Tejszínes-gombás borjúragu 2. -mustáros recept

Tejszínes-gombás borjúragu 2. -mustáros
Tejszínes-gombás borjúragu 2. -mustáros
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában a borjú- és marhahúsok ízesítésére fehérbort ajánl nagyon sok recept. De nálunk senki sem szereti a fehérbort, ezért nincs is otthon. Néha vettem, 1-2 pohárnyit felhasználtam az ételbe, a többi meg ott maradt, aztán kiöntöttem.
Egyszer vendégségben voltunk, és ott ez a ragu volt a főfogás- nagyon ízlett-, jó kis pikáns ízt adott a húsnak a mustár, és szuper szaftos volt az étel. Elkértem a receptet, és ha sikerül borjúhusit vásárolni, akkor általában ezt készítem belőle- no meg persze a nálunk megunhatatlan rántott szeletet!

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tényleg borjúhúsból készítsük, idősebb állat húsából nem jó, nem puhulnak meg a csíkok, rágós marad!
Köretnek tészta, rizs, főtt burgonya jöhet mellé -nálunk a fiúk fehér kenyérrel tunkolják a szaftját!
Tipp:
A tejszínt növényi tejszínnel helyettesítve tejallergiások is fogyaszthatják! (A képen lévő rizstejszínből készült!)

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mustáros-tejszínes borjúragu gombával, borjúcsíkok tejszínes-mustáros raguban
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk, a mustárral, 1 ek olajjal és a fűszerekkel bepácoljuk - kb. 30 percre félretesszük.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre dinszteljük, a mustáros húst a hagymás olajon néhány percig pirítjuk, majd kevés vízzel felöntve, lassú tűzön, fedő alatt pároljuk.
  3. Ha a hús már puha - kb. 1 óra-, a vizet, ha szükséges pótoljuk- a lecsepegtetett gombát hozzáöntjük.
  4. 10-15 perc múlva, ha a gomba már puha, hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk, és ha jó kis sűrű ragut kaptunk, kész az ételünk- a fűszerezést még utoljára ellenőrizzük!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 820
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Jenny

Mióta szakács: 2010.02.28.
19 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

verjudit
verjudit v, 2013-02-17 08:23

Kedves Jenny!
Most lett kész ez a csoda, az illata, az állagí, a színe.....és az íze....hát mennnyei! Köszönöm a receptet, annyit módosítottam, hogy én friss gombával készítettem, nem ártott meg neki! Köszi!!
Üdv. Judit

Klarissz
Bloemcake / Klarissz h, 2010-06-14 14:11

Kedves Jenny!
Ehhez a finomsághoz milyen fűszerkeveréket használsz?
Nagyon tetszik a recept.
üdv.Klarissz

Jennyke76
Jenny / Jennyke76 h, 2010-06-14 20:25

Szia Klarissz!

Most éppen zöldfűszerkeverékkel ízesítettem a Kotányitól, de van amikor csak só és bors kerül bele, szerintem semmiképpen nem kell erős fűszereket használni, mert akkor a mustár -tejszín ízvilága elveszik és éppen azok az ízek szorulnak háttérbe amit hangsúlyozni szeretnénk!
Üdv! Jenny

Legfrissebb cikkek

Kedves barátaink, van pár dolog, amit újdonsült szülőként el kell mondanunk nektek
Kedves barátaink, van pár dolog, amit újdonsült szülőként el kell mondanunk nektek
Ahogy szülők lettünk, minden megváltozott. Vagyis mégsem minden. És bár baráti kapcsolataink egy kicsit átalakultak, de nem fogjuk elveszíteni egymást! 
Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!
Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!
Szereted a ketchupot? Sokat használod, de mindig az alján marad egy elég nagy adag, ami csak ütögetéssel szabadul, és még  így is a kukába megy egy része? ENNEK VÉGE!
464