r
Nosalty Logó

Tejszínes-meggyes szelet aranymandulától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes-meggyes szelet aranymandulától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 450 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5383 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 175 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.3 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 450 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.8 g

Zsír

  • Összesen
    304.2 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9495.2 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1676 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    3204 mg
  • Nátrium
    1850 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    489.3 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    770.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    824 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    302 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    1034 mg
  • Retinol - A vitamin:
    818 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1732 micro
Összesen 5383 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.6 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A 7 tojásfehérjét a cukorral habnak verjük, majd egyesével hozzáöntjük a tojások sárgáját és az 1-2 ek. olajat.
  2. Aztán lassú kézmozdulatokkal fakanállal belekeverjük a lisztes-kakaóporos-sütőporos keveréket.
  3. Sütőpapíros tepsibe öntjük, elegyengetjük, végül megszórjuk a magozott meggyel, és megsütjük.
  4. Ha kihűlt a lap, elkészítjük a krémet.
  5. A túrót egy szűrőn átnyomkodjuk kanállal, majd ízesítjük rummal, citromlével, a citrom reszelt héjával és a porcukorral.
  6. Végül felverjük a tejszínt a zselatinfixszel, a kettőt összekeverjük, és a megsült lapra kenjük.
  7. Majd jól lehűtjük.
  8. A meggyleveket összekeverjük a 3 csomag pudinggal, és sűrűre főzzük.
  9. Végül ráöntjük a tejszínes-túrós rétegre, és jól elkenjük.
  10. Díszítjük tejszínhab csókokkal.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3208
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rendszeres látogatója vagyok a weboldalnak, és értesültem a Hulala receptversenyéről. A hétvégén a konyhába irányítottam magamat és a 11 éves kislányomat, akinek a nevéről kapta a remekművem a fantázianevét.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek