Teljes kiőrlésű baguette recept

Teljes kiőrlésű baguette
Teljes kiőrlésű baguette
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már mindenféle bagettet sütöttem, de a fiam igazán a rozsost szereti legjobban, ezért úgy gondoltam, beleadok apait-anyait, ne a bolti "söté" kenyeret egye, aminek nem sok köze van a rozshoz, hanem igazit kapjon. Ebből a kenyérből nem kell sokat enni, mert olyan nagy a rosttartalma, hogy bárkinek elég belőle néhány szelet a jóllakáshoz.

hozzávalók / 9 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek, szilveszter
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

rozsos bagett, baguette, rozslisztes bagett
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejen felfuttatjuk, dagasztóba/ kenyérsütőgépbe tesszük,majd az összes folyadékot is (tejszín, joghurt, olajok). Ezt követik a szilárd anyagok (öregtészta, lisztek). 20 percig dagasztjuk, 1 órán keresztül kelesztjük.
  2. Kelesztést követően nyújtódeszkán átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, hosszú rudakká formáljuk, bagettsütőbe helyezzük, még fél órát kelesztjük. Tetejét lespricceljük langyos vízzel, megszórjuk a darabosra darált rozspehellyel, bemetsszük késsel a tetejét.
  3. Előmelegített sütőben sütjük, ha kész, rácson hűtjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x23 cm
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 11 401
elküldve: 7
receptkönyvben: 140
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1791 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jucus60
jucus60 szo, 2012-03-31 16:22

Közben észrevettem a receptben, hogy 3 részre osztjuk a tésztát. Csak azért kérdeztem, mert nekem ehhez a sütőhöz 50 dkg liszttel van receptem.
Jucus

jucus60
jucus60 szo, 2012-03-31 16:18

Kedves Évi!
Ennyi lisztből mennyi baguette sül ki a képen látható sütőformában?

Üdv: Jucus

377