Tejszínes-majonézes krumpli recept

Tejszínes-majonézes krumpli
Tejszínes-majonézes krumpli
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A citromos sült csirkeszárny mellé ezt készítettem köretnek.

hozzávalók / 6 adag

  • 1,5 kg salátaburgonya
  • 1 nagy tojássárgája
  • 3/4 dl kukoricacsíraolaj
  • 1 kk fehérbors
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 1 tk méz
  • 2 ek mustár
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 dl tejszín

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

majonézes krumplisaláta, majonézes-citromos krumplisaláta, pikáns krumplisaláta

elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, lehűtjük, meghámozzuk, 7-8 mm széles karikákra vágjuk.
  2. A tojássárgájából és az olajból folyamatos keverés mellett majonézt készítünk. Habverővel hozzákeverjük a mézet, citromot, fehérborsot, mustárt, tejfölt, tejszínt.
  3. Az elkészült szószba beleforgatjuk a felkarikázott burgonyát.
  4. Fogyasztás előtt legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 442
elküldve: 1
receptkönyben: 59
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1238 recept

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
Van élet a csokinyuszin túl
Van élet a csokinyuszin túl
Hogyan tegyük egészségesebbé gyermekeink húsvéti ajándékcsomagját? Ne halmozzuk el őket bolti árukkal, készítsünk házi édességeket!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete!