r
Nosalty Logó

Tejszínes gombás csirkeragu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Tejszínes gombás csirkeragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 448 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1792 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 131 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 448 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    132.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3364.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1291 mg
  • Nátrium
    1381 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    967.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    496 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 1792 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 131 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A combot félujjnyi csíkokra vágjuk, enyhén megsózzuk.
  2. Egy serpenyőben a vajat megforrósítjuk, majd a húst nagy lángon kb. 2 perc alatt fehéredésig sütjük.
  3. Rámorzsoljuk a leveskockát, felöntjük 2 dl vízzel. Az apróra vágott kakukkfűvel és a mozsárban durvára tört borókabogyóval fűszerezzük.
  4. A szárított gombát belemorzsoljuk, ha friss gombánk van, akkor azt apróra vágva adjuk hozzá. Lefedve, kis lángon puhára pároljuk.
  5. A tejszínt simára keverjük a liszttel, a puha hús fűszeres levét ezzel sűritjük. 1-2 percig forraljuk.
  6. Párolt rizzsel, főtt zöldbabbal és vörösáfonya lekvárral tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14088
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recepet egy Príma Konyhában olvastam. Egy gyors, és nagyon ízletes húsétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek