r
Nosalty Logó

Tejszínhabos-puncs ízesítésű torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínhabos-puncs ízesítésű torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

Összesen 327 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

Összesen 3918 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

Összesen 193 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 327 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    221 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4179.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1357 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1371 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.2 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    716.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    472 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    1390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2218 micro
Összesen 3918 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. A tortalap hozzávalóiból piskótát sütünk, melyet ha kihűlt 3 részre vágunk.
  2. A krémhez a habtejszínt a habfixálóval, porcukorral és a tejföllel kemény habbá verünk. Félretesszük.
  3. A 2 csomag puncs ízű krémport 6 dl tejjel keményre verjük robotgéppel. Ha kész, hozzáadjuk a tejszínhab 1/4 részét. Óvatosan összekeverjük.
  4. A puncs ízű krémet habzsákba töltjük, és az alsó tortalapra "csigavonalban" nyomjuk rá úgy, hogy ugyanannyi hézag maradjon, mint amilyen vastagon nyomtuk a puncs ízesítésű krémet. Az üres részt pedig tejszínhabbal töltjük meg habzsák segítségével.
  5. Ráhelyezzük a második tortalapot, és arra is ugyezzel a körkörös mozdulatokkal adagoljuk a krémeket. Ha elkészültünk, ráhelyezzük az utolsó tortalapot is.
  6. Tejszínhabbal vonjuk be kívűlről a tortát, majd 6 egyenlő részre elosztjuk a peremén, kakaóporral színezett tejszínhabbal megrajzoljuk a szirmokat.
  7. Végül csillagcső segítségével a színeket fölváltva nyomkodjuk tele a szirmokat, egészen az aljáig. Érdemes alulról fölfelé haladni, mert fordított esetben az aljához nem férünk oda a habzsákkal. (A "virág" közepéhez sárga ételszínezéket használtam.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13318
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazán mutatós és finom torta! Persze bármilyen ízű és színű krémet készíthetünk a tejszínhab mellé. A torta töltése kissé időigényes, de megéri, mert szeleteléskor igazán mutatós lesz a krém:-)!

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?