r
Nosalty Logó

Tejszínes képviselőfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MSzabina
Tejszínes képviselőfánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez és a habhoz

A dobos cukorhoz és a tetejére

Összesen 1160 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez és a habhoz

A dobos cukorhoz és a tetejére

Összesen 6955 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A sárga krémhez és a habhoz

A dobos cukorhoz és a tetejére

Összesen 215 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1164.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 1160 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    134 g

Zsír

  • Összesen
    351 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    2455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6988.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    1835 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1683 mg
  • Nátrium
    2976 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    809.4 g
  • Cukor
    570 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    944.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2064 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    69 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    529 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    1672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2042 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2716 micro
Összesen 6955 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sárga krémhez és a habhoz

A dobos cukorhoz és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az olajat, a vízzel, sóval és cukorral felforraljuk egy fémedényben. (Néha belekeverünk.) Mikor forr, beletesszük a lisztet és egy evőkanál segítségével állandó keveréssel lereszteljük. Levesszük a tűzhelyről és a tojásokat egyesével belekeverjük. Annyit rakunk bele, amennyit felvesz.
  2. Csillagcsőves zsákba töltjük, és kis halmokat nyomunk egy zsírozott tepsibe. Sütjük. Akkor jó, ha a bordák között is megbarnult, és feljöttek. Ha megsültek a sütő ajtaját óvatossan nyissuk ki. Hagyjuk kihűlni.
  3. A tetejére dobos cukrot készítünk. A porcukor a citromlével megolvasztjuk csomómentesre. A fánkok tetejét belemártjuk, és azonnal megszórjuk mandulával.
  4. Kettévágjuk a fánkokat a felső 1/3 részénél.
  5. Sárga krémet készítünk bele. Ehhez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét betesszük a hűtőbe. A pudingport és a lisztet egy rozsdamentes tálba szitáljuk, ráöntjük a tej 20 %-át, és kézi habverővel összekeverjük. A tojások sárgáját a pudingos pépre helyezzük, és belekeverjük.
  6. A cukor 80%-ra ráöntjük a vizet. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk. Állandó keveréssel a pudingos alapra öntjük, majd ezt forró vízfürdőre téve, jól lefőzzük.
  7. A 80% cukrot hólyagpróbára főzzük. A tojásfehérjét 20 % cukorral tartós habbá verjük. Erre öntjük állandó keveréssel a cukorszirupot, majd ezzel tartós habot készítünk.
  8. A tojásfehérjés alapra rászedjük a pudingos alapot, és kézi habverővel óvatossan összekeverjük. A krémet forrón töltjük a fánkokba csillagcsőves zsákból. Kettő rétegben töltjük bele. Ezt hűtőbe tesszük hűlni.
  9. Miközben hűl felverjük a tejszínt, ha kihűlt, a tejszínből nyomunk rá csillagcsőves zsákból körbe.
  10. A tetejét óvatossan ráhelyezzük. Frissen fogyasztva a legfinomabb.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 21604
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 13.

Ajánló

A tojásfehérjét félig felverjük, akkor tegyük bele a cukrot. A tálat forgatva öntsük bele a cukor szirupot. A cukorszirupon nem tudunk különösebb hólyagpróbát végezni, ezt az jelzi, ha már forr a szirupunk. Kevergetni nem kell, nem ég le. A reszteléshez evőkanalat használjunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MSzabina 15 recept

Ezt még az iskolai szintvizsgán volt kötelező elkészíteni. Nagyon jól sikerült. Az elkészítése sem túl bonyolult.

Hozzávalók

A tésztához

A sárga krémhez és a habhoz

A dobos cukorhoz és a tetejére

Címlapról ajánljuk