r
Nosalty Logó

Tejszínes szárnyas raguleves vargányagombóccal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Vicaboszi
Tejszínes szárnyas raguleves vargányagombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A gombóchoz

Összesen 367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A gombóchoz

Összesen 2183 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A gombóchoz

Összesen 62 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1927.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    1449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    199 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1245 micro
  • β-karotin
    3429 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    90.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11567.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1782 mg
  • Nátrium
    8695 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1193.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2209 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    989 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    704 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    7470 micro
  • β-karotin
    20574 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    6117 micro
Összesen 2183 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    212 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A gombóchoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A csirkeszárnyakat és a felkarikázott zöldségeket a gombával együtt olívaolajon lepirítjuk, és megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel, liszttel, majd tovább pirítva felengedjük csontlével vagy vízzel.
  2. Ízlés szerint fűszerezzük, lehetőleg friss fűszernövényekkel és borssal, ételízesítőt és kevés sót is adunk hozzá. Ha félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldbabot, zöldborsót és a félbevágott kelbimbót is. Takaréklángon lassan tovább főzzük.
  3. Közben elkészítjük a gombócokat a következő módon: a burgonyát héjában megfőzzük és megtisztítjuk. A vargányagombát kevés olívaolajon megpároljuk, őrölt borssal, sóval ízesítjük, és kevés petrezselyemmel megszórjuk. A burgonyát még melegen áttörjük, hozzáadjuk a párolt gombát, egy egész tojást, és annyi lisztet, hogy jól formázható anyagot kapjunk.
  4. Egy lábasban vizet forralunk, sót teszünk bele, és lisztezett kézzel kis gombócokat formázunk. Körülbelül 10-12 perc alatt megfőnek, ezután kivesszük és leöblítjük hideg vízzel.
  5. A főzőkrémhez egy tojássárgáját adunk, és alaposan elkeverjük. Ezután finom szűrőn a levesbe engedjük. A levest átkeverjük, hogy a tejszín szépen feloldódjon. A gombócokat beletesszük, és tárkonnyal ízesítjük. Forrón tálaljuk!
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4460
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 23.

Ajánló

Mindenkinek jó szívvel ajánlom, aki szereti a finom és tartalmas leveseket. Időseknek és gyermekeknek egyaránt, mivel egészséges alapanyagokból készül, de egy fárasztó nap után nekünk, dolgozó embereknek is, mert tápláló és könnyen elkészíthető! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vicaboszi 5 recept

A családunkban nagy népszerűsége van ennek a finom, tartalmas levesnek. Könnyen elkészíthető, és egészséges alapanyagokból készül. Aki szereti, esetleg tovább dúsíthatja lúdgége tésztával is, de ez elmaradhat. A férjem tésztaimádó, ezért neki úgy készítem, a lányom nem igazán szereti a leveseket, de ezt sohasem hagyja ki.  Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók

A leveshez

A gombóchoz

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?