Teljes kiőrlésű magos zsemle recept

Teljes kiőrlésű magos zsemle
Teljes kiőrlésű magos zsemle
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A 90 napos diétámban egyet megettem ebből a finomságokból szénhidrát napon. A kevéske szódabikarbóna segít benne, hogy ne legyen nehéz a tészta.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: buci, pita, perec, croissant, briós, bagel, édes leveles, kifli, hamburger-buci, burek

egyéb elnevezések

magos zsemle, teljes kiőrlésű péksütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta langyos hozzávalóit összegyúrjuk, letakarva 1-másfél órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, zsemlét formálunk úgy belőle úgy, hogy a széleit behúzzuk magunk alá, miközben körbe forgatjuk. Mire körbe érünk kerek golyóformát kapunk.

Tetejére

  1. A kis gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lespricceljük vízzel, és megszórjuk a kívánt maggal.
  2. 20-30 percet kelesztjük.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra hőlégkeverésen, lespricceljük újra a zsemléket, így sütjük 5 percen keresztül, majd alul-felül sütésre kapcsolunk, és még 10-15 percig sütjük a zsemléket.
  4. Ha elkészültek, rácsra tesszük kihűlni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • költség: 450 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 129
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1791 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

192