Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljes kiőrlésű mini bagett

Teljes kiőrlésű mini bagett
Teljes kiőrlésű mini bagett
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többször kísérletezgettem már teljes kiőrlésű liszttel. Általában kudarcot vallottam, vagy esetleg ehető volt a végeredmény, de semmiképp sem tökéletes. Azt hiszem, mostanra elmondhatom, hogy olyan sok próbálkozás után, sikerült végre megalkotnom egy igazán puha, szerintem remek tésztát, amiből kedvünkre készíthetünk zsemlét, kenyeret, vagy ahogyan most én is tettem, bagettet.
(Méretüket tekintve 70-100 grammos egyedek születtek:).)

hozzávalók / 11 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a vízzel és a cukorral elkeverjük, 10 percre, konyharuhával letakarva, félretesszük.
  2. A lisztet egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a sót.
  3. Kissé elkeverjük, hogy majd az élesztős keverék ne érintkezzen közvetlenül a sóval.
  4. Ezután ráöntjük az olívaolajat, végül a felfutott élesztős vizet.
  5. Alaposan átdagasztjuk. Sokkal ragadósabb tésztára kell számítanunk, mint egy sima, fehér lisztes változatnál, nem fog olyan szépen elválni az edény falától, és a kezünkről sem. Konyharuhával letakarva 1 órán át kelesztjük meleg helyen.
  6. Amikor szépen megkelt, lisztezett felületre borítjuk, picit átgyúrjuk, tetszőleges méretű darabokra vágjuk. Én először 6 részre osztottam a tésztát, de mivel túl nagyoknak találtam, végül egy kivételével megfeleztem őket.
  7. A darabokból ovális kis bagetteket formálunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
  8. Tetejüket ecset segítségével vízzel lekenjük.
  9. Éles, benedvesített késsel bemetsszük a tetejüket. 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük őket.
  10. Meg kell várni, míg teljesen kihűlnek, akkor lehet igazán jól szeletelni!
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 0
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Én Icipici Konyhám

Mióta szakács: 2018.05.11.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: burek, perec, hamburger-buci, croissant, briós, pita, kifli, zsemle, bagel, édes leveles

egyéb elnevezések

teljes kiőrlésű buci

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

176
teljes kiőrlésű liszt 500 g
instant élesztő 1 tasak
1 ek
olívaolaj 0.3 dl
víz 3 dl
barna cukor 1 teáskanál