r
Nosalty Logó

Tejszínes kalács 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes kalács 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3400 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 425 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    99.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2573.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1162 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    539.8 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    930 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    917 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 3400 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a tej felében egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk.
  2. A hozzávalókat az egyik tojássárgája, a vaníliás cukor és a mazsola kivételével összedolgozzuk. Ehhez a keverőgépünk gyúrófejét is használhatjuk. Ha szükséges, tejjel lazítjuk, vagy lisztezzük, ha ragadna.
  3. Az alaposan összedolgozott, lágy tésztát letakarjuk, duplájára kelesztjük.
  4. A kelt tésztába dolgozzuk a mazsolát.
  5. 2/3-1/3 arányban elosztjuk a tésztát, és mindkét cipóból 3-3 adagot osztunk.
  6. Lisztes vagy olajos kézzel a 3 nagyobb cipóból egyenként kb. 35-40 centis, kb. 3 centi vastag hengert sodrunk. A 3 kisebb cipóból fele olyan hosszú hengereket sodrunk.
  7. A 3-3 szálat összefonjuk. A nagyobb fonatot a papírral bélelt sütőlemezre tesszük, vékonyan megkenjük a maradék tojássárgájával, majd a kisebb fonatot óvatosan a tetejére tesszük, finoman rányomkodjuk, azt is megkenjük.
  8. A tésztát, egy darab sütőpapírral lazán takarva, szűk fél órát a sütőlemezre helyezve pihentetjük.
  9. Finoman megkenjük tejjel, majd az előmelegített sütőbe rakjuk.
  10. Akkor vesszük ki, amikor a teteje már barna.
  11. Megkenjük egy decinyi tejben feloldott vaníliás cukorral.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 60x60
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9018
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 24.

Ajánló

Vaj, lekvár, méz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Inkább tanácsokat írnék: minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű vagy langyos. Ne emelgessük a letakart tészta fedőjét, mert összeesik, a kelesztésnél ügyeljünk arra, hogy ne legyen huzat. Várjuk meg, amíg langyosra hűl, mert a mondás igaz: a kelt tészta melegen megfekszi a gyomrunkat, szeletelni sem lehet forrón. Nálunk mazsola nélkül készül. Sajnos, csak én szeretném azzal is. Textilbe hajtva, lazán zacskózva másnaposan is puha.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek