Tejszínes rakott cukkini recept

Tejszínes rakott cukkini
Tejszínes rakott cukkini
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Miért jó a cukkini? Jól szolgálhatja az étrend színesítését, a választék bővítését, még a legkülönbözőbb diétákban is. Alacsony energiatartalma (32 kcal/100 g) miatt fogyókúrában bátran ajánlható, illetve megfelelő ételkészítési eljárást alkalmazva, a legtöbb diétás étrendben felhasználható. További tápanyagértékei jellemzők a tökfélékre, így elhanyagolható mennyiségű zsiradékot (0,4 g/100 g), 1,5 g/100 g fehérjét, 5,3 g/100 g szénhidrátot tartalmaz. Bár nem emelhetünk ki egyetlen vitamint vagy ásványi anyagot sem, amelyből jelentősebb mennyiséget tartalmazna, de a tápértéke a spárgatöknél valamivel nagyobb.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes hússal rakott cukkini, húsos rakott cukkini
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fél bögre rizst feltesszük egy kis lábasban főni, szokásunk szerint ízesítjük (kb.15 perc).
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd miután üvegesre sütöttük, ráöntjük a húst. Miután átsült a hús, érzésre teszünk bele egy kis paprikát, borsot és ételízesítőt. Végül ráöntjük a tejszínt, és összeforraljuk a hússal.
  3. A cukkiniket kb. 0,5-1 cm vastag szeletekre vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben egy csepp olajon addig sütjük őket, míg kapnak egy kis barnás színt. Nem fér bele mind a serpenyőbe, ezért mikor egy adag megsült, azt félretesszük egy tányérra, és jöhet a következő adag sütése.
  4. Egy tepsi alját kibéleljük annyi cukkinivel, ami teljesen befedi, és szórunk rá egy kis ételízesítőt, utána a tetejére jön egy sor tejszínes hús, majd a rizs. Ilyen sorrendben annyi réteget állítunk össze, amennyi a hozzávalókból kijön (kb. 3-4 sor). A tetejére pedig cukkini kerül.
  5. 30 percig sütjük, majd rápirítunk a tetejére egy kis sajtot.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x15x6 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 52 872
elküldve: 26
receptkönyvben: 527
elkészítve: 40/44
Facebookon megjelent: -

szakács

Rékus

Mióta szakács: 2013.02.18.
7 recept

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 cs, 2017-10-26 08:04

Kedves Rékus! Szeretném kipróbálni a receptet, de lenne egy kérdésem: az 5 db cukkini kb. hány kg/dkg ebben az esetben? :) Vagy 1 nagyobb méretűvel helyettesíthető? Köszi a segítséget előre is.

Momo-chan
Momo-chan k, 2014-07-08 14:14

Igazán finom egytálétel. Adtam hozzá egy kis fokhagymát is a húsihoz. Illetve én nem sütöttem elő a cukkiniket, hanem csak besóztam nyersen, hagytam állni, leöntöttem a fölös vizet róla és így raktam le a tepsibe. Tökéletesen megpuhult elősütés nélkül is. (Még kevesebb lett így a mosogatnivaló. :) ) Köszi a receptet.

anyuka54
anyuka54 cs, 2013-04-18 09:46

Köszönöm a receptet.Így fogyókúra idején jól helyettesíti a lasagnét amit nagyon szeretek.
Szép napot:Kata

1056