Tejszínes kelkáposztaleves recept

megosztás
0
Tejszínes kelkáposztaleves
Tejszínes kelkáposztaleves
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ihletet kaptam :).

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

kelkáposztaleves füstölt sonkával, tejszínes zöldségleves kelkáposztával
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. Egy kisebb fazékba felteszünk vizet, amíg felforr, előkészítjük a zöldségeket, a kelkáposztát finom metéltre, a sárgarépát vékony karikára vágjuk, a krumplikat egyforma korongokra. (Én almamagozóval kiszúrtam annyit, amennyit tudtam, aztán a kis hengereket vékony karikákra vágtam. Kisebb lett, mint a sárgarépa, de így kicsit változatosabb lett az összeállítás.)
  2. A sonkát is metéltre vágjuk, a legjobb erre a célra valamilyen füstölt sonka, mert az nagyon finom kellemes ízt ad az ételnek. Amint a víz felforrt, belerakjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a metélt sonkát is.
  3. Ha minden benne való megfőtt, akkor hőkiegyenlítéssel hozzáadhatjuk a tejszínt. Petrezselymet finomra vágunk, és amint egyet főtt az ételünk, beleszórjuk. Még egyet forralunk rajta, és levesszük.
  4. Tálaláskor még megszórhatjuk friss finomra vágott petrezselyemmel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 403
elküldve: 3
receptkönyben: 122
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Badbone

Mióta szakács: 2011.02.05.
4 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: Csöpp
A hét szakácsa: Csöpp
E heti kiemelt szakácsunk Csöpp, alias Ági úgy gondolja, a legjobb terápia minden bajra főzni, és utána egy jót enni. Mi szívesen megkóstolnánk a finomságait, ismerjétek meg!
Osso bucco, a világhódító velős csont
Osso bucco, a világhódító velős csont
Ha egyszer túljutunk azon a ponton, hogy Olaszországban pizzát vagy tésztát kell enni, akkor az osso bucco legyen az első, amit kipróbálunk!
544