Tejszínes-majonézes krumpli recept

Tejszínes-majonézes krumpli
Tejszínes-majonézes krumpli
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A citromos sült csirkeszárny mellé ezt készítettem köretnek.

hozzávalók / 6 adag

  • 1.5 kg kifliburgonya
  • 1 db tojássárgája (nagyobb)
  • 0.75 dl kukoricaolaj
  • ízlés szerint
  • 1 kk fehér bors
  • 0.5 db citrom (leve és reszelt héja)
  • 1 teáskanál méz
  • 2 ek mustár
  • 1.5 dl tejföl
  • 1 dl habtejszín

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

majonézes krumplisaláta, majonézes-citromos krumplisaláta, pikáns krumplisaláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, lehűtjük, meghámozzuk, 7-8 mm széles karikákra vágjuk.
  2. A tojássárgájából és az olajból folyamatos keverés mellett majonézt készítünk. Habverővel hozzákeverjük a mézet, citromot, fehérborsot, mustárt, tejfölt, tejszínt.
  3. Az elkészült szószba beleforgatjuk a felkarikázott burgonyát.
  4. Fogyasztás előtt legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 277
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1821 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

356