Tejszínes kelkáposztaleves recept

1 adag
544
kcal
Tejszínes kelkáposztaleves
Tejszínes kelkáposztaleves
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ihletet kaptam :).

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

kelkáposztaleves füstölt sonkával, tejszínes zöldségleves kelkáposztával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kisebb fazékba felteszünk vizet, amíg felforr, előkészítjük a zöldségeket, a kelkáposztát finom metéltre, a sárgarépát vékony karikára vágjuk, a krumplikat egyforma korongokra. (Én almamagozóval kiszúrtam annyit, amennyit tudtam, aztán a kis hengereket vékony karikákra vágtam. Kisebb lett, mint a sárgarépa, de így kicsit változatosabb lett az összeállítás.)
  2. A sonkát is metéltre vágjuk, a legjobb erre a célra valamilyen füstölt sonka, mert az nagyon finom kellemes ízt ad az ételnek. Amint a víz felforrt, belerakjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a metélt sonkát is.
  3. Ha minden benne való megfőtt, akkor hőkiegyenlítéssel hozzáadhatjuk a tejszínt. Petrezselymet finomra vágunk, és amint egyet főtt az ételünk, beleszórjuk. Még egyet forralunk rajta, és levesszük.
  4. Tálaláskor még megszórhatjuk friss finomra vágott petrezselyemmel.

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 851
elküldve: 3
receptkönyben: 108
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Badbone

Mióta szakács: 2011.02.05.
4 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Kóstold végig a legjobb magyar borokat!
Tény, hogy egyre hidegebbek a napok, és ahogyan a tartalmasabb, melengetőbb ételek felé fordulunk, úgy nő az érdeklődés a komolyabb vörösborok iránt.
A kávé és a sütemény harmóniája
A kávé és a sütemény harmóniája
Egy csésze kávé mellé mi lehetne finomabb, mint egy ízében hozzá illő sütemény? De vajon melyik kávétípushoz milyen aromák illenek? Az Omnia segítségével utánajártunk. (x)
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj fontos hozzávalója ételeink nagy részének. Ezerféle színű és állagú olajjal találkoztunk már, de mikor melyiket használjuk?
544