r
Nosalty Logó

Tepertős burgonyatekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
julka
Tepertős burgonyatekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 664 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3983 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 228 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 664 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.4 g

Zsír

  • Összesen
    258.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2123.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1006 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    592 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    754 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2331 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3100 micro
Összesen 3983 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 228 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A héjában megfőtt burgonyát tisztítás után melegen húsdarálón ledaráljuk.
  2. A burgonya után a tepertőt is daráljuk, addig hűl a krumpli.
  3. A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a lisztet, tojásokat, sót, és kemény tésztát gyúrunk belőle, majd ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk.
  4. A megtisztított, apróra vágott hagymát kevés zsíron vagy olajon enyhén megpirítjuk. Felaprózott petrezselyemzöldet, sót, borsot adunk hozzá.
  5. Ha a hagymánk kicsit kihűlt, a ledarált tepertővel összedolgozzuk. Ízlés szerint még sót, borsot teszünk hozzá.
  6. Ezzel a tepertős masszával megkenjük a kinyújtott tésztát, majd szorosan feltekerjük.
  7. A tekercset kb.4-5 cm vastag szeletekre felvágjuk, a roládokat tepsibe vagy tűzálló tálba egymás mellé fektetjük.
  8. Zsírral vagy olajjal kicsit meglocsoljuk (el is hagyható, mert elég zsiradék keletkezik a sütés során a tepertőből is). Tejföllel meglocsoljuk, majd a sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4912
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi újságban találtam a receptet. Első olvasásra finomnak bizonyult, de még nem is csalódtunk benne. Nagyon finom, laktató étel. Egytálételként is megállja a helyét. Ha van itthon maradék sajtom, ráreszelem a tetejére sütés előtt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek