Tejszínes pudingkrémes szelet recept

Tejszínes pudingkrémes szelet
Tejszínes pudingkrémes szelet
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (83)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagynénémnél ettem ehhez hasonló finomságot, majd egy icipicit változtatva az ő receptjén (mert ugye olyan nincs, hogy én valamit is eredeti recept szerint készítek:D ), megalkottam az enyémet... Háááát, mind 1 szálig (bocs, szeletig) elfogyott...

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

Az öntethez

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Lehet kerek tortaformában sütni, akkor torta lesz... Ha egyszerű tepsiben sütjük, akkor egyszerű süti lesz... :D 

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny, Szerelemtorta receptverseny, Vénusz húsvéti receptverseny
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mennyei szelet, csokoládétorta, kakaós tejszínes szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A piskótához felverjük a tojásfehérjét a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a sárgáját és a többi hozzávalót.

  2. Sütőpapíron sütjük 200 fokon kb. 20 percig.

  3. Az öntethez felforraljuk a vizet a cukorral, majd gyenge lángon főzzük még 10 percig. A kihűlt piskótát visszatesszük a tepsibe, majd a kihűlt sziruppal meglocsoljuk.

  4. A krémhez 4 dl tejet felteszünk melegedni a cukorral, közben a maradék 1 dl tejben elkeverjük a 2 pudingot, tojássárgáját. Belefőzzük a tejbe.

  5. A 2 dl tejszínt felverjük, hozzáadjuk a kihűlt krémhez. A karamellás csokikat apróra összevagdossuk, azt is belekeverjük.

  6. A 3 dl tejszínt felmelegítjük (ne forraljuk!), belerakjuk az étcsokit, és lassú tűzön addig kevergetjük, amíg elolvad. Amikor kihűlt, egy picit felverjük, de csak annyira hogy ne folyjon, viszont kenhető legyen.

  7. A piskótára rátesszük a krémet, majd a tetejére kenjük a csokis tejszínt.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 79
össznézettség: 328 437
elküldve: 271
receptkönyvben: 3 134
elkészítve: 148/192
Facebookon megjelent: 7

szakács

Szitka

Mióta szakács: 2010.11.12.
19 recept

Hozzászólások (83)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu sze, 2017-03-22 03:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.03.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Margareta71
Margareta71 cs, 2017-03-16 20:17

Megcsináltam a T?ejszínes puding szeletet már háromszor. Nagyon finom lett, de messze nem olyan magas, mint a fotón. Kérdezni szeretném, mekkora tepsiben kell sütni

Szitka
Szitka / Szitka h, 2017-03-20 12:23

A fotó csalós..Nem olyan magas ez sem. Max 5-6-7 cm. akkor én 25 cm átmérőjű tepsiben sütöttem.

kovácsovicsfruzsina
kovácsovicsfruzsina sze, 2016-12-14 19:36

Ha megfőzök fél liter tejet 2 tasak pudingporral, az kihűlve beton kemény lesz, hogyan keverjem bele a felvert tejszínhabot??

Szitka
Szitka / Szitka cs, 2016-12-15 14:10

Betonkemény nem lesz,de tényleg sűrű lesz a massza. Ha mixerrel lassú fokozaton elkezded keverni,majd lassan emeled a sebességet,akkor simára birod keverni,közben fellágyul.

Nosalty.hu
Nosalty.hu sze, 2016-10-19 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.10.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2016-10-18 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.10.17. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

maya53
maya53 sze, 2016-09-21 11:39

Kedves Szitka én azt nem értem hogy a piskótát nem kell 2 felé vágni? Egybe kell tölteni? ez sehol nincs írva köszi

Nosalty.hu
Nosalty.hu sze, 2016-05-18 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.05.17. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2016-05-17 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.05.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu szo, 2016-03-12 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.03.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

kopy72
kopy72 p, 2016-02-26 00:55

Kedves Szitka! A hétvégén készülök elkészíteni, méghozzá gluténmentesen. De lenne még egy kérdésem. A karamellás csokit nem kell egy kicsit megmelegíteni? Mivel táblás csokiból akarom készíteni. Köszi.

Szitka
Szitka / Szitka h, 2016-03-14 11:00

Bocsi a kései válaszért. Nem kell megmelegiteni a csokit,csak összevagdosni. :)

kopy72
kopy72 k, 2016-01-26 15:30

Szia! Segítséget szeretnék kérni! Kezdő vagyok a sütésben, de el szeretném készíteni. Ha nem rendes tejszínnel készítem, hanem a Hulalával, akkor is jó lesz a tetejére a csokis tejszín? És sajnos nem Mars csokit vettem, hanem a Milka karamellel töltöttet. Az is jó hozzá? Előre is köszi a segítséget! :-)

Szitka
Szitka / Szitka k, 2016-01-26 17:29

Szia! Szerintem Hulalával is működik.Én többször használok M*ggle cukrászhabot,és simán jó :)
Bármilyen csokit rakhatsz bele,szerintem mindegyik karamelles stimmel bele :)
Majd ird meg milyen lett :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu v, 2015-12-13 03:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.12.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu szo, 2015-12-12 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.12.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

evacili
evacili szo, 2015-11-14 18:23

Kedves Szitka!
Tortának szeretném megcsinálni. Mit tanácsolsz, mekkora tortaformába készítsem?
Üdv: Cili

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2015-04-28 02:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.04.27. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

ancsika1991
ancsika1991 szo, 2015-03-21 22:26

Kedves Szitka! Kerek tortaformából mekkora méretűt használják?válaszod köszönöm

Szitka
Szitka / Szitka h, 2015-03-23 21:26

Igen,beleraktam.De birsz változtatni,tehetsz bele kevesebbet is...Nekünk igy extra finom lett :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2015-03-17 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.03.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu p, 2015-03-13 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.03.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu cs, 2015-03-12 03:51

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.03.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

587