Teljes kiőrlésű rozskenyér recept

Teljes kiőrlésű rozskenyér
Teljes kiőrlésű rozskenyér
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elfogyott a kenyerünk, amitől én nem esem kétségbe, sőt... Szeretek minél több receptet kipróbálni.

hozzávalók / 10 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

rozskenyér, rozscipó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben 5 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A felfuttatott élesztőt kenyérsütőgépbe tesszük, hozzáadjuk a többi alapanyagot és dagasztó programra állítjuk. Ha nincs gép, akkor kézzel dagasztjuk, majd kelesztjük.
  3. Ha megkelt (vagy a program lejárt), újra átdagasztjuk és vajjal kikent sütőformába tesszük, majd újra kelesztjük kb fél óráig.
  4. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Ha kész, rácson kihűtjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 220 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 22 343
elküldve: 1
receptkönyvben: 130
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1809 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva v, 2013-04-28 14:36

Megdagasztod kézzel és ha megkelt, megsütöd a sütődben. Én is ott sütök, csak a kenyérsüzővel dagasztok-kelesztek. :) Remélem sikerrel jársz.. Üdv: Évi néni

nemgabi
nemgabi / nemgabi sze, 2012-06-13 16:50

Kedves Évi néni!
Ez a recept egyszerűen tökéletes! A tésztát úgy vettem ki a kenyérsütő gépből, hogy egy morzsa se maradt benn, annyira rugalmas és puha lett. Lenne egy kérdésem is: Mi a szerepe a citromsavnak a kenyértésztában? Én azt nem tettem bele, nem is tartok itthon.
Szeretettel: Gabi

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva sze, 2012-06-13 18:41

Kedves Gabi a citromsav,vagy akár a citromlé segít levegősebbé tenni a tésztát. Van olyan sajtos sütim, amibe csak citromlevet teszek és szép hólyagos, kelt lesz tőle. Mindig teszek a kenyerekbe egy csipetet. Szép napot! Ölel: Évi néni

351