Tejszínes-gombás borjúragu 2. -mustáros recept

1 adag
479
kcal
Tejszínes-gombás borjúragu 2. -mustáros
Tejszínes-gombás borjúragu 2. -mustáros
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában a borjú- és marhahúsok ízesítésére fehérbort ajánl nagyon sok recept. De nálunk senki sem szereti a fehérbort, ezért nincs is otthon. Néha vettem, 1-2 pohárnyit felhasználtam az ételbe, a többi meg ott maradt, aztán kiöntöttem.
Egyszer vendégségben voltunk, és ott ez a ragu volt a főfogás- nagyon ízlett-, jó kis pikáns ízt adott a húsnak a mustár, és szuper szaftos volt az étel. Elkértem a receptet, és ha sikerül borjúhusit vásárolni, akkor általában ezt készítem belőle- no meg persze a nálunk megunhatatlan rántott szeletet!

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tényleg borjúhúsból készítsük, idősebb állat húsából nem jó, nem puhulnak meg a csíkok, rágós marad!
Köretnek tészta, rizs, főtt burgonya jöhet mellé -nálunk a fiúk fehér kenyérrel tunkolják a szaftját!
Tipp:
A tejszínt növényi tejszínnel helyettesítve tejallergiások is fogyaszthatják! (A képen lévő rizstejszínből készült!)

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mustáros-tejszínes borjúragu gombával, borjúcsíkok tejszínes-mustáros raguban
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk, a mustárral, 1 ek olajjal és a fűszerekkel bepácoljuk - kb. 30 percre félretesszük.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre dinszteljük, a mustáros húst a hagymás olajon néhány percig pirítjuk, majd kevés vízzel felöntve, lassú tűzön, fedő alatt pároljuk.
  3. Ha a hús már puha - kb. 1 óra-, a vizet, ha szükséges pótoljuk- a lecsepegtetett gombát hozzáöntjük.
  4. 10-15 perc múlva, ha a gomba már puha, hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk, és ha jó kis sűrű ragut kaptunk, kész az ételünk- a fűszerezést még utoljára ellenőrizzük!

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 556
elküldve: 1
receptkönyben: 46
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Jenny

Mióta szakács: 2010.02.28.
19 recept

Hozzászólások (3)

verjudit
verjuditv, 2013-02-17 08:23

Kedves Jenny!
Most lett kész ez a csoda, az illata, az állagí, a színe.....és az íze....hát mennnyei! Köszönöm a receptet, annyit módosítottam, hogy én friss gombával készítettem, nem ártott meg neki! Köszi!!
Üdv. Judit

Klarissz
Klarisszh, 2010-06-14 14:11

Kedves Jenny!
Ehhez a finomsághoz milyen fűszerkeveréket használsz?
Nagyon tetszik a recept.
üdv.Klarissz

Jennyke76
Jennyke76h, 2010-06-14 20:25

Szia Klarissz!

Most éppen zöldfűszerkeverékkel ízesítettem a Kotányitól, de van amikor csak só és bors kerül bele, szerintem semmiképpen nem kell erős fűszereket használni, mert akkor a mustár -tejszín ízvilága elveszik és éppen azok az ízek szorulnak háttérbe amit hangsúlyozni szeretnénk!
Üdv! Jenny

Legfrissebb cikkek

3 praktika tojáspucoláshoz
3 praktika tojáspucoláshoz
Főtt tojást pucolni senki sem szeret, ellenben ezekkel a trükkökkel pillanatok alatt elvégezhetjük a piszkos munkát!
7 cukormentes csokis süti a hétvégére
7 cukormentes csokis süti a hétvégére
Süteményt a hétvégére? Csokisat? Cukormenteset? Íme 7 recept, ahol mindez egyszerre teljesül!
479