Tejszínes kelkáposztaleves recept

Kalória?
Tejszínes kelkáposztaleves
Tejszínes kelkáposztaleves
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ihletet kaptam :).

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kelkáposztaleves füstölt sonkával, tejszínes zöldségleves kelkáposztával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kisebb fazékba felteszünk vizet, amíg felforr, előkészítjük a zöldségeket, a kelkáposztát finom metéltre, a sárgarépát vékony karikára vágjuk, a krumplikat egyforma korongokra. (Én almamagozóval kiszúrtam annyit, amennyit tudtam, aztán a kis hengereket vékony karikákra vágtam. Kisebb lett, mint a sárgarépa, de így kicsit változatosabb lett az összeállítás.)
  2. A sonkát is metéltre vágjuk, a legjobb erre a célra valamilyen füstölt sonka, mert az nagyon finom kellemes ízt ad az ételnek. Amint a víz felforrt, belerakjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a metélt sonkát is.
  3. Ha minden benne való megfőtt, akkor hőkiegyenlítéssel hozzáadhatjuk a tejszínt. Petrezselymet finomra vágunk, és amint egyet főtt az ételünk, beleszórjuk. Még egyet forralunk rajta, és levesszük.
  4. Tálaláskor még megszórhatjuk friss finomra vágott petrezselyemmel.

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 053
elküldve: 3
receptkönyben: 111
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Badbone

Mióta szakács: 2011.02.05.
4 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Mintaétrend: 160 g szénhidrát/nap
Mintaétrend: 160 g szénhidrát/nap
160 g szénhidrát és 1400 kcal - a számokat nézve kevésnek tűnhet ez a mintaétrend, de ha azt nézzük, hogy mi fér bele, megnyugodhatunk: semmiképp sem fogunk éhen halni!
Töltött zsengék ~500 kalóriából
Töltött zsengék ~500 kalóriából
Zsenge karalábé, tök, cukkini és padlizsán, töltve a legjobbak és még a kalóriák miatt sem kell aggódni!
Fotósuli: ismerd meg a fényképezőgéped!
Fotósuli: ismerd meg a fényképezőgéped!
Szép ételt alkotni egy dolog, azt szépen le is fotózni már más tészta. Most ez utóbbihoz adunk néhány tippet, hogy ezentúl a megörökítéssel se legyen gond! (x)
544