Tejszínes kelkáposztaleves recept

1 adag
544
kcal
Tejszínes kelkáposztaleves
Tejszínes kelkáposztaleves
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ihletet kaptam :).

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

kelkáposztaleves füstölt sonkával, tejszínes zöldségleves kelkáposztával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kisebb fazékba felteszünk vizet, amíg felforr, előkészítjük a zöldségeket, a kelkáposztát finom metéltre, a sárgarépát vékony karikára vágjuk, a krumplikat egyforma korongokra. (Én almamagozóval kiszúrtam annyit, amennyit tudtam, aztán a kis hengereket vékony karikákra vágtam. Kisebb lett, mint a sárgarépa, de így kicsit változatosabb lett az összeállítás.)
  2. A sonkát is metéltre vágjuk, a legjobb erre a célra valamilyen füstölt sonka, mert az nagyon finom kellemes ízt ad az ételnek. Amint a víz felforrt, belerakjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a metélt sonkát is.
  3. Ha minden benne való megfőtt, akkor hőkiegyenlítéssel hozzáadhatjuk a tejszínt. Petrezselymet finomra vágunk, és amint egyet főtt az ételünk, beleszórjuk. Még egyet forralunk rajta, és levesszük.
  4. Tálaláskor még megszórhatjuk friss finomra vágott petrezselyemmel.

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 715
elküldve: 3
receptkönyben: 106
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Badbone

Mióta szakács: 2011.02.05.
4 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Vendégváró falatok 130 kalória alatt
Vendégváró falatok 130 kalória alatt
A vendégvárásban szerintem az az egyik legklasszabb dolog, hogy sokféle színes falatkát tálalhatunk, és emellett még vendégeink egészségére is vigyázhatunk.
Ötletes dekoráció pofonegyszerűen
Ötletes dekoráció pofonegyszerűen
Egy kis cukormázzal és ételfestékkel a legegyszerűbb sütiből is képesek vagyunk irigylésre méltó desszertkompozíciókat készíteni.
544