Tejszínes rókagombás csirke recept

Tejszínes rókagombás csirke
Tejszínes rókagombás csirke
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám tejfölös gombás rizses hús receptjét vettem alapul. Az eredeti receptben nincs tejszín, és a rókagomba helyett sima gomba van, de nem volt itthon elegendő tejföl, emiatt tejszínnel pótoltam; friss gombám se volt, csak rókagomba konzervem, így lett egy tejszínes rókagombás csirke ebédre.

hozzávalók / 2 adag

  • 1 db leveskocka (csirkehús vagy erőleves)
  • 3 dl víz
  • 2 dl tejföl
  • 3 dl főzőtejszín
  • 110 g konzerv rókagomba (aki nem szereti a rókagomba erős ízét, az 70dkg friss csiperkegombát használjon)
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 2 ek vaj
  • bors ízlés szerint (fehér és fekete borsot is használtam)
  • ételízesítő ízlés szerint
  • 60 dkg csirkemell filé
  • 2 evőkanál finomliszt

ajánlat

Köretnek jázmin rizst szoktam főzni. (Egy kevés olajon 4 dl rizst kb. 2 perc alatt max. fokozaton fehéredésig pirítunk folyamatos kavargatás közben, majd felöntjük 6 dl vízzel, gyorsan összekeverjük, adunk hozzá ételízesítőt és borsot ízlés szerint. Max. fokozaton főzzük tovább, és sűrűn kevergetjük. Majd pár perc elteltével, amikor már csak pici víz van a rizs tetején, lekapcsoljuk a főzőlapot, és otthagyjuk lefedve, hogy a maradék vizet magába szívja és teljesen megpuhuljon a rizs. Miután lefedtük néha kavarjuk meg, hogy nehogy leragadjon.) Jó étvágyat!!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás csirkeragu, rókagombás tejszínes csirkemelldarabok
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveskockát 3 dl forró vízben feloldjuk, és hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt. A konzerv gombáról leöntjük a levet, és apróra vágjuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk, esetleg lereszeljük, ledaráljuk. A húst kis kockákra vágjuk.
  2. Az alapanyagok előkészítése után a hagymát egy evőkanál vajon kb. 1 perc alatt megfuttatjuk, és hozzáadjuk a gombát, majd borsozzuk, és megszórjuk ételízesítővel. Mivel konzervgombát használtam, emiatt kb. 3-4 perc alatt közepes lángon zsírjára lehet sütni. (Ha friss csiperkegombát használunk, akkor addig pirítjuk, amíg sok levet nem enged, és ebben az esetben kell levenni a gomba levéből, hogy csak egy nagyon pici lé maradjon.) A pirítás után megszórjuk a liszttel, és óvatosan, hogy meg ne égjen még pirítjuk 1 percig. Majd az egészet hozzáöntjük a tejszínes keverékhez, és félretesszük.
  3. A kockára vágott húst egy evőkanál vajon fehéredésig pirítjuk, majd borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel (én só helyett sült csirke fűszersót szoktam használni, hogy még ízletesebb legyen a hús, de ízlés szerint adhatunk hozzá bármilyen fűszert).
  4. Ha megsült a hús, akkor hozzáöntjük a tejszínes gombás keveréket, és felforraljuk. Addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik (kb. 4-5 perc, de ha hőtartós a főzőlap, akkor nem kell végig a legmagasabb fokozaton forralni. Én ha már látom hogy forr, akkor le szoktam kapcsolni a főzőlapot, és rajta hagyom, úgy főzöm tovább.) Ha túl hígnak találjuk, akkor forralás közben morzsoljunk bele egy fél pörköltszaft kockát.
  • költség: 1000 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 968
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

cccccsilla

Mióta szakács: 2014.11.28.
4 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

939