r
Nosalty Logó

Tejszínes-mazsolás túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Tejszínes-mazsolás túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az omlós tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A megkenéshez

A díszítéshez

Összesen 429 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az omlós tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A megkenéshez

A díszítéshez

Összesen 5152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Az omlós tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A megkenéshez

A díszítéshez

Összesen 281 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.2 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 429 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.9 g

Zsír

  • Összesen
    350.6 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5127 g
  • Cink
    787 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    986 mg
  • Vas
    613 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1790 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    32 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    833.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2592 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    362 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2544 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 5152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.7 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 281 kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A megkenéshez

A díszítéshez

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. Az omlós tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, hűtőszekrényben fél órán át pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a piskótát.
  2. Az omlós tésztát ugyancsak kör alakúra lapítjuk, változatlan lánggal kb. 18 percig sütjük, még melegen kiszúrjuk.

A piskótához

  1. A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük.
  2. A tojásfehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük.
  3. A lisztet a kakaóporral összekeverjük.
  4. A kétféle tojásos masszát laza mozdulatokkal egymásba forgatjuk, közben a kakaós lisztet is beleszórjuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, egy 24 centi átmérőjű tortakarikát ráteszünk, és körberajzoljuk. A piskótamasszát a közepére halmozzuk, majd egyenletesen, a kör nagyságának megfelelően szétkenjük.
  5. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 15 percig sütjük. A papírt még forrón lehúzzuk róla, és a tésztát a tortakarikával kiszúrjuk, így leesik a túlfolyt rész.

A töltelékhez

  1. A mazsolát annyi vízben, amennyi ellepi, felforraljuk, levében hűlni hagyjuk, végül jól lecsöpögtetjük.
  2. A túrót szitán áttörjük, a citromhéjjal, a porcukorral meg a vaníliás cukorral ízesítjük, a mazsolát hozzáadjuk.
  3. A zselatint 1 deci hideg vízben néhány percig duzzasztjuk, utána kevergetve addig melegítjük, amíg föloldódik. Kissé hűlni hagyjuk, ezalatt a tejszínt kemény habbá verjük.
  4. Utóbbit a túrókrémbe keverjük, az olvasztott zselatint belecsorgatjuk.

A megkenéshez

  1. Az omlós tésztát a tortakarikába tesszük, baracklekvárral megkenjük.
  2. A túrókrém felét rásimítjuk, a piskótalapot ráfektetjük, majd a maradék túrókrémmel megkenjük.
  3. Hűtőszekrényben 2-3 órán át dermesztjük, utána forró vízbe mártott késsel körbevágjuk, a formát a tortáról leemeljük.

A díszítéshez

  1. A díszítéshez a zselatint fél deci vízben föloldjuk, majd a kemény habbá vert tejszínbe csorgatjuk.
  2. A felét a torta oldalára és tetejére kenjük, a többit csillagcsöves habzsákba töltjük, és a tetejére nyomjuk.
  3. A karikákra szelt citromot kis cikkekre vágjuk, a tortát ezzel díszítjük.
  4. A mogyorót megdaráljuk és megpirítjuk. A csokoládét durvára vágjuk, vagy lereszeljük, és körben a torta oldalára tapasztjuk.
  5. Végül 1 órára hűtőbe tesszük, hogy a díszítés is megszilárduljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5499
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes-mazsolás túrótorta
Csutak Enikő 82 recept

A párom imádja a túrótortát. Keresgéltem, gondolkodtam, hogy milyet süssek, amit eddig még nem sütöttem. A recepthalauz.hu oldalon találtam egy túrótortát, ami megtetszett, aztán ez lett a végeredmény. Kellemes, lágy, és finoman citrusos ízvilága nagyon jólesik a nyári, meleg napokon is, és nemcsak.

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A megkenéshez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!