Tejszínes-paradicsomos penne recept

1 adag
524
kcal
Tejszínes-paradicsomos penne
Tejszínes-paradicsomos penne
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy vendégem mesélte el a receptet, kicsit variáltam rajta, kipróbáltam és bevált.

hozzávalók / 4 adag

ezt olvastad már?

ajánlat

Ajánlom azoknak, akik olaszos ízekre vágynak.

receptjellemzők

szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos-sajtos tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kifőzzük a tésztát.
  2. Közben meghámozzuk forró víz alatt a paradicsomokat, felkockázzuk (kb 1x1 cm-es kockákra).
  3. Olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzányomjuk a fokhagymát és a fűszereket.
  4. Hozzáadjuk a kempingsajtot, megvárjuk, amíg teljesen megolvad, és hozzáadjuk az olívabogyókat.
  5. Levesszük egy pillanatra a tűzről, amíg beleöntjük a tejszínt, és higítjuk a vízzel.
  6. Visszahelyezzük a főzőlapra és rottyantjuk egy kicsit.
  7. Körülbelül ezzel egyidőben elkészül a tészta is.
  8. Reszelt füstölt sajttal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 22 325
elküldve: 8
receptkönyben: 272
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

B Prixi

Mióta szakács: 2009.04.02.
20 recept

Hozzászólások (6)

ancsabella
ancsabellap, 2013-06-28 23:42

Nekem itthon csak 2 paradicsomom volt, és a boltban éppen hogy csak narancssárga volt, ezért inkább konzervvel pótoltam. De így felesben is teljesen jó lett, jó szószos olívát viszont nem tettem hozzá (mert csak nagyon drága fajta volt) De finom lett !!!

Manna_87
Manna_87p, 2013-05-10 13:58

Vágytam valami másra, újra és hús nélkülire. Így jutottam el eddig a receptig. Nagyon- nagyon finom volt, köszönöm :)
Én abszolút ajánlom másoknak is, készítsétek el bátran, megéri :)

matilda
matildasze, 2009-12-16 15:29

ömlesztett Karaván sajtot tettem bele, elég keménynek tűnt. Legközelebb összekeverem a tésztával. Köszönöm a tippet.

Prixi
Prixih, 2009-12-07 14:24

Még valami...Én Camping sajtot használok, jó kemény, lehet hogy lágy sajt volt?

Prixi
Prixih, 2009-12-07 14:22

Nagyon örülök, nálunk is nagyon népszerű. Az igazat megvallva én érzésből csinálom, csak megpróbáltam az adagokat leírni, de talán az lehet a különbség, hogy én egyben tálalóm, nem külön teszem rá a szószt, és a tészta felszívja a levét, ezért szoktam hígabbra hagyni. És jó nagy paradicsomokat használok, vagy akár 6 db-ot is.

matilda
matildah, 2009-11-02 14:25

Tegnap csináltam és estére el is fogyott mind, pedig fél kiló tészta volt hozzá. Egyetlen gond volt csak a dologgal: a végén nem volt hajlandó besűrűsödni magától. Fél liternyi leves lett belőle, amit aztán liszttel sűrítettem be nagy nehezen... de nem tudom hol rontottam el. Az elején el kellene főzni azt a levet, amit a paradicsom enged? Mert a recept szerint csak fonnyasztani kell....
A lényeg, hogy nagyon finom és köszönet érte!

524