Tejszínes-gombás borjúragu 2. -mustáros recept

1 adag
479
kcal
Tejszínes-gombás borjúragu 2. -mustáros
Tejszínes-gombás borjúragu 2. -mustáros
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában a borjú- és marhahúsok ízesítésére fehérbort ajánl nagyon sok recept. De nálunk senki sem szereti a fehérbort, ezért nincs is otthon. Néha vettem, 1-2 pohárnyit felhasználtam az ételbe, a többi meg ott maradt, aztán kiöntöttem.
Egyszer vendégségben voltunk, és ott ez a ragu volt a főfogás- nagyon ízlett-, jó kis pikáns ízt adott a húsnak a mustár, és szuper szaftos volt az étel. Elkértem a receptet, és ha sikerül borjúhusit vásárolni, akkor általában ezt készítem belőle- no meg persze a nálunk megunhatatlan rántott szeletet!

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tényleg borjúhúsból készítsük, idősebb állat húsából nem jó, nem puhulnak meg a csíkok, rágós marad!
Köretnek tészta, rizs, főtt burgonya jöhet mellé -nálunk a fiúk fehér kenyérrel tunkolják a szaftját!
Tipp:
A tejszínt növényi tejszínnel helyettesítve tejallergiások is fogyaszthatják! (A képen lévő rizstejszínből készült!)

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mustáros-tejszínes borjúragu gombával, borjúcsíkok tejszínes-mustáros raguban
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk, a mustárral, 1 ek olajjal és a fűszerekkel bepácoljuk - kb. 30 percre félretesszük.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre dinszteljük, a mustáros húst a hagymás olajon néhány percig pirítjuk, majd kevés vízzel felöntve, lassú tűzön, fedő alatt pároljuk.
  3. Ha a hús már puha - kb. 1 óra-, a vizet, ha szükséges pótoljuk- a lecsepegtetett gombát hozzáöntjük.
  4. 10-15 perc múlva, ha a gomba már puha, hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk, és ha jó kis sűrű ragut kaptunk, kész az ételünk- a fűszerezést még utoljára ellenőrizzük!

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 548
elküldve: 1
receptkönyben: 46
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Jenny

Mióta szakács: 2010.02.28.
19 recept

Hozzászólások (3)

verjudit
verjuditv, 2013-02-17 09:23

Kedves Jenny!
Most lett kész ez a csoda, az illata, az állagí, a színe.....és az íze....hát mennnyei! Köszönöm a receptet, annyit módosítottam, hogy én friss gombával készítettem, nem ártott meg neki! Köszi!!
Üdv. Judit

Klarissz
Klarisszh, 2010-06-14 15:11

Kedves Jenny!
Ehhez a finomsághoz milyen fűszerkeveréket használsz?
Nagyon tetszik a recept.
üdv.Klarissz

Jennyke76
Jennyke76h, 2010-06-14 21:25

Szia Klarissz!

Most éppen zöldfűszerkeverékkel ízesítettem a Kotányitól, de van amikor csak só és bors kerül bele, szerintem semmiképpen nem kell erős fűszereket használni, mert akkor a mustár -tejszín ízvilága elveszik és éppen azok az ízek szorulnak háttérbe amit hangsúlyozni szeretnénk!
Üdv! Jenny

Legfrissebb cikkek

Karamell, az őszi jolly joker
Karamell, az őszi jolly joker
Nehezen tudnék olyan őszi desszertet, aminek ne állna jól a karamell. Ez a selymes barna édes finomság mintha magában hordozná az évszak minden esszenciáját.
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
A rendes somlói cukrászdai beszerzése majdhogynem lehetetlen. Ennél már csak egy dolog nehezebb: igazi orosz krémtortát felhajtani. Úgyhogy inkább készítsétek el otthon!
TOP 12 recept, ha zárva a közért
TOP 12 recept, ha zárva a közért
Te is elfelejtetted, hogy ma minden zárva lesz, és nem töltötted fel a hűtőt? Sebaj, összeszedtünk egy tucat receptet, amihez mindent megtalálsz otthon a kamrában!
479