Tejszínes tenger gyümölcsei tésztával recept

Tejszínes tenger gyümölcsei tésztával
Tejszínes tenger gyümölcsei tésztával
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Napok óta rá voltam kattanva erre az ételre. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan meglesz. Annak, aki szereti a tengeri herkentyűket, érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Jó hideg almabort ittunk mellé.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tenger gyümölcsei-tészta tejszínesen

elkészítés

  1. A tésztát feltesszük főni.
  2. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd felszeleteljük. A snidlinget vagy a zöldhagyma zöldjét apróra vágjuk.
  3. Serpenyőben - kevés olajban - megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a snidlinget (vagy zöldhagyma zöldjét) és a lecsöpögtetett tenger gyümölcseit.
  4. Fűszerezzük ételízesítővel, borssal, petrezselyemmel. (Én tettem bele húsvarázst is, mert  volt otthon, de elhagyható.)
  5. Kb. 10 percig kevergetjük közepes hőfokon, majd hozzáadjuk a tejszínt, rottyantunk rajta egyet, és levesszük a tűzről. Rácsepegtetjük a fél lime levét (érdemes azért félúton megkóstolni, mert nem minden lime egyforma nagyságú, és nehogy savanykás legyen), és már tálalható is! Ha túl sűrű, egy kevés vizet lehet hozzáönteni.

statisztika

beküldve:
nézettség: 34 453
elküldve: 11
receptkönyben: 186
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Krityó

Mióta szakács: 2010.02.24.
29 recept

Hozzászólások (7)

Totmoa
Totmoacs, 2012-02-02 20:38

Én régóta vadászom egy receptre,ami valami hasonlóan készíti a tenger gyümölcseit.Tavaly egy bulgáriai nyaraláson kétnaponta azt ettem.:) Imádtam. De nem rémlik,h abban meg lett volna dinsztelve a hagyma.Milyen lehet ha egyszerre rakom bele a tengeri herk.-kel? Akkor vajon nem lesz puha?... elméletileg friss ropogósnak kellene maradnia...:) Help

Krityó
Krityószo, 2012-02-04 09:11

Szia Totmoa!

Én nem receptet követtem, hanem saját elképzelés alapján készítettem. Természetesen a hagyma elhagyható, max a snidlinget menet közben szórod rá...
Ha a herkentyűkkel 1ütt dobod a be a hagymát tuti ropogós marad (legalábbis szerintem :P)
Amondó vagyok próbáld ki. Szerintem úgy is tuti jó lesz :)
Sok sikert! Ja és azért egy élménybeszámolót is kérek! ;)
Üdv,
Kriszti

Totmoa
Totmoaszo, 2012-02-04 11:09

Hali!
Elkészítettem, a receptedet, csakhogy legyen vmi kiindulási alapom,és így is nagyon finom lett! Köszi. :) Én mondjuk sültkrumplit adtam mellé,mert kint is azzal tálalták. Az ízek visszaköszöntek, a férjemnek is nagyon ízlett! :) Annyira nagy sikere volt,h hamarosan megint elkészítem, csak akkor már megpróbálom együtt a herkiket a hagymával ,és kevesebb étk. keményítővel.
De nagyon örülök,h rátaláltam a tiédre,mert azt sem tudtam,h honnan kezdjek hozzá! :)
Üdv, Zsuzsa :)

Krityó
Krityóv, 2012-02-05 10:40

Szia Zsuzsa!

Örülök, hogy segíthettem visszaidézni az ízeket és a szép emlékeket :)
Szerintem a Te verziód is biztosan siker lesz... sőőőt még lehet, hogy én is kipróbálom majd úgy!

Szép napot!
Üdv,
Kriszti

poki
pokiszo, 2011-10-15 08:26

En is megcsinaltam csak en garnellarakbol es meg adtam hozza egy kis olajbogyot,fincsdi lett.

soroskovacs
soroskovacsh, 2010-08-30 16:09

Szia Krityó!
1 kg tenger gyümölcseiből+1/2 kg koktélrákból csináltam 4 személyre.Olívaolajjal,és nem sajnáltam belőle a fokhagymát és a petrezselymet sem.Tagliatelle tésztával tálaltam.Elfogyott :) Nagyon finom lett,köszi a receptet!!
Üdv:K.Anikó

Krityó
Krityóh, 2010-08-30 17:24

Szia Anikó!

Örülök, hogy elkészítetted és egy kicsit a magadévá tetted :)!
Üdv: Krisz

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
Van élet a csokinyuszin túl
Van élet a csokinyuszin túl
Hogyan tegyük egészségesebbé gyermekeink húsvéti ajándékcsomagját? Ne halmozzuk el őket bolti árukkal, készítsünk házi édességeket!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete.
Az akadálymentes kalácssütésért
Az akadálymentes kalácssütésért
A jó ünnepi kalács ismérve, hogy légiesen puha és könnyed. Ennek megvalósítása azonban nem egy magától értetődő folyamat, segítségünkkel azonban minden akadály leküzdhető!
813