhatsz többféle variációt is: florakonyha.blogspot.com/2011/02/tepsiben-sult-almas-palacsinta-es.html

hozzávalók / 4 adag

A palacsintatésztához

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

egyben sült palacsinta, almás palacsinta tepsiben, tepsis almás palacsinta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből, a tojásból, a sóból, a tejből és a vízből palacsinta tésztát készítünk.
  2. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
  3. A cukrot és a fahéjat egy külön tálban összekeverjük.
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát egyenletesen elkenjük a tepsin, majd eloszlatjuk rajta az almákat, és meghintjük a fahéjas cukorral.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 250 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 50 621
elküldve: 5
receptkönyben: 1 004
elkészítve: 23/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
317 recept

Hozzászólások (48)

merlegel
merlegelv, 2012-04-15 10:23

Szia!
Szeretném kipróbálni a receptedet. A többi palacsintatésztát 1-2 órát pihentetni szoktam a hűtőben, ezt nem kell? Körülbelül milyen vastag tésztára számítsak?

Flóra
Flórav, 2012-04-15 16:13

Szia! Nem kell pihentetni. A tészta attól függ, hogy mekkora tepsiben csinálod, én egy kb. 33x22 cm-es tepsiben szoktam így kb. 1 cm vékony a tészta.

sarabell
sarabellk, 2011-11-08 17:48

már többször megcsináltam ,csak egy kis sütőport is teszek hozzá.nagyon incsi-fincsi.köszönet érte.

tompem01
tompem01v, 2011-10-23 13:03

Sziasztok! Mekkora tepsiben kell sütni ezt a mennyiséget, én egy kisebb kb. 20 x 30-as ba tettem már sül, isteni az illata , a család alig bírja kiváni még elkészül...!:)

Flóra
Flórav, 2011-10-23 15:31

Kb. Akkorában kell sütni, kicsit lehet nagyobb, attól függ, milyen vastag tésztát szeretnél.

Lucaaa
Lucaaaszo, 2011-05-14 14:28

Kedves Flóra.
Elkészült :) Az íze nagyon-nagyon finom! Viszont nekem nagyon odaégett :( Igaz, h jóval tovább sütöttem, mint írtad, de nézegettem, és még ragadós volt. Így most elég kiszedni a tepsiből, de az íze azért kárpótol!
Én is tettem a tésztájába reszelt almát, így extra almás volt :)
Köszönöm a receptet, és tuti addig próbálkozom vele, amíg nem fog odaégni!
Üdv: Luca.

Flóra
Flóraszo, 2011-05-14 19:30

Kedves Luca!
Örülök, hogy ízlett! Remélem akkor sikerül kikísérletezni, hogy ne égjen oda, mert megéri :)
Üdv: Flóra

Szigetköziné Kovács Ilona
Szigetköziné Kovács Ilonasze, 2010-10-27 15:33

Én a tv-ben láttam először, hogy sütőben készül a palacsinta. Nekem 3 gyerekem van, és elég sokszor kell palacsintát sütnöm. Amint befejeztem az irást, kipróbálom sütőben. Majd megirom, hogy hogyan sikerült.

Flóra
Flórasze, 2010-10-27 19:26

Oké, írd meg, kíváncsian várom, remélem ízleni fog :)

abbs
abbscs, 2010-10-21 21:34

Köszönöm ezt a fantasztikus receptet. Az előbb készült el a sütemény, de alig pár perccel a sütés megkezdése után már az egész lakást elborította a fahéj illata. Gyorsan meg is kóstoltuk, isteni finom és semmi olyan probléma nem akadt vele, mint amiket említettek az előttem szólók (leragadás, összeesés). Szóval megszületett a legújabb kedvenc változat palacsintára. :)

lumika
lumikacs, 2010-09-30 19:41

Szia Flóra!
Most teszteltem ezt a sütit. Nagyon tuti!!! :-) Én tettem a tésztájába sütőport, így egyáltalán nem esett össze, meg egy kis vaníliás cukrot is. Leragadni nem ragadt le egyáltalán, bár én pár csepp olajjal bekentem a sütőpapírt, mielőtt beleöntöttem volna a masszát a tepsibe.
Köszi a receptet! Mentve lett. ;-)

Flóra
Flóraszo, 2010-10-02 17:59

Szia lumika!
Köszönöm az ötletet, legközelebb én is megpróbálom, hogy teszek bele sütőport, és akkor talán kevésbé fog összeesni. Örülök, hogy ízlett! :)
Üdv Flóra

Flóra
Flórav, 2010-09-19 13:24

Szia! 30-35 percig (amúgy, ha megnézed, ott van a képen) :)

Csilli
Csillih, 2010-07-05 22:32

Ja és segítsetek! Vettünk egy szilikonos sütőformát, ebben úgyanannyi ideig kell sütni a dolgokat, vagy hamarabb megsülnek a sütik?
Köszi: Csilli

Flóra
Flórasze, 2010-07-07 15:15

Szia! Lemértem, és 1,5-1,6 dl vizet teszek hozzá. Szerintem a sütési idején nem változtat, hogy szilikonos sütőformában sütöd.

Csilli
Csillih, 2010-07-05 22:29

Jó lenne megcsinálni, de nekem mindig problémám van a palacsintával. Soha nem tudom, hogy mennyire legyen sűrű, állandóan öntök hozzá még tejet, vagy vizet. Aztán vagy jó lesz vagy nem. Kb. mennyi ásványviíz kell hozzá?
Köszi: Csilli

Totoro
Totorosze, 2010-06-23 15:51

Ez nagyon nagy ötlet: tepsis palacsinta. Mindig is utáltam, hogy palacsintasütéskor ott kell mellette állni, plusz olajszag lesz az egész lakásban, amitől én úgy eltelek, hogy avégén már nem is tudok enni belőle. Kipróbáltam, és nagyon ízlett páromnak és nekem is. Igaz elsőre nem mertem annyi almát belerakni, és kiolajozott tepsibe sütöttem. Szép dagadt tésztám lett. :) Másodszorra a tésztába reszeltem almát, párom kérésére banánt is beleszeltem, a tetejére pedig almaszeletek kerültek. Na, ez nem lett magas, de legalább finom gyümölcsös. :) Köszönöm még egyszer, most már nem csak évi egyszer eszünk palacsintát!

Flóra
Flórasze, 2010-06-23 17:53

Nagyon szívesen :) Örülök, hogy a recept miatt többször is elkészítitek a palacsintát :)

Hanadeka
Hanadekacs, 2010-05-27 14:30

Köszönöm szépen a receptet, tegnap elkészítettem, nagyon finom volt, hamar elfogyott. Annyit változtattam, hogy pár darab epret is dobtam bele, valamint egy kevés cukrot tettem a tésztájába is, így vegyítettem a két receptedet. :)

husika
husikak, 2010-05-25 19:20

 Egy otlet,ha bekenjuk vekonyan a sutopapirt olajjal mielott a tesztat belesimitjuk,vagy a tesztaba teszunk keves olajat,biztos nem ragad bele!

tündibündi
tündibündisze, 2010-05-19 17:12

Sajnos nekem is menthetetlenül beleragadt a papírba.Pedig az íze finom volt.

Flóra
Flórap, 2010-05-21 16:23

Velem még nem fordult ilyen elő. Sajnos nincs ötletem, hogy mitől lehet :( (a sütőpapíron kívül-én szilikonos alufixet használok)

Flóra
Flórav, 2010-04-18 16:08

Szia!
Nekem nem szokott összeesni, lehet hogy az olaj miatt volt, majd valamikor kipróbálom, hogy milyen, ha teszek bele.

fourmi
fourmih, 2010-03-15 19:39

Szevasztok, megsütöttem tepsiben az almáspalacsintát. Finom lett, csak megtréfált egy kicsikét. Mikor kész lett gyönyörűen feljött.....Kivettem a sütőből, felére esett össze. Igy van rendjén, nektek is ilyen?
Aztán: próbálta már valaki hogy egy kanálka olajat tesz a tésztába? akkor milyen?, vagy nem azért esett össze?

Felcsi
Felcsik, 2010-02-09 00:51

Szia

elkészítettem a receptet, de beleragadt a papírba :\ mit csinálhattam rosszul?
[sütés után az ablakhoz tettem hűlni]

Amúgy nagyon fini lett :))

Flóra
Flórasze, 2010-02-10 16:33

Szia! Milyen sütőpapírt használtál? Lehet h amiatt ragadt bele.

sz.ildiko
sz.ildikosze, 2010-02-03 17:12

köszönöm, ezért a gyors válaszért jutalmul még ma kisül ;)

edehugom
edehugomv, 2010-01-24 16:08

Jaj, hát én ezt megcsináltam! S valami hihetetlen finom lett! Ettük mi ezt melegen-hidegen, ahogy esett! :-)
Ez a süti kedvenc lett, bizony. Köszönjük!

Andika
Andikak, 2009-12-29 04:35

Szia,
En is kiprobaltam ma ezt a sutit nagyon finom volt, mar a szomszednak is vittem belole.

NoSalty
NoSaltysze, 2009-11-18 08:50

2009. november 17-én ezt a receptet nézték meg a legtöbben.

animoni
animonik, 2009-11-17 20:52

Szia!
Ma megcsináltam vacsorára! Valami fantasztikusan finom! Mondjuk én jó sok fahéjás cukrot tettem rá!

383