Tejszínhabos-puncs ízesítésű torta recept

Tejszínhabos-puncs ízesítésű torta
Tejszínhabos-puncs ízesítésű torta
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán mutatós és finom torta! Persze bármilyen ízű és színű krémet készíthetünk a tejszínhab mellé. A torta töltése kissé időigényes, de megéri, mert szeleteléskor igazán mutatós lesz a krém:-)!

hozzávalók / 12 adag

A tortalaphoz:

  • 9 tojás
  • 9 ek liszt
  • 9 ek kristálycukor
  • kevés sütőpor

A krémhez:

  • 0,5 l habtejszín
  • 2 cs puncs ízű krémpor
  • 6 dl tej
  • 3 cs habfixáló
  • 4 ek porcukor
  • 3 ek tejföl
  • ételszínező (elhagyható)

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

puncsos torta, tejszínes torta puncsos krémmel, tejszínes torta puncsosan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tortalap hozzávalóiból piskótát sütünk, melyet ha kihűlt 3 részre vágunk.
  2. A krémhez a habtejszínt a habfixálóval, porcukorral és a tejföllel kemény habbá verünk. Félretesszük.
  3.  A 2 csomag puncs ízű krémport 6 dl tejjel keményre verjük robotgéppel. Ha kész, hozzáadjuk a tejszínhab 1/4 részét. Óvatosan összekeverjük.
  4. A puncs ízű krémet habzsákba töltjük, és az alsó tortalapra "csigavonalban" nyomjuk rá úgy, hogy ugyanannyi hézag maradjon, mint amilyen vastagon nyomtuk a puncs ízesítésű krémet. Az üres részt pedig tejszínhabbal töltjük meg habzsák segítségével.
  5. Ráhelyezzük a második tortalapot, és arra is ugyezzel a körkörös mozdulatokkal adagoljuk a krémeket. Ha elkészültünk, ráhelyezzük az utolsó tortalapot is.
  6. Tejszínhabbal vonjuk be kívűlről a tortát, majd 6 egyenlő részre elosztjuk a peremén, kakaóporral színezett tejszínhabbal megrajzoljuk a szirmokat.
  7. Végül csillagcső segítségével a színeket fölváltva nyomkodjuk tele a szirmokat, egészen az aljáig. Érdemes alulról fölfelé haladni, mert fordított esetben az aljához nem férünk oda a habzsákkal. (A "virág" közepéhez sárga ételszínezéket használtam.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 465
elküldve: 2
receptkönyben: 90
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabóné

Mióta szakács: 2012.02.24.
20 recept

Hozzászólások (4)

Legfrissebb cikkek

Akkor is egyél, ha nem vagy éhes!
Akkor is egyél, ha nem vagy éhes!
Nem reggelizem, mert még nem vagyok éhes...napközben nem vagyok éhes, ezért általában csak bekapok valamit...ismerős? Márpedig enni nem csak akkor kell, ha éhes vagy.
Bébiétel – főzöd vagy veszed?
Bébiétel – főzöd vagy veszed?
Az anyatej/tápszer utáni babaételek bolti kínálatában nincs hiány, mégis akad olyan, aki kizárólag a házira esküszik. Érvek pro és kontra.
Durumbúza - ez kell nekem!
Durumbúza - ez kell nekem!
Kuszkusz, bulgur, durumliszt és -tészta: mind-mind egy különleges, ún. durumbúzából készülő élelmiszerek. Lássuk, miért jó nekünk, ha őket választjuk!