Tejszínes-majonézes krumpli recept

Tejszínes-majonézes krumpli
Tejszínes-majonézes krumpli
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A citromos sült csirkeszárny mellé ezt készítettem köretnek.

hozzávalók / 6 adag

  • 1,5 kg salátaburgonya
  • 1 nagy tojássárgája
  • 3/4 dl kukoricacsíraolaj
  • 1 kk fehérbors
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 1 tk méz
  • 2 ek mustár
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 dl habtejszín

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

majonézes krumplisaláta, majonézes-citromos krumplisaláta, pikáns krumplisaláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, lehűtjük, meghámozzuk, 7-8 mm széles karikákra vágjuk.
  2. A tojássárgájából és az olajból folyamatos keverés mellett majonézt készítünk. Habverővel hozzákeverjük a mézet, citromot, fehérborsot, mustárt, tejfölt, tejszínt.
  3. Az elkészült szószba beleforgatjuk a felkarikázott burgonyát.
  4. Fogyasztás előtt legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 618
elküldve: 1
receptkönyben: 61
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1288 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Édes élet, boldog élet
Édes élet, boldog élet
Miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat? És miért van az, hogy ha degeszre ettük magunkat, még akkor is jut hely egy finom nyalánkságnak? (x)