r
Nosalty Logó

Tejszínes újkrumpli saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Durcsó
Tejszínes újkrumpli saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 173 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 694 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 63 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    820 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 173 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1282 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    829.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    795 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    3281 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2834 micro
Összesen 694 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    469 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 63 Kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. Az újburgonyát alaposan megmossuk és sós vízben, héjában megfőzzük.
  2. Még melegen megpucoljuk és ha nem aprók a szemek, felkockázzuk a krumplit, majd meglocsoljuk a borral.
  3. Felkockázzuk az uborkát és a paradicsomot, felaprózzuk a petrezselymet.
  4. Mikor a krumpli kihűlt (20-30 perc, közben keverjük meg, hogy mindenhol érje bor), hozzákeverjük a többi zöldséget és a petrezselymet.
  5. Elkeverjük a majonézt a tejszínnel, Worcester szósszal és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, majd a zöldségekre öntjük.
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 19510
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 161 recept

Lajos Mari 99 saláta című kötetéből származik a recept. Eredeti címe újburgonya-uborka-paradicsom saláta, de mivel a tejszín íze dominál az öntetben, ettől nagyon krémes és lágy lesz az egész, én átkereszteltem a fogást.

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek