r
Nosalty Logó

Tejszínes-paprikás csirkemell zöldséggel tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Tejszínes-paprikás csirkemell zöldséggel tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A körethez 1

A körethez 2

A tálaláshoz

Összesen 885 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A körethez 1

A körethez 2

A tálaláshoz

Összesen 4421 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A körethez 1

A körethez 2

A tálaláshoz

Összesen 57 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3768.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    2333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1196.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    976 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    1817 micro
Összesen 885 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    313.3 g

Zsír

  • Összesen
    131 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18841.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    536 mg
  • Kálcium
    1725 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    873 mg
  • Foszfor
    3976 mg
  • Nátrium
    11667 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    5982.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1078 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    479 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    437 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    120 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2043 micro
  • Kolin:
    1044 mg
  • Retinol - A vitamin:
    664 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    4880 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    9087 micro
Összesen 4421 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    34 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez 1

A körethez 2

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A mirelit rózsáira szedett karfiolt egy lábasba tesszük, a mirelit zöldborsót is, és ebbe a lábasba tesszük bele a külső leveleitől és torzsájától megtisztított, felcsíkozott kelkáposztát.
  2. Ellepésig felöntjük vízzel, beletesszük a köményt, szerecsendiót, sót, és kóstoljuk, majd puhára főzzük.
  3. Lábasban az olajon a reszelt vöröshagymát és az áttört fokhagymát sóval, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk, majd ebbe puhára pároljuk még szintén fedő alatt a felkockázott baconszeleteket.
  4. Ebbe kerül bele a felcsíkozott vagy felkockázott csirkemellfilé, átpirítjuk fehéredésig, majd rátesszük az őrölt pirospaprikát, a mirelit zöldpaprikát, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk alá (1-2 dl). Fedő alatt 150-160 fokon kis lángon főzzük, kóstoljuk, ha szükséges, még ízesítjük, kb. 40 percig, ekkor kiszedjük a paradicsomot és a zöldpaprikát, eddig kellett az íze miatt, - ha kész, a tejszínnel felöntve (tejszín és tejföl alaposan összekeverve), magasabb lángon keverés mellett összeforraljuk, készre főzzük (még most is kóstolunk, ha szükséges ízesítünk) majd melegen tartjuk.
  5. A tésztát lobogó, sós, kissé olajos vízben az előírás szerint kifőzzük, lecsepegtetjük, melegen tartjuk.
  6. Tálaljuk a tejszínes csirkemelles szószt a tésztával és a leszűrt zöldségekkel, megszórhatjuk reszelt sajttal, a zöldségeket petrezselyemzölddel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10066
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 22.

Ajánló

Sok reszelt sajt, finom bort kínáljunk hozzá, vagy ásványvizet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes-paprikás csirkemell zöldséggel tésztával
Éva-Anyóca 350 recept

Csirkemelles szószt szerettem volna készíteni tésztával, de feltétlenül vártuk már a puhára párolt zöldségeket is. Nemsokára friss zöldségekből is el lehet készíteni. Gyors, finom ebéd.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez 1

A körethez 2

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!