Tejszínhabos-puncs ízesítésű torta recept

Tejszínhabos-puncs ízesítésű torta
Tejszínhabos-puncs ízesítésű torta
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán mutatós és finom torta! Persze bármilyen ízű és színű krémet készíthetünk a tejszínhab mellé. A torta töltése kissé időigényes, de megéri, mert szeleteléskor igazán mutatós lesz a krém:-)!

hozzávalók / 12 adag

A tortalaphoz:

  • 9 tojás
  • 9 ek liszt
  • 9 ek kristálycukor
  • kevés sütőpor

A krémhez:

  • 0,5 l habtejszín
  • 2 cs puncs ízű krémpor
  • 6 dl tej
  • 3 cs habfixáló
  • 4 ek porcukor
  • 3 ek tejföl
  • ételszínező (elhagyható)

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

puncsos torta, tejszínes torta puncsos krémmel, tejszínes torta puncsosan

elkészítés

  1. A tortalap hozzávalóiból piskótát sütünk, melyet ha kihűlt 3 részre vágunk.
  2. A krémhez a habtejszínt a habfixálóval, porcukorral és a tejföllel kemény habbá verünk. Félretesszük.
  3.  A 2 csomag puncs ízű krémport 6 dl tejjel keményre verjük robotgéppel. Ha kész, hozzáadjuk a tejszínhab 1/4 részét. Óvatosan összekeverjük.
  4. A puncs ízű krémet habzsákba töltjük, és az alsó tortalapra "csigavonalban" nyomjuk rá úgy, hogy ugyanannyi hézag maradjon, mint amilyen vastagon nyomtuk a puncs ízesítésű krémet. Az üres részt pedig tejszínhabbal töltjük meg habzsák segítségével.
  5. Ráhelyezzük a második tortalapot, és arra is ugyezzel a körkörös mozdulatokkal adagoljuk a krémeket. Ha elkészültünk, ráhelyezzük az utolsó tortalapot is.
  6. Tejszínhabbal vonjuk be kívűlről a tortát, majd 6 egyenlő részre elosztjuk a peremén, kakaóporral színezett tejszínhabbal megrajzoljuk a szirmokat.
  7. Végül csillagcső segítségével a színeket fölváltva nyomkodjuk tele a szirmokat, egészen az aljáig. Érdemes alulról fölfelé haladni, mert fordított esetben az aljához nem férünk oda a habzsákkal. (A "virág" közepéhez sárga ételszínezéket használtam.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 980
elküldve: 2
receptkönyben: 88
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabóné

Mióta szakács: 2012.02.24.
20 recept

Hozzászólások (4)

Legfrissebb cikkek

Tuti tipp narancsbőr ellen
Tuti tipp narancsbőr ellen
A cellulit, ismertebb nevén narancsbőr sok nő életét megkeseríti. De jó hírünk van: itt a megoldás kezelésére! Ismerjétek meg a Dr.Kelen kozmetikumokat. (x)
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.