Tejszínes-gombás borjúragu 2. -mustáros recept

Tejszínes-gombás borjúragu 2. -mustáros
Tejszínes-gombás borjúragu 2. -mustáros
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában a borjú- és marhahúsok ízesítésére fehérbort ajánl nagyon sok recept. De nálunk senki sem szereti a fehérbort, ezért nincs is otthon. Néha vettem, 1-2 pohárnyit felhasználtam az ételbe, a többi meg ott maradt, aztán kiöntöttem.
Egyszer vendégségben voltunk, és ott ez a ragu volt a főfogás- nagyon ízlett-, jó kis pikáns ízt adott a húsnak a mustár, és szuper szaftos volt az étel. Elkértem a receptet, és ha sikerül borjúhusit vásárolni, akkor általában ezt készítem belőle- no meg persze a nálunk megunhatatlan rántott szeletet!

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tényleg borjúhúsból készítsük, idősebb állat húsából nem jó, nem puhulnak meg a csíkok, rágós marad!
Köretnek tészta, rizs, főtt burgonya jöhet mellé -nálunk a fiúk fehér kenyérrel tunkolják a szaftját!
Tipp:
A tejszínt növényi tejszínnel helyettesítve tejallergiások is fogyaszthatják! (A képen lévő rizstejszínből készült!)

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mustáros-tejszínes borjúragu gombával, borjúcsíkok tejszínes-mustáros raguban
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk, a mustárral, 1 ek olajjal és a fűszerekkel bepácoljuk - kb. 30 percre félretesszük.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre dinszteljük, a mustáros húst a hagymás olajon néhány percig pirítjuk, majd kevés vízzel felöntve, lassú tűzön, fedő alatt pároljuk.
  3. Ha a hús már puha - kb. 1 óra-, a vizet, ha szükséges pótoljuk- a lecsepegtetett gombát hozzáöntjük.
  4. 10-15 perc múlva, ha a gomba már puha, hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk, és ha jó kis sűrű ragut kaptunk, kész az ételünk- a fűszerezést még utoljára ellenőrizzük!

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 449
elküldve: 1
receptkönyben: 46
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Jenny

Mióta szakács: 2010.02.28.
19 recept

Hozzászólások (3)

verjudit
verjuditv, 2013-02-17 09:23

Kedves Jenny!
Most lett kész ez a csoda, az illata, az állagí, a színe.....és az íze....hát mennnyei! Köszönöm a receptet, annyit módosítottam, hogy én friss gombával készítettem, nem ártott meg neki! Köszi!!
Üdv. Judit

Klarissz
Klarisszh, 2010-06-14 15:11

Kedves Jenny!
Ehhez a finomsághoz milyen fűszerkeveréket használsz?
Nagyon tetszik a recept.
üdv.Klarissz

Jennyke76
Jennyke76h, 2010-06-14 21:25

Szia Klarissz!

Most éppen zöldfűszerkeverékkel ízesítettem a Kotányitól, de van amikor csak só és bors kerül bele, szerintem semmiképpen nem kell erős fűszereket használni, mert akkor a mustár -tejszín ízvilága elveszik és éppen azok az ízek szorulnak háttérbe amit hangsúlyozni szeretnénk!
Üdv! Jenny

Legfrissebb cikkek

Zseb cafe - rejtett kincsek bukkannak elő
Zseb cafe - rejtett kincsek bukkannak elő
Hétfő van, és ha ez még önmagában nem lenne elég, akkor bónuszként szétáztat az eső a bringádon. Aztán beülsz egy kávézóba, és megváltozik a napod.
Sós rágcsák 200 kcal alatt
Sós rágcsák 200 kcal alatt
Ha választanom kell aközött, hogy édes vagy sós legyen a nasi, akkor nálam egyértelműen a sós a nyerő. Nézzük, mire jutunk 200 kalória alatt!
Így készíts gyümölcsös shrub szirupot
Így készíts gyümölcsös shrub szirupot
A shrub angolul bokrot jelent, nem? Valóban, viszont a shrub az arab sharbah szóból ered, jelentése: ital. Hogyan készül, és mit kell tudni róla? Készíts te is shrubot!
480